Gorenjske Lekarne

03.06.2021 | Nega in zdravje


Gorenjske lekarne predstavljamo javni lekarniški zavod z 20 lekarnami in 3 lekarniškimi podružnicami, Galenskim laboratorijem, Kontrolno – analiznim laboratorijem in Farmakoinformativno službo. Glavna naloga je nemotena oskrba prebivalstva, zdravstvenih domov in drugih organizacij z zdravili. Opravljamo še preskrbo z medicinskimi pripomočki, sredstvi za nego in drugimi sredstvi za varovanje zdravja.

Galenski laboratorij Gorenjske lekarne

Galenski laboratorij Gorenjske lekarne predstavlja samostojno enoto, ki izdeluje že preko 200 različnih farmacevtskih izdelkov. Največji del galenskih izdelkov je namenjen samozdravljenju. Vsi izdelki galenskega laboratorija vsebujejo visokokakovostne vhodne surovine. Veliko jih vsebuje sestavine naravnega izvora. To so zdravilni čaji, sirupi z rastlinskimi izvlečki in zeliščne kapljice. Med kozmetičnimi izdelki Galenskega laboratorija imamo izdelke za nego obraza in telesa, izdelke za nego otroške kože in izdelke za zaščito pred soncem. V vseh kozmetičnih izdelkih Galenskega laboratorija so sestavine, ki so odgovorne za stabilnost in strukturo izdelka dodane v najmanjši možni meri. Tako je tudi najmanjša možnost, da bi te sestavine povzročale draženje ali preobčutljivostne reakcije na koži. Večina naših krem tudi ne vsebuje konzervansov.

 

Spletno nakupovanje

Spletno nakupovanje je v 2020 doživelo pravi razcvet. Nakupovanje zdravil preko spleta je smiselno, kadar nismo akutno bolni. Takrat potrebujemo zdravila takoj. Preko spletne lekarne lahko nakupujemo zdravila za samozdravljenje, prehranska dopolnila, medicinske pripomočke in kozmetične izdelke. Nakupovanje je varno, enostavno in možno ob katerikoli uri dneva.

Zdravila za samozdravljenje predstavljajo zdravila brez recepta. Bolnik je sam odgovoren  za pravo oceno resnosti zdravstvene težave.

Prehranska dopolnila so namenjena dopolnjevanju običajne prehrane. To je pomembno še zlasti, ko je prehrana neuravnotežena ali pri spremenjenih potrebah organizma po vitaminih, mineralih. To so športniki, nosečnice, starostniki ali osebe z določenimi obolenji.

Medicinski pripomočki so izdelki, ki svojega učinka na telo ne dosegajo na farmakološki, imunološki ali metabolični način. To so izdelki za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni.

Svetovanje kozmetičnih izdelkov v lekarni temelji na združevanju različnih strokovnih znanj, poznavanju sestave in lastnosti izdelka, zgradbi in delovanju kože v različnih življenjskih obdobjih. V lekarnah je v veliko meri zastopana tako imenovana dermokozmetika, ki se v sodelovanju z dermatologi,  kemiki, farmacevti hitro razvija. Namenjena je negi občutljive in k alergiji nagnjene kože, ko klasični kozmetični izdelki niso ustrezni. Zasnovana je na najnovejših znanstvenih spoznanjih in izdelana po najvišjih standardih farmacevtske industrije.

O PODJETJU
Logo

Gorenjske lekarne smo javni lekarniški zavod, ustanovljen za izvajanje lekarniške dejavnosti na območju vseh 18 Gorenjskih občin. Izvajamo lekarniško dejavnost v 23 lekarniških enotah po celotni Gorenjski, razen na območju občine Naklo. Za proizvodnjo zdravil imamo organiziran galenski in kontrolno analizni laboratorij.

Gosposvetska ulica 12
4000 Kranj
Slovenija

Phone: 04 20 16 100


Ostale objave

Nega in zdravje

12.12.2023

Serum za Rast Trepalnic

Serum za rast trepalnic je inovativna kozmetična formula, namenjena spodbujanju rasti trepalnic. Njegova uporaba se je v zadnjih letih znatno povečala, saj si ljudje želijo daljših, gostejših in bolj zdravih trepalnic. Ti serumi običajno vsebujejo mešanico hranil, vitaminov in peptidov, ki pomagajo trepalnicam rasti hitreje in jih hkrati ščitijo pred poškodbami. Sestavine Seruma za Rast … Continued

Preberi več >

Nega in zdravje

15.02.2021

Trend ogrevanja z klimatsko napravo

Ljudje smo nekako vajeni, da ob omembi klimatske naprave najprej pomislimo na sonce in vročino. To v mislih takoj povežemo s prijetno osvežitvijo v obliki naprave, ki v stanovanju zagotavlja prijetno hladen in svež zrak. Pa so klime res uporabne zgolj za ohlajanje prostorov sredi največje vročine? Slednje vprašanje je vsekakor na mestu, saj se … Continued

Preberi več >