Delo v pisarni

22.12.2020 | Izobraževanje


3 triki za varno delo v pisarni

Očitno bomo vedno več časa preživeli za pisarniško mizo, bodisi v službenih prostorih ali doma. Pa ste poskrbeli, da bo administrativno delo za vas prijetna in zdrava izkušnja? Preberite 3 uporabne nasvete!

 

  1. Držimo telo v nevtralnem položaju

Vzravnajte vrat in držite zapestja v naravnem položaju.

Ob nepravilni drži se bolečina iz zatilja širi na vrat, kar poznamo pod imenom vratni sindrom. Na srečo se lahko s pravilno pozicijo izognete bolečinam v vratu, ramenih in hrbtu. Priporočamo tudi, da postavite zaslon vsaj 50 cm od oči.

V zadnjih letih so se množično začeli zavedati posledic t.i. sindroma karpalnega  kanala, ki je odgovoren za številne paciente z resnimi bolečinami v zapestju. Takšnim okvaram pa smo najbolj izpostavljeni ravno pri pisarniških opravilih in to zaradi neustrezne drže ali opreme. Izbira neergonomične miške ali tipkovnice še dodatno povzroča neprijetno obremenitev v rokah in zapestjih.

 

  1. Prilagodimo si višino mize

Se moramo mi prilagajati mizi ali miza nam? Seveda slednje, saj je naše zdravje zelo pomembno. Lahko razmislite celo o stoječi mizi. Veliko dokazov je, kako so naši možgani bolj produktivni, ko smo v stoječem položaju, da o razbremenitvi hrbtenice sploh ne govorimo.

Že od prvih razredov dalje presedimo vsaj tretjino dneva. Ta poza je nenaravna in pogosto tudi neproduktivna. Višina in tip mize sta majhni spremembi v vašem delovnem okolju, ki pa bosta gotovo imeli dolgoročne pozitivne posledice.

Če ne verjamete vaši hrbtenici, zaupajte statistiki. Zaradi nezdravega delovnega okolja vsako leto zboli več kot 160 milijonov zaposlenih po celem svetu.

 

  1. Zamenjajmo položaj

Sprememba je dobra! Nekaj časa delajte stoje, nekaj sede in tako boste preprečili slabo držo, ki nastane, ko dolgo čemimo na istem mestu. Prav tako bodo vaši možgani ves čas v rahlem, a pozitivnem šoku, ki vas bo dobesedno prestavil iz cone udobja.

Zdravi zaposleni so ne samo bolj srečni, ampak tudi bolj iznajdljivi in uspešni pri svojem delu. To pa je vedno dobro, kaj ne?

 

+ Modro pravilo za korono

Usposabljanje za varno delo v administraciji ali pisarni lahko opravite kar prek spleta. Z inovativnim spletnim tečaje eVARNOST, ki zagotavlja hitro in kvalitetno usposabljanje delavcev v pisarnah ali s slikovnim zaslonom.

Tečaj eVARNOST za administrativno delo vsebuje navodila za varno delo s slikovnim zaslonom, spletni seminar in preizkus znanja. Vse kar prek spleta. Po končanem usposabljanju se stranki pošlje zapisnik s potrdilom o usposobljenosti zaposlenega v elektronski obliki. Veljavnost usposabljanja je 4 leta, potem je potreben obnovitveni tečaj.

Če želite, lahko eVARNOST vodi tudi vašo evidenco. Od zdaj naprej boste vedno pravočasno opozorjeni, kdaj vam poteče usposabljanje, zdravniški pregled ali delovne opreme.

Enostavno kot klik!

Avtor: Gregor Vuk (eVARNOST)

O PODJETJU
Logo

Vašo varnost jemljemo izjemno resno, zato smo edino podjetje s področja VZD, ki ga boste kdaj koli potrebovali. Ker smo predani profesionalci z izredno bogatimi izkušnjami in veščinami, združujemo vsa najpomembnejša področja VZD na enem mestu. Ljudje potrebujejo varnost in mi jo zagotavljamo vsakomur.

Pameče 104c
2380 Slovenj Gradec
Slovenija


Ostale objave

Otroška soba otroku pomeni več, kot si mogoče lahko predstavljamo. Gre za prostor, ki je samo njegov, kamor se lahko umakne in kjer lahko uresničuje svoje ideje. Zato je zelo pomembno, da je otroška soba opremljena funkcionalno, s kakovostnimi kosi, hkrati pa moramo otroku omogočiti, da pri oblikovanju sobe sodeluje in si jo do določene … Continued

Preberi več >

Izobraževanje

09.12.2021

VITAMINI PREHRANSKA DOPOLNILA

Vitamini so mikrohranila, ki so nujno potrebna za zdravje. S to besedo jih imenujemo zato, ker jih potrebujemo v precej manjših količinah kot makrohranila (to so beljakovine, maščobe in ogljikovi hidrati). Vitamine moramo uživati s hrano vsak dan, saj imajo pomembne življenjske funkcije v telesu.   Vitamini v telesu sodelujejo pri številnih  procesih, največkrat so … Continued

Preberi več >