Otroški voziček in tek – kakšnega izbrati?

22.03.2022 | Izobraževanje


Če nameravate teči z otrokom, ko greste ven, boste morda želeli kupiti otroški voziček, narejen posebej za tek. Tradicionalni otroški vozički so odlični za hojo po pločniku, vendar niso izdelani za neravni teren ali premikanje pri visokih hitrostih. Po drugi strani so otroški vozički opremljeni z dodatnim vzmetenjem in krmilnimi elementi (kot je ročna zavora), ki pomagajo pri spustu, zaradi česar so bolj primerni za vadbo. Številni tekaški otroški vozički imajo tudi dodatke, s katerimi bo vaš spremljevalec udoben.

Zakaj teči s svojim otrokom? To je lahko lepa rutina in vsem pomaga, da gredo malo ven na zrak in oddih. Dokazano je, da čas na prostem pomaga zmanjšati stres tudi pri otrocih in odraslih.

Slog in zmogljivost

Ko izberete pravi tekaški otroški voziček za vas, bodite pozorni na dva ključna atributa – zgradbo in zmogljivost.

Zgradba

Ne glede na to, ali nameravate teči po pločnikih ali krmariti po neravnih poteh, boste želeli voziček, ki bo sposoben prenašati udarce in sunke. Poiščite enega z debelimi kolesi in trdnim sistemom vzmetenja. Oznake, kot sta »za vse terene« in/ali »visoko vzmetenje«, pomagajo signalizirati trdno zgradbo, ki lahko prenese vzpone in padce vožnje z vozičkom.

Zmogljivost

Upoštevajte tudi želeno zmogljivost: ali boste tekli z enim ali več otroci? En voziček vam bo omogočil tek z enim otrokom. Dvojni vozički so namenjeni za dva otroka. Večina jih je zasnovanih tako, da ostanejo uravnoteženi tudi, če vozite enega otroka ali dva različne teže.

Razmislek o terenu

Kolesa na tekaškem vozičku razkrivajo veliko o terenu, ki ga lahko prenese. Večina osnovnih tekaških vozičkov s tankimi kolesi se bodo dobro peljala po pločnikih, vendar to ne pomeni, da bodo kos različnim stezam.

Ceste

Če nameravate teči po pločniku, vendar želite voziček, ki zdrži visoke hitrosti, poiščite voziček s kolesi velikega premera in dovolj vzmetenja za manjše udarce.

Stranske poti

Če nameravate teči po brezpotjih, poiščite voziček z debelejšimi kolesi velikega premera, ki ima vgrajene tekalne plasti. Kolesa morajo biti sposobne vzdržati asfalt, umazanijo, skale in korenine, hkrati pa ohranjati nemoteno vožnjo za vašega tekaškega spremljevalca.

Za ergonomsko izkušnjo izberite otroški voziček s tremi kolesi namesto s štirimi, ki je lažja za vašo držo ne glede na to, ali nameravate teči  večinoma po cestah ali stezah.

Varnostne funkcije tekaških otroških vozičkov

Ker se bo voziček verjetno premikal hitro, je varnost za vašega majhnega tekaškega prijatelja izjemnega pomena. Tukaj je nekaj ključnih varnostnih funkcij:

Zavore

Ročna zavora  lahko pomaga zmanjšati hitrost vašega tekaškega vozička pri spustu medtem, ko parkirna zavora zaklene voziček na mestu. Dober tekaški voziček bo imel obe vrsti zavor.

Sprednja kolesa

Dajte prednost vozičkom , ki imajo možnost zaklenitve sprednjih koles.

Varnostne zanke

Večina otroških tekaških vozičkov je opremljena z zapestnim trakom na krmilu, ki ga lahko uporabite za zagotovitev, da vam voziček ne uide, ko tečete navzdol.

Pasovi

Skoraj vsi tekaški vozički imajo 5-točkovni pas, ki pomaga varno držati otroka na mestu. Otroški voziček, ki ga izberete, mora imeti pas, ki je udoben, hkrati pa ga varuje.

Dodatki, ki so osredotočeni na udobje

Seveda želite, da je otroku v vaši oskrbi udobno med tekom na vozičku. Toda voziček z udobnim, oblazinjenim sedežem lahko pomaga zaščititi otrokovo telo pri poskočnih vožnjah. Nekateri vozički ponujajo celo zadnje amortizerje, ki jih je mogoče prilagoditi za težke ali lahke obremenitve. Prav tako poiščete otroške vozičke z nastavljivimi sedeži in zložljivimi strehami, ki bodo otroka zaščitili pred sončnim ali deževnim vremenom.

O PODJETJU
Logo

Spletna trgovina Bimbo je spletna trgovina z otroškimi vozički, otroško opremo, igračami, šolskimi torbami in vsem kar potrebuje otrok od rojstva pa vse tja do začetka šole. Bimbo je nastal po iskanju otroške opreme za naše malčke, ko smo ugotovili, da je pri nas določene priznane blagovne znamke skoraj nemogoče kupiti, zato z veseljem napišemo, da je Bimbo nastal od staršev za starše.

Južna cesta 20
6310 Izola
Slovenija

Phone: 040 722 021


Ostale objave

Izobraževanje

05.03.2021

Spletni tečaj

3 izpiti iz varstva pri delu, ki jih lahko opravljate prek spleta (3. del) Usposabljanje zaposlenih iz varstva pri delu je obveznost vsakega delodajalca. Velja za vse. Ne glede na to vašo velikost, število zaposlenih ali vrsto dejavnosti. V času korone pa se je opravljanje izpitov digitaliziralo. Prek spleta še boljše Spremenjeni načini dela prinašajo … Continued

Preberi več >

Izobraževanje

13.07.2023

Pralni stroji so naši pomočniki

Potovanje skozi zgodovino pralnih strojev Preden so pralni stroji prevzeli nadzor, so ljudje prali perilo na roke, kar je bil težak in zamuden proces. Leta 1782 pa je Thomas Bentham izumil ročni pralni stroj. Ta naprava je sprožila revolucijo v svetu pranja perila. Pralni stroji so spremenili tudi način življenja, saj so odpravili pralni dan … Continued

Preberi več >