Daikin

15.04.2021 | Dom in vrt


Razlage funkcij in lastnosti klimatskih naprav Daikin

V spodnji razlagi smo izbrali tri pomembnejše funkcije klimatskih naprav Daikin, ki zagotovo prispevajo k zadovoljstvu uporabnikov in ustvarijo pozitivno uporabniško izkušnjo.

Senzor zaznavanja gibanja

Sistem zazna gibanje oseb v prostoru ter samodejno prilagodi smer in temperaturo zračnega toka, da se izogne neposrednemu stiku z ljudmi. Zaznavanje poteka v 2, 3 ali 4 smereh, odvisno od izbrane klimatske naprave. Če sistem ne zazna ljudi, klimatska naprava samodejno preklopi na način varčevanja z energijo.

Tiho delovanje (notranja / zunanja enota) – ker je tišina dragocena!

Nekatere notranje enote lahko dosežejo izjemno nizek nivo zvoka, celo 19 dBA, kar je komaj slišen nivo zvoka premikajočega listja v vetru, zato so lahko vklopljene tudi med spanjem. Tudi nekatere zunanje enote lahko delujejo neslišno, kar je lahko zelo koristno v strnjenih stanovanjskih območjih ali stanovanjskih blokih, kjer ne bodo motile soseske niti v nočnih urah.

Nadzor preko spleta – popoln nadzor, kadar koli in od koder koli

Klimatske naprave z možnostjo spletnega nadzora lahko upravljate od koder koli in kadar koli, preprosto z mobilnim telefonom ali tabličnim računalnikom. Funkcija zahteva dodatno opremo, na voljo pa mora biti tudi lokalno omrežje, v katerega lahko priključite klimatsko napravo. Poleg preprostega in enostavnega nadzora neposredno z mobilne naprave je pri večini klimatskih naprav na voljo tudi možnost povezave s sodobnimi sistemi za avtomatizacijo doma ali upravljanje objektov, ki uporabljajo komunikacijske protokole Modbus ali KNX, ali z Daikinovim centralnim nadzorom. (Povezava prek BACnet ali LON je mogoča tudi prek omrežja Daikin DIII-Net)

Daikin

O PODJETJU
Logo

SELTRON je danes moderno tehnološko podjetje, ki združuje sodobno tehnologijo z dolgoletnimi izkušnjami. Ponuja inovativne, napredne in varčne rešitve za ogrevanje, ki so prepoznavne tako v slovenskem kot v evropskem prostoru.

Tržaška cesta 85 A
2000 Maribor
Slovenija


Ostale objave

Dom in vrt

14.01.2021

Klimatske naprave nekoč in danes

Človek je že od nekdaj poznal in cenil pomen uravnavanja temperature zraka. V zimskem času se je moral znati ogreti, poleti pa na nek način ohladiti. Na samem začetku iskanja optimalne rešitve so ljudje prišli do prvih ugotovitev. In sicer, da je poleti pod zemljo, ali v votlini, precej bolj prijetno kot zunaj na vročem … Continued

Preberi več >

Dom in vrt

28.01.2021

Električno kolo

Kolesarjenje je dejavnost, ki jo lahko počne vsa družina skupaj. Študije so pokazale, da presenetljivo na otroke vplivajo odločitve staršev glede vadbe, kolesarjenja ipd. Preprosto povedano. Če vas otroci vidijo kolesariti, menijo, da je to normalno in bodo želeli slediti vašemu zgledu. Električna kolesa postajajo vse bolj priljubljena Prav zato vam tehnologija električnega kolesa  prinaša … Continued

Preberi več >