Delo v pisarni

22.12.2020 | Izobraževanje


3 triki za varno delo v pisarni

Očitno bomo vedno več časa preživeli za pisarniško mizo, bodisi v službenih prostorih ali doma. Pa ste poskrbeli, da bo administrativno delo za vas prijetna in zdrava izkušnja? Preberite 3 uporabne nasvete!

 

  1. Držimo telo v nevtralnem položaju

Vzravnajte vrat in držite zapestja v naravnem položaju.

Ob nepravilni drži se bolečina iz zatilja širi na vrat, kar poznamo pod imenom vratni sindrom. Na srečo se lahko s pravilno pozicijo izognete bolečinam v vratu, ramenih in hrbtu. Priporočamo tudi, da postavite zaslon vsaj 50 cm od oči.

V zadnjih letih so se množično začeli zavedati posledic t.i. sindroma karpalnega  kanala, ki je odgovoren za številne paciente z resnimi bolečinami v zapestju. Takšnim okvaram pa smo najbolj izpostavljeni ravno pri pisarniških opravilih in to zaradi neustrezne drže ali opreme. Izbira neergonomične miške ali tipkovnice še dodatno povzroča neprijetno obremenitev v rokah in zapestjih.

 

  1. Prilagodimo si višino mize

Se moramo mi prilagajati mizi ali miza nam? Seveda slednje, saj je naše zdravje zelo pomembno. Lahko razmislite celo o stoječi mizi. Veliko dokazov je, kako so naši možgani bolj produktivni, ko smo v stoječem položaju, da o razbremenitvi hrbtenice sploh ne govorimo.

Že od prvih razredov dalje presedimo vsaj tretjino dneva. Ta poza je nenaravna in pogosto tudi neproduktivna. Višina in tip mize sta majhni spremembi v vašem delovnem okolju, ki pa bosta gotovo imeli dolgoročne pozitivne posledice.

Če ne verjamete vaši hrbtenici, zaupajte statistiki. Zaradi nezdravega delovnega okolja vsako leto zboli več kot 160 milijonov zaposlenih po celem svetu.

 

  1. Zamenjajmo položaj

Sprememba je dobra! Nekaj časa delajte stoje, nekaj sede in tako boste preprečili slabo držo, ki nastane, ko dolgo čemimo na istem mestu. Prav tako bodo vaši možgani ves čas v rahlem, a pozitivnem šoku, ki vas bo dobesedno prestavil iz cone udobja.

Zdravi zaposleni so ne samo bolj srečni, ampak tudi bolj iznajdljivi in uspešni pri svojem delu. To pa je vedno dobro, kaj ne?

 

+ Modro pravilo za korono

Usposabljanje za varno delo v administraciji ali pisarni lahko opravite kar prek spleta. Z inovativnim spletnim tečaje eVARNOST, ki zagotavlja hitro in kvalitetno usposabljanje delavcev v pisarnah ali s slikovnim zaslonom.

Tečaj eVARNOST za administrativno delo vsebuje navodila za varno delo s slikovnim zaslonom, spletni seminar in preizkus znanja. Vse kar prek spleta. Po končanem usposabljanju se stranki pošlje zapisnik s potrdilom o usposobljenosti zaposlenega v elektronski obliki. Veljavnost usposabljanja je 4 leta, potem je potreben obnovitveni tečaj.

Če želite, lahko eVARNOST vodi tudi vašo evidenco. Od zdaj naprej boste vedno pravočasno opozorjeni, kdaj vam poteče usposabljanje, zdravniški pregled ali delovne opreme.

Enostavno kot klik!

Avtor: Gregor Vuk (eVARNOST)

O PODJETJU
Logo

Vašo varnost jemljemo izjemno resno, zato smo edino podjetje s področja VZD, ki ga boste kdaj koli potrebovali. Ker smo predani profesionalci z izredno bogatimi izkušnjami in veščinami, združujemo vsa najpomembnejša področja VZD na enem mestu. Ljudje potrebujejo varnost in mi jo zagotavljamo vsakomur.

Pameče 104c
2380 Slovenj Gradec
Slovenija


Ostale objave

Izobraževanje

18.01.2021

Taste of the Wild

Psi in mačke so naši sopotniki že tisočletja. Kljub udomačitvi pa so naši štirinožni prijatelji obdržali DNK, ki je v določeni meri še vedno podoben genetskemu zapisu volkov oziroma divjih mačk. Le-ta jim med drugim narekuje, da mora njihova prehrana še vedno vsebovati dovolj velik delež beljakovin živalskega izvora. Blagovna znamka hrane za pse Taste of … Continued

Preberi več >

Izobraževanje

08.06.2021

Kuhinje DANKUCHEN

Ne glede na to, ali načrtujete prenovo kuhinje  ali kupujete novo, obstaja nekaj posebnih prednosti za tiste, ki se odločijo za sodoben slog in nakupovanju nove DANKUCHEN kuhinje. Izraz sodoben spominja na besede, kot so »moderno«, »trendovsko« in celo »visokotehnološko«, vendar gre tudi za sodoben slog, ki odraža trenutno estetiko v oblikovanju stanovanj in kuhinj. … Continued

Preberi več >