Naj vaši otroci doživijo prvo pohodniško avanturo s čevlji Lowa

22.03.2022 | Šport


Lowa bo leta 2023 praznovala 100. obletnico svojega delovanja. Strast vodi do popolnosti.

Odlična kvaliteta

Podjetje že od samega začetka nikoli ni iskalo bližnjic pri kakovosti. Pri obutvi LOWA so uporabljeni samo najboljši materiali. Podjetje nenehno testira vse materiale, ki jih uporablja v lastnem laboratoriju, da zagotovi, da stvari ostajajo kakovostne. Delo zajema posamezne materiale, vezalke in blago celotnega čevlja.

Kako je Lowa razvila otroške čevlje?

Ko se otroci igrajo in zabavajo na prostem, je poudarek na zabavi. Glavna prednostna naloga staršev je vedeti, da so njihovi otroci čim bolje opremljeni, še posebej pri obutvi.

Zanimanje za vadbo in bivanje na prostem sta bila na vrhu seznama. »Otroci naj uživajo v vadbi. Morali bi biti navdušeni nad hojo na prostem. Žal je vedno več otrok z nestabilno hojo. Pomembno je, da nosijo dobre čevlje. Morali bi uživati v hoji.«

Na kaj morajo biti starši pozorni, ko kupujejo otroške čevlje?

Lowa je segmentu otroške obutve vedno namenila veliko truda pri razvoju izdelkov. Če starši otroka v trgovini s čevlji vprašajo, ali je čevelj prevelik ali premajhen, po navadi težko dobijo dober odgovor.

Z odstranitvijo vložka lahko starši ugotovijo, ali dolžina in širina čevlja ustrezata otrokovim stopalom. Starši naj redno pregledujejo čevlje svojih otrok, da se prepričajo, da jih niso prerasli.

Vzemite si nekaj časa in otroku pustite, da se sam sprehaja

Sliši se logično, kajne? Ampak včasih ni zelo preprosto. Še posebej, če so otroci še zelo majhni in pogosto ne hodijo veliko sami. Toda tudi, če je vaš otrok v nahrbtniku, to ne pomeni, da morate končati vsako turo ali doseči vsak vrh. Če otroku posvetite čas, boste pogosto veliko srečnejši do konca dneva.

Toda: koliko hoje manjši otrok dejansko zmore?

Seveda tu ni zlatega pravila, saj je vsak otrok drugačen. Pomembno je, da svojega otroka ne primerjate z drugimi. Medtem, ko nekateri dveletni otroci že zmorejo tri kilometre z več metrskim porastom višine, drugi komaj hodijo 1 kilometer po ravnem. Če je načrt, da otrok čim več hodi sam, je za to potreben čas. Tu je treba upoštevati pogostejše odmore. Ne glede na to, koliko so stari otroci, starši nikoli ne smejo pozabiti, da so noge njihovega otroka veliko krajše od njihovih lastnih.

Pojdite na zabavno turo!

Pohodništvo je super in lahko res zabavno. Še posebej, če otroke ob poti čakajo razburljive stvari. Običajno niti ni treba vključevati velike pustolovske poti. Od prepoznavanja listov do gradnje kupov kamnov – v naravnem okolju jih je veliko in jih je mogoče preprosto uporabiti za namene igranja. Zakaj ne bi skupaj poiskali pohodnih palic, se balansirali na drevesnih štori ali se skrivali v podrasti.

Razmislite o pohodu s prijatelji in drugimi otroci

Otroke motivirajo njihovi prijatelji tako kot mi. Pohodništvo skupaj z drugimi otroci lahko znatno poveča zabavni dejavnik ture. Od dirk do plezalnih tur in prigrizkov – delati stvari skupaj je dvakrat bolj zabavno. Če nimate prijateljev za pohodništvo z otroci iste starosti, pogosto najdete dobre kontakte v pohodniških klubih ali na spletu.

Izberite pravo Lowa obutev za turo!

Da bi se izognili stokanju in pomagali pri naravni rasti otrokovih stopal, je dober par otroških pohodnih čevljev najboljša naložba. Otroška stopala niso le mini različica stopal odraslih, so veliko bolj zahtevna. Približno četrtina kosti v človeškem telesu se nahaja v stopalih. Toda pri otrocih to kostno tkivo še ni v celoti razvito. K temu dodajmo še dejstvo, da so otroške vezi bistveno bolj elastične in njihov občutek bolečine je slabše razvit. Zato otroci v trgovinah s čevlji ne morejo reči, ali čevelj ustreza ali ne: prste na nogah lahko združijo, ne da bi jim bilo neprijetno.

Toda, kako najti pravo velikost? Relativno zanesljiva metoda je odstranitev notranjega podplata, kar lahko storite z vsemi čevlji Lowa. To vam ne omogoča samo določitve prave dolžine, temveč tudi preverjanje, ali ima čevelj pravo širino.

O PODJETJU
Logo

Spletna trgovina promontana iz Kranja vam ponuja najboljše blagovne znamke pohodniške, plezalne in turne opreme.

Prevzemna točka in ˝show room˝
Partizanska cesta 18, Kranj, Slovenija


Ostale objave

V zadnjih nekaj letih so športna oblačila vse bolj priljubljena. S profesionalnimi športniki, ki podpirajo in uporabljajo vrhunske blagovne znamke, skoraj povsod, kjer pogledate, nekdo nosi obliko športnih oblačil. V zadnjem času je postalo ‘modno’ nositi športne znamke kot modno izjavo. Pogosto vidimo ljudi, ki se sprehajajo po mestu v svoji blagovni znamki fitnes opreme. … Continued

Preberi več >

Šport

07.07.2021

Električna kolesa CRUSSIS

Električna kolesa CRUSSIS postajajo vedno bolj prepoznavna blagovna znamka v Evropi. Prednost njihovih električnih koles je v edinstvenem barvnem dizajnu in trenutno najboljšem razmerju cena-kvaliteta-zmogljivost na trgu. CRUSSIS električna kolesa imajo namreč vgrajeno odlično opremo priznanih proizvajalcev sestavnih delov koles kot so Shimano, SRAM, Rock Shox in Tektro. Električni pogoni Na področju električnih pogonov lahko … Continued

Preberi več >