Nega las in lasišča

16.04.2021 | Nega in zdravje


Da bi prišli do korenin težav z nego las, začnite z lasiščem. Tako kot kožo na preostalem delu telesa je treba tudi lasišče redno čistiti, luščiti in hidrirati. In če ne? No, vaše lasišče je tam, kjer so nameščeni vsi vaši lasni mešički, tako da, verjetno, če vaše lasišče ni v vrhunski obliki, tudi vaši lasje niso.  Redna nega las in lasišča je zelo pomembna.

Točni znaki razdraženega lasišča

Oslabljena ali zmanjšana nova rast, neenakomerna ali nepravilna tvorba sebuma (kar vodi do preveč suhih ali mastnih pramenov) in dolgočasne prazne ključavnice (posledica slabe prekrvavitve foliklov in s tem pomanjkanja hranilnih snovi za vaše lase) so le nekaj padavin iz razdraženega ali podhranjenega lasišča. Nekaj preprostih strategij lahko vaše lasišče – in pramene – postavi v dobro stanje:

1. Bodite pozorni na to, kako perete lase

Raztezanje časa med poskušanjem šamponov je dobro za vaše lase, saj omogoča naravnim oljem na lasišču, da jih hidrirajo, zmanjšuje dnevno (in škodljivo) oblikovanje toplote in lahko pomaga podaljšati življenjsko dobo salonske barve. Kar pa je dobro za vaše lase, je morda manj dobro za lasišče, še posebej, če vaša strategija raztezanja šampona vključuje uporabo veliko suhega šampona ali drugih izdelkov za vzdrževanje vašega sloga. Nabiranje teh izdelkov za oblikovanje na lasišču ima lahko nenamerni učinek zamašitve lasnih mešičkov in omeji sposobnost izraščanja pramenov iz lasišča.

Torej, kako uravnotežite potrebe las z zdravjem lasišča? Prepričajte se, da ste med umivanjem zelo temeljiti. To pomeni, da vsaj dvakrat na mesec uporabljajte izdelke, ki globinsko očistijo in razgradijo prekomerno kopičenje. Če želite zagotoviti, da vaše sredstvo za globinsko čiščenje kože lasišča resnično očisti, vmasirajte šampon vsaj trideset sekund, nato pa ga pustite sedeti še eno minuto, preden sperete.

2. Piling lasišča

Z nežnim pilingom lasišča enkrat na mesec boste zagotovili, da odmrle celice ne bodo ovirale rasti novih las ali negativno vplivale na proizvodnjo sebuma. Redno drgnjenje lasišča je prav tako pametno, saj deluje kot rezervna kopija v primeru, da vaš šampon za globinsko čiščenje zamudi mesto. Če želite to narediti, samo ročno luščite s čopičem z mehkimi gumijastimi konicami (ali s konicami prstov – pazite, da se ne opraskate, če so vaši nohti dolgi). Za najboljše rezultate nanesite šampon, nato krožite z masažo do minute. To bo sprostilo odmrle kožne celice in umazanijo, ki se je zalepila na vašem lasišču. Izperite v celoti. Druga odlična možnost odstranjevanja odmrlih kožnih celic je vključitev piling maske lasišča v svojo rutino. Maska za lasišče vsebuje kroglice jojobe za nežen piling in eterično olje evkaliptusa ali grenivke za svežino.

3. Povečajte hidriranje

Naravna olja vašega lasišča bodo pomagala, da bodo večino časa navlažena, včasih pa preprosto premalo (tj. V suhem podnebju, ko so zunanje temperature zelo hladne ali če jemljete zdravila, ki vplivajo na nastajanje olja na koži). Če želite popraviti razliko v teh primerih, si lahko masko vmasirate v lasišče, potem ko jo nanesete na dolžino las. Neguje zelo suho kožo lasišča. Kokosovo olje lahko poskusite nanesti tudi na lasišče dvakrat na mesec pred šamponiranjem. To bo hidriralo suho lasišče.

Poleg tega, imate v naši ponudbi tudi arganovo, jojobino, risinusovo olje, dermatološki zaščitene šampone, ter druge vrste šamponov, olj in vseh potrebnih preparatov, kateri vam bodo pomagali da ohranjate zdrave in nahranjene lase. Redna nega las in lasišča vam bo prinesla odlične rezultate!

O PODJETJU
Logo

Gorenjske lekarne smo javni lekarniški zavod, ustanovljen za izvajanje lekarniške dejavnosti na območju vseh 18 Gorenjskih občin. Izvajamo lekarniško dejavnost v 23 lekarniških enotah po celotni Gorenjski, razen na območju občine Naklo. Za proizvodnjo zdravil imamo organiziran galenski in kontrolno analizni laboratorij.

Gosposvetska ulica 12
4000 Kranj
Slovenija

Phone: 04 20 16 100


Ostale objave

Nega in zdravje

08.07.2021

Daikin klime

Vroči dnevi so tukaj Vroči dnevi so tukaj, zato je sedaj zadnji čas za nakup klimatske naprave, ki bo poskrbela za ohladitev vaših bivanjskih prostorov. Da boste z nakupom zadovoljni, si odgovorite na dve bistveni vprašanji in sicer: »Katera klimatska naprava je za vaš objekt najbolj primerna?« in »Kateremu proizvajalcu boste zaupali, da je njegov … Continued

Preberi več >

Cev za sesalec, najboljše prakse za vzdrževanje in podaljšanje njene življenjske dobe Da bi zagotovili dolgotrajno učinkovitost in zanesljivost vašega sesalca, je ključnega pomena redno in pravilno vzdrževanje cevi. Cev za sesalec je ena izmed najbolj obremenjenih delov naprave, zato zahteva posebno pozornost. Tukaj so najboljše prakse, ki vam bodo pomagale ohraniti cev v optimalnem … Continued

Preberi več >