Hladno stiskana hrana za pse

29.07.2021 | Dom in vrt


Hladno stiskana hrana za pse ni nekaj povsem novega se pa v kar nekaj vidikih razlikuje od klasične brekitirane pasje hrane. Predvsem so razlike pri proizvodnji saj pri hladnem stiskanju ne izgubljamo na kakovosti.

Kaj je pravzaprav je hladno stiskana hrana za pse?

Hrana je pripravljena na edinstven način s katerim zadržimo čim več sestavin hranil v hladno stiskanem peletu pri nizkih temperaturah. Brikitirana hrana se pripravlja pri izredno visokih temperaturah, kar uniči večino dobrih sestavin, zato se vsi prehranski elementi, ki so bili v hrani prisotni sedaj izgubijo. To je glavna razlika med hladnim stiskanjem in brekitiranim pridobivanjem hrane.

Vsi naši recepti za hladno stiskanje vsebujejo koristne naravne sestavine. Brez umetnih dodatkov in nekontroliranih primesi. V hladno stiskani hrani najdemo samo visokokakovostne sestavine.

Nižja temperatura – več hranil

Visoke temperature povzročijo uničenje beljakovin, hranil in nastajanje škroba (sladkorjev), kar zmanjša prebavljivost in s tem absorpcijo v črevesju. S kuhanjem pri nižji temperaturi ostane več hranil, olj in naravnih arom. Ja! Vsi naravni encimi, vitamini in vlaknine ostanejo nedotaknjeni, da ustvarijo lahko prebavljiv in hranljiv izdelek.

Hladno stiskana hrana je lažje prebavljiva

Največja korist hladno stisnjene hrane je, da se peleti od zunaj raztopijo, kar pomeni, da se po prebavi ne razširijo. Zaradi tega je odličen za občutljive želodce, saj pomeni, da se izdelek hitro razgradi (s podobno hitrostjo kot surovi) in hitreje absorbirajo hranila, vse brez napenjanja.

Najboljša suha alternativa surovi hrani za pse

Zaradi zmanjšane predelave in nizkega kuhanja je hladno stisnjeno najbližja suha alternativa surovi hrani. Metoda hladnega stiskanja pomaga ohraniti hranilno integriteto uporabljenih surovin, vključno z encimi, občutljivimi na toploto, mesnimi vlakni, maščobami in vitamini. Naša hrana tudi ne vsebuje polnil, zrn ali sredstev za povečanje prostornine.

Lahko se kombinira s surovo hrano

Ker se hladno stiskana pasja hrana prebavlja s podobno hitrostjo kot surova, jo lahko hranimo skupaj s surovo hrano. Prav tako je bolj priročna alternativa, če psa peljete na dopust ali na kampiranje in nimate dostopa do zamrzovalnika.

O PODJETJU
Logo

Po najboljših močeh se trudimo da vam v naši spletni trgovini 4shop.si zagotovimo izdelke najvišje kakovosti, hitro dostavo in strokovno svetovanje.

Zbilje 3F
1215 Medvode
Slovenija


Ostale objave

Dom in vrt

02.12.2021

Bio krompirjeve vlaknine

BIO krompirjeve vlaknine se pridobivajo iz ekološkega krompirja, ki mu med pridelovalnim postopkom odvzamejo celoten škrob in tako ostanejo samo vlaknine. Te vlaknine pa imajo izredno veliko sposobnost vezanja vode. Bistvena razlika med krompirjem in krompirjevimi vlakninami je v vsebnosti ogljikovih hidratov in hranilni vrednosti. Krompirjeve vlaknine vsebujejo zelo malo ogljikovih hidratov, to je samo … Continued

Preberi več >

Dom in vrt

24.02.2022

Kako urediti edinstveno jedilnico

Pri ureditvi naših domov vsi želimo ustvariti prostor, ki je dovolj edinstven, da fascinira tiste, ki vanj vstopijo. Najboljše mesto v domu, kjer lahko pokažete svoj izrazit in individualen občutek za slog, je dnevna soba in jedilnica, kjer boste gostili goste. Če na primer ustvarite edinstveno jedilnico, ne samo, da boste v prostoru izražali svojo … Continued

Preberi več >