Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Linške oči s konopljo

15.02.2022 | Dom in vrt


… in okusno marmelado so klasika med božičnim pecivom. Linške oči so z marmelado polnjeni dvojni piškoti, posuti s sladkorjem v prahu.
Svoje ime so dobili očitno po pokrovčku z izrezanimi tipičnimi luknjami (oči), skozi katere kuka marmelada. So splošno priljubljeni in obvezni v vsaki božični peki. S konopljino moko recept še dodatno obogatimo in telesu podarimo izdatno količino proteinov in balastnih snovi. Veliko zabave pri peki!

Sestavine za krhko testo:

– 250 g moke
– 50 g konopljine moke
– 200 g masla
– 100 g sladkorja
– 1 zavitek vaniljevega sladkorja
– 2 rumenjaka
– marmelada za polnjenje
– sladkor v prahu za posipanje

Priprava:

Iz masla, sladkorja, vaniljevega sladkorja, rumenjakov, moke in konopljine moke na hitro pognetemo krhko testo in ga damo počivat v hladilnik vsaj za eno uro. Krhko testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo na približno 2,5 mm debeline. Zdaj izrežemo obe polovici piškotov, torej spodnji del in zgornjega – ta ima luknjo. Pri 180° jih spečemo, priporočamo, da v ventilatorski pečici. Nato pa spodnji del premažemo z marmelado in nanjo položimo zgornji del piškota. Posujemo s sladkorjem v prahu.

O PODJETJU
Logo

Avtomatizirana in procesno optimirana predelava in produkcija po najvišjih standardih (HACCP, BIO, GMP). Notranji nadzori, ki jih izvaja Dr. Feurstein Medical Hemp GmbH in neodvisni zunanji nadzori certificiranih laboratorijev.


Ostale objave

V sodobnem svetu, kjer je nega kože postala ključni del naših vsakdanjih ritualov, se vedno bolj osredotočamo na naravne izdelke. Naravna krema za obraz je eden izmed teh izdelkov, ki obljublja ne samo površinsko nego, ampak tudi globinsko hranjenje in zaščito. V tem članku bomo raziskali, kaj naredi naravno kremo za obraz tako posebno, kakšne … Continued

Preberi več >

Profarm ima na voljo prav vse kar potrebujete za vrhunsko kmetovanje. Na njihovi spletni strani si lahko ogledate široko ponudbo prodajnega programa. V njem so na voljo: Kosilnice Obračalniki Zgrabljalniki Nakladalne prikolice Balirke za okrogle bale Plugi Kultivatorji za strnišče Diskaste brane Rotacijske brane Sejalnice Kombinirani kultivatorji Gnojnična mešala Razmetovalniki silaže Znamka Pottinger Kar se … Continued

Preberi več >