Kako prenosni računalniki lahko izboljšajo učenje?

10.03.2022 | Tehnika


Starši in vzgojitelji vedno iščejo nova učna orodja, ki bi učencem pomagača doseči svoj akademski potencial, nedavna študija pa kaže, da bi lahko bil osnovni prenosni računalnik prav tako odlično orodje. V zadnjih letih so šole po svetu eksperimentirale s tem, da bi vsakemu učencu zagotovile računalnik, da bi jim olajšale učenje.

Pozitivni rezultati učencev

Raziskava je pokazala, da se je učenje izboljšalo pri številnih predmetih, vključno z naravoslovjem, matematiko in angleščino, ko so šole učencem zagotovile računalnike za uporabo v razredu in doma.

Prenosniki kot učno orodje in njihove prednosti

  • Spodbujanje spletnega sodelovanja z drugimi študenti
  • Zagotavljanje podpore pri učnem načrtu in dodatnih informacij študentom
  • Spodbujanje boljše organizacije: prenosni računalniki pomagajo učencem spremljati svoje naloge in uporabljajo spletni šolski koledar
  • Omogočajo študentom, da prejmejo in si ogledajo naloge na spletu in oddajo svoje delo po e-pošti namesto, da bi jih morali natisniti
  • Izboljšanje postopka pregleda: učitelji lahko urejajo študentske prispevke in jih vračajo v digitalni obliki, da zagotovijo podrobnejše povratne informacije
  • Izboljšanje računalniškega znanja učencev
  • Za učence, ki so podkovani v tehnologiji, je učenje bolj zabavno

Druge prednosti prenosnikov

Preden začnete kupovati katerega koli od vaših najljubših modelov prenosnih računalnikov, ki so na voljo na trgu, se morate dobro seznaniti z njegovimi edinstvenimi funkcijami in omejitvami.

#1 Mobilnost

Prva in glavna prednost prenosnika v primerjavi s stacionarnim računalnikom je njegova mobilnost. Lahka, kompaktna velikost, vgrajena baterija v prenosniku omogoča enostavno prenašanje z enega mesta na drugega. Številne modele lahko nosite ves čas, uporabljate v parku, kavarni ali vozite v avtomobilu. Zahvaljujoč tej mobilnosti lahko hitro dostopate do potrebnih podatkov, kjer koli že ste.

#2 Končni izdelek

Prenosnik je enostaven za uporabo brez dodatnih naprav. Ima vse, kot je lastna tipkovnica, vgrajena miška (touchpad), vgrajeni zvočniki, vgrajen mikrofon in kamero.

#3 Dostop do interneta

Dostop do interneta je druga prednost za naraščajoče povpraševanje po prenosniku, saj omogoča dostop do interneta prek brezžične tehnologije Wi-Fi. Prenosnik lahko vzamete s seboj v katero koli kavarno, restavracijo, park ali drugo javno mesto, kjer je pokritost Wi-Fi in se povežete z internetom. Poleg tega prenosniki omogočajo tudi namestitev kartic SIM za dostop do mobilnega interneta 3G ali 4G.

#4 Delovanje brez povezave

Prenosnik je primeren tudi za vse vrste predstavitev. V tem primeru niste odvisni od tehnične opremljenosti. Tudi povezava na električno omrežje ni potrebna, saj lahko prenosnik deluje brez baterije (ob pravilni uporabi). Res je, baterije tudi nimajo večne življenjske dobe.

Prenosniki na Enaa

Oglejte si pestro ponudbo prenosnikov na spletni strani Enaa. Prepričani smo, da boste našli najboljšo možno izbiro zase. Na voljo so različne priznane blagovne znamke z različnimi specifikacijami. Izboljšajte svojo izkušnjo učenja in izberite svoj novi najljubši prenosnik!

O PODJETJU
Logo

Za montažo bele tehnike ali klimatskih naprav, za namestitev televizorja, namestitev in popravilo računalnikov ter programske opreme, kadarkoli potrebujete strokovnjaka, zrihtamo vse!

Savska cesta 3a
1000 Ljubljana
Slovenija

Phone: 01 43 76 333


Ostale objave

Če nameravate teči z otrokom, ko greste ven, boste morda želeli kupiti otroški voziček, narejen posebej za tek. Tradicionalni otroški vozički so odlični za hojo po pločniku, vendar niso izdelani za neravni teren ali premikanje pri visokih hitrostih. Po drugi strani so otroški vozički opremljeni z dodatnim vzmetenjem in krmilnimi elementi (kot je ročna zavora), … Continued

Preberi več >

Tehnika

11.04.2021

Računalniška očala

Očala, ki so posebej zasnovana za izboljšanje vašega vida z zmanjšanjem bleščanja in obremenitve oči; izboljšanje kontrasta in izboljšanje tega, kar vidite skozi leče, ko gledate digitalne zaslone, so splošno znani kot računalniška očala. Računalniška očala se na več načinov za izboljšanje vida razlikujejo od običajnih bralnih očal. Povečajo produktivnost uporabnika računalnika, tako da jim … Continued

Preberi več >