Gorenjske Lekarne

03.06.2021 | Nega in zdravje


Gorenjske lekarne predstavljamo javni lekarniški zavod z 20 lekarnami in 3 lekarniškimi podružnicami, Galenskim laboratorijem, Kontrolno – analiznim laboratorijem in Farmakoinformativno službo. Glavna naloga je nemotena oskrba prebivalstva, zdravstvenih domov in drugih organizacij z zdravili. Opravljamo še preskrbo z medicinskimi pripomočki, sredstvi za nego in drugimi sredstvi za varovanje zdravja.

Galenski laboratorij Gorenjske lekarne

Galenski laboratorij Gorenjske lekarne predstavlja samostojno enoto, ki izdeluje že preko 200 različnih farmacevtskih izdelkov. Največji del galenskih izdelkov je namenjen samozdravljenju. Vsi izdelki galenskega laboratorija vsebujejo visokokakovostne vhodne surovine. Veliko jih vsebuje sestavine naravnega izvora. To so zdravilni čaji, sirupi z rastlinskimi izvlečki in zeliščne kapljice. Med kozmetičnimi izdelki Galenskega laboratorija imamo izdelke za nego obraza in telesa, izdelke za nego otroške kože in izdelke za zaščito pred soncem. V vseh kozmetičnih izdelkih Galenskega laboratorija so sestavine, ki so odgovorne za stabilnost in strukturo izdelka dodane v najmanjši možni meri. Tako je tudi najmanjša možnost, da bi te sestavine povzročale draženje ali preobčutljivostne reakcije na koži. Večina naših krem tudi ne vsebuje konzervansov.

 

Spletno nakupovanje

Spletno nakupovanje je v 2020 doživelo pravi razcvet. Nakupovanje zdravil preko spleta je smiselno, kadar nismo akutno bolni. Takrat potrebujemo zdravila takoj. Preko spletne lekarne lahko nakupujemo zdravila za samozdravljenje, prehranska dopolnila, medicinske pripomočke in kozmetične izdelke. Nakupovanje je varno, enostavno in možno ob katerikoli uri dneva.

Zdravila za samozdravljenje predstavljajo zdravila brez recepta. Bolnik je sam odgovoren  za pravo oceno resnosti zdravstvene težave.

Prehranska dopolnila so namenjena dopolnjevanju običajne prehrane. To je pomembno še zlasti, ko je prehrana neuravnotežena ali pri spremenjenih potrebah organizma po vitaminih, mineralih. To so športniki, nosečnice, starostniki ali osebe z določenimi obolenji.

Medicinski pripomočki so izdelki, ki svojega učinka na telo ne dosegajo na farmakološki, imunološki ali metabolični način. To so izdelki za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni.

Svetovanje kozmetičnih izdelkov v lekarni temelji na združevanju različnih strokovnih znanj, poznavanju sestave in lastnosti izdelka, zgradbi in delovanju kože v različnih življenjskih obdobjih. V lekarnah je v veliko meri zastopana tako imenovana dermokozmetika, ki se v sodelovanju z dermatologi,  kemiki, farmacevti hitro razvija. Namenjena je negi občutljive in k alergiji nagnjene kože, ko klasični kozmetični izdelki niso ustrezni. Zasnovana je na najnovejših znanstvenih spoznanjih in izdelana po najvišjih standardih farmacevtske industrije.

O PODJETJU
Logo

Gorenjske lekarne smo javni lekarniški zavod, ustanovljen za izvajanje lekarniške dejavnosti na območju vseh 18 Gorenjskih občin. Izvajamo lekarniško dejavnost v 23 lekarniških enotah po celotni Gorenjski, razen na območju občine Naklo. Za proizvodnjo zdravil imamo organiziran galenski in kontrolno analizni laboratorij.

Gosposvetska ulica 12
4000 Kranj
Slovenija

Phone: 04 20 16 100


Ostale objave

Znanje tujih jezikov je izjemna naložba. Najbolj razširjen svetovni jezik pa je zagotovo angleščina. Učenje angleščine je tako za mnoge odskočna deska do uspeha v poslovnem ali zasebnem življenju, saj dobro znanje jezika odpira številna vrata v svet. Znanje angleščine je danes postalo pravzaprav nuja in ni več posebna prednost tistih, ki so se za … Continued

Preberi več >

Industrijsko odsesavanje se uporablja v industriji za sesanje specifične snovi, večjih površin ali večjih kosov kot tudi za vakuumski transport snovi med proizvodnimi linijami. V industrijah kot so kovinska, živilska, farmacevtska, kemična, tekstilna industrija ali opekarna so nepogrešljivi, saj lahko delajo brez prestanka. Kjer se v proizvodnem procesu ustvarja prah, emulzija, opilki ali kakšen drug … Continued

Preberi več >