Karate uniforma

16.04.2021 | Šport


Pomen karate uniforme v borilnih veščinah

Uniforme so ključni del tradicije borilnih veščin in se nosijo med treningi.

Kaj predstavlja karate uniforma?

Karate uniforma ni le kos oblačila. Je tudi orodje za mentalno in fizično pripravo. Oblačenje karate uniforme in zavezovanje pasu je signal, da se morate pripraviti na pouk in dati 100% sebe. Če vse ostalo pustite za seboj, preden stopite na preproge, boste med poukom zagotovo prisotni tako fizično kot psihično, da boste lahko izkusili vse prednosti vadbe.

Nošenje uniforme kaže, kako smo predani temu, kar počnemo. V mnogih primerih vam karate uniforma omogoča varno izvajanje načrtovanih dejavnosti med poukom. Narejena je tako, da se umaže in zdrži strogo uporabo, tako da vam med vadbo tehnik na preprogi ne bo treba skrbeti. Uniforme borilnih veščin so oblikovane tako, da so udobne in neomejujoče. Najprej se vam zdi, da jo nosite nekoliko čudno, vendar boste kmalu navajeni občutka uniforme.

Vedno se veselimo, da bomo nekoga prvič oblekli v uniformo – še posebej mlajše otroke. Njihovi obrazi se zasvetijo v trenutku, ko se prikažejo v razredu in pohitijo k sošolcem.

Inštruktorji borilnih veščin imajo vedno drugačno uniformo, tako da jih lahko kdor koli v razredu zlahka prepozna in pristopi, kadar koli je to potrebno. Za študente različni karate pasovi in ​​uniforme pomagajo inštruktorjem, da razlikujejo, kdo se udeležuje katerega razreda in na kateri stopnji napredka so trenutno.

Karate uniforma ima tudi še eno pomembno vlogo – pomaga vam razumeti, da so vsi del velike in odlične ekipe in družine. Naše uniforme nam pomagajo vzpostaviti to družinsko bližino in vsem pomagajo razumeti, da so dobrodošli. Ljudem pokaže, da so del skupnosti borilnih veščin – nekaj izbranih, ki so pripravljeni trenirati, se učiti in napredovati.

 

Kaj se zgodi, če pozabite prinesti uniformo?

Včasih se zgodi, da med določenim treningom pozabite na uniformo, ki je iz nekega razloga ne morete nositi. Ali pa je poleti preprosto vroče. V takih primerih je majica povsem v redu.

V nekaterih primerih je nošenje popolne uniforme nujno. Ti dogodki vključujejo turnirje in izpite za napredovanje pasu / ranga.

Pridružitev pri predavanju vam ne bo dovoljeno brez pasu ali uniforme, vendar vas bodo spodbujali, da ga nosite, kadar je to potrebno za učni proces in iz zgoraj navedenih razlogov. Pomembno je vedeti, da je pomembno, da med poukom prinesete in nosite uniforme, saj je to še en način, da pokažete zavzetost, predanost in enotnost, tako da vsi vedo, da želite biti zraven.

Preprost, a iskren »Oprostite, danes nimam svoje uniforme. Ali lahko danes treniram tako? « bo dovolj. To priznanje je tu pomembno.

Pravilno zavezovanje pasu

Najpogostejša pritožba novih študentov, ki se morajo navaditi na nošenje uniforme, je težava pri privezovanju pasu. Je to morda malce zapleteno, zato se nove študente spodbuja, naj inštruktorje vedno prosijo, naj jim pomagajo zavezati pas. Ključno je biti pozoren in si dati nekaj časa na stran, da vadite korak za korakom.

O PODJETJU
Logo

Proizvode iz naše ponudbe ste lahko videli na zadnjih Olimpijskih igrah kot tudi na Evropskih in Svetovnih prvenstvih. Razumljivo je, da so proizvodi iz naše ponudbe v uporabi tudi na največjih turnirjih za svetovne nazive v vseh kategorijah. Proizvodi iz naše ponudbe so priznani od večina mednarodnih športnih inštitucij, a naštejmo jih le par: AIBA, WTF, WKF, IJF, WBA, WBC, WBO, IBO, IBF, UFC,…

Kocbekova 30a
3202 Ljubečna pri CELJU
Slovenija

Phone: 040 55 70 44


Ostale objave

Pozabite na dolgočasne barvne kombinacije, ki se jih boste kmalu naveličali. Drznite si v svoj dom, predvsem pa v kuhinjo, prinesti barvne kontraste. Ti poživijo dom in polepšajo vsak dan, preživet med štirimi stenami. Danküchen kuhinja Danküchen kuhinja, model Living je ena izmed tistih, s katero bo vaš dom vse prej kot dolgočasen. S kombinacijo … Continued

Preberi več >

Šport

08.06.2021

Kuhinje DANKUCHEN

Ne glede na to, ali načrtujete prenovo kuhinje  ali kupujete novo, obstaja nekaj posebnih prednosti za tiste, ki se odločijo za sodoben slog in nakupovanju nove DANKUCHEN kuhinje. Izraz sodoben spominja na besede, kot so »moderno«, »trendovsko« in celo »visokotehnološko«, vendar gre tudi za sodoben slog, ki odraža trenutno estetiko v oblikovanju stanovanj in kuhinj. … Continued

Preberi več >