Hladno stiskana hrana za pse

29.07.2021 | Dom in vrt


Hladno stiskana hrana za pse ni nekaj povsem novega se pa v kar nekaj vidikih razlikuje od klasične brekitirane pasje hrane. Predvsem so razlike pri proizvodnji saj pri hladnem stiskanju ne izgubljamo na kakovosti.

Kaj je pravzaprav je hladno stiskana hrana za pse?

Hrana je pripravljena na edinstven način s katerim zadržimo čim več sestavin hranil v hladno stiskanem peletu pri nizkih temperaturah. Brikitirana hrana se pripravlja pri izredno visokih temperaturah, kar uniči večino dobrih sestavin, zato se vsi prehranski elementi, ki so bili v hrani prisotni sedaj izgubijo. To je glavna razlika med hladnim stiskanjem in brekitiranim pridobivanjem hrane.

Vsi naši recepti za hladno stiskanje vsebujejo koristne naravne sestavine. Brez umetnih dodatkov in nekontroliranih primesi. V hladno stiskani hrani najdemo samo visokokakovostne sestavine.

Nižja temperatura – več hranil

Visoke temperature povzročijo uničenje beljakovin, hranil in nastajanje škroba (sladkorjev), kar zmanjša prebavljivost in s tem absorpcijo v črevesju. S kuhanjem pri nižji temperaturi ostane več hranil, olj in naravnih arom. Ja! Vsi naravni encimi, vitamini in vlaknine ostanejo nedotaknjeni, da ustvarijo lahko prebavljiv in hranljiv izdelek.

Hladno stiskana hrana je lažje prebavljiva

Največja korist hladno stisnjene hrane je, da se peleti od zunaj raztopijo, kar pomeni, da se po prebavi ne razširijo. Zaradi tega je odličen za občutljive želodce, saj pomeni, da se izdelek hitro razgradi (s podobno hitrostjo kot surovi) in hitreje absorbirajo hranila, vse brez napenjanja.

Najboljša suha alternativa surovi hrani za pse

Zaradi zmanjšane predelave in nizkega kuhanja je hladno stisnjeno najbližja suha alternativa surovi hrani. Metoda hladnega stiskanja pomaga ohraniti hranilno integriteto uporabljenih surovin, vključno z encimi, občutljivimi na toploto, mesnimi vlakni, maščobami in vitamini. Naša hrana tudi ne vsebuje polnil, zrn ali sredstev za povečanje prostornine.

Lahko se kombinira s surovo hrano

Ker se hladno stiskana pasja hrana prebavlja s podobno hitrostjo kot surova, jo lahko hranimo skupaj s surovo hrano. Prav tako je bolj priročna alternativa, če psa peljete na dopust ali na kampiranje in nimate dostopa do zamrzovalnika.

O PODJETJU
Logo

Po najboljših močeh se trudimo da vam v naši spletni trgovini 4shop.si zagotovimo izdelke najvišje kakovosti, hitro dostavo in strokovno svetovanje.

Zbilje 3F
1215 Medvode
Slovenija


Ostale objave

Še nedolgo nazaj so ljudje ob omembi toplotne črpalke enostavno odmahnili z roko. Češ, da je predraga, neučinkovita in podobno. Popolnoma brez osnove seveda. Danes je ogrevanje s pomočjo teh naprav tema številka ena vseh graditeljev in lastnikov, ki si želijo znižati strošek ogrevanja. Uporaba toplotnih črpalk je vsekakor smiselna v vseh objektih, a je … Continued

Preberi več >

Dom in vrt

25.03.2021

Hrana za pse

Sestavine hrane za pse za dobro zdravje vašega psa Kar zadeva prehranjevanje vaše družine, iščete najboljše možne sestavine. Veste, kako pomembna so polnozrnata žita, sadje in zelenjava ter puste beljakovine za rast telesa in potrebno energijo. Veste tudi, da življenje brez priboljškov vsake toliko časa preprosto nebi bilo zabavno! Čeprav ne moremo vedno narediti popolnih … Continued

Preberi več >