Na kratko o kolagenu

28.07.2021 | Nega in zdravje


KAJ JE KOLAGEN?

Kolagen je ena izmed glavnih strukturnih beljakovin v človeškem telesu. Največ ga najdemo v vezivnih tkivih, roženici, kosteh, prebavnem traktu in hrustancu. Njegovo ime izvira iz grške besede ”kolla”, ki pomeni lepilo. V telesu služi kot naravno lepilo, beljakovina, ki veže, podpira telesna tkiva in notranje organe. Naše telo je sposobno tvoriti kolagen do približno 25.leta. Kasneje začne sinteza kolagena upadati in sicer za približno 1,5% na leto. Ta proces poteka še hitreje ob neprimerni prehrani in pomanjkanju gibanja.

POSLEDICE POMANJKANJA

Posledice manjše tvorbe kolagena so prvotno vidne na koži. Ta je primarno sestavljena iz kolagena tipa 1. Kolagen je v koži zaslužen za vezavo vlage in skrbi tudi za njeno čvrstost in elastičnost. S tem, ko začne v telesu primanjkovati kolagena, ta postane bolj zgubana in suha. Poleg tega lahko opazimo, da so naši nohti bolj lomljivi in krhki. Lasje pa so suhi in brez sijaja. Vse to je posledica pomanjkanja kolagena.

UČINKI KOLAGENA

Na srečo lahko to omilimo s tem, da jemljemo kolagen v obliki prehranskih dopolnil. Z rednim uživanjem kolagena lahko tako poskrbimo za bolj elastično kožo, sijoče, močne lase in hitrejšo rast las, čvrste nohte, gibljive sklepe, uravnano prebavo in boljše počutje.

KDAJ NAJ ZAČNEM UŽIVATI KOLAGEN?

Z vnosom prehranskega dopolnila lahko spodbudimo nastajanje kolagena v telesu in tako nadomestimo primanjkljaj, ki nastane z leti. Primeren je tudi za otroke in najstnike v obdobju hitre rasti, saj je zaslužen za zdravje kit, sklepov in hrustanca. Omogoča jim, da prenašajo sile, ki jih med gibanjem prejemajo mišice.  Prav tako je primeren za vse športnike in vse z dejavnim življenjskim slogom. Pomaga tudi pri okrevanju po poškodbah, saj prispeva k obnovi in celjenju poškodovane kože. Dobro ga je jemati tudi kot preventivo za preprečevanje osteoporoze in zlomov.

 

O PODJETJU
Logo

Izdelujemo kozmetiko iz naravnih, negovalnih sestavin za skrbno nego celega telesa.


Ostale objave

Nega in zdravje

01.12.2021

Collagen Fit Gel

Naša telo je sestavljeno iz ogromne količine proteina, ki se imenuje kolagen. 🦴🏃 Slednjega z leti vedno bolj izgubljamo, zato je še toliko bolj pomembno, da sami poskrbimo za zadostno količino kolagena v telesu, ko naše telo samo več ne zmore. 💪 Dovolite, da vam pri tem pomaga Collagen FIT gel, ki vsebuje fenomenalen kolagen … Continued

Preberi več >

Če poskušate izgubiti kilograme, bi bil čaj zagotovo vaš novi najboljši prijatelj. Ne samo, da lahko ponudi nič kalorij alternativo nekaterim vašim sladkim pijačam, ampak ima tudi lastnosti, ki lahko zavirajo vaš apetit, podpirajo vaš metabolizem in vam na koncu pomagajo doseči vaše cilje – to je, dokler spoštujejo tudi zdravo prehrano. Čajev ne bi … Continued

Preberi več >