Klimatska naprava pred poletjem?

05.02.2021 | Dom in vrt


Bliža se poletje s svojimi prijetnimi temperaturami, ki so včasih vendarle nekoliko previsoke, vi pa še vedno brez klime. Ste se odločili, da je to leto končno tisto, ko si boste privoščili nakup klimatske naprave? Morda pa bi radi zgolj iztrošeno klimo zamenjali z novo. Ne glede na razlog, pa je dobro poznati tudi najugodnejši čas za to.

V medijih boste sicer velikokrat zasledili, da se nakup klimatskih naprav najbolj splača poleti, ker so takrat cene najnižje. A mi bi imeli za vas nekoliko drugačen nasvet. Ugodne cene je moč »ujeti« tudi pred poletjem. Kar pa bo še posebej dobrodošlo za vas, pa bo dejstvo, da se boste izognili običajni gneči.

V nakup klimatske naprave vsekakor pred poletjem

Na ta način si boste lahko vzeli dovolj časa za pregled pestre ponudbe tovrstnih naprav. Ni namreč vseeno za katero znamko in model se odločite. Po eni strani zato, ker bo to vplivalo na vaš končni znesek nakupa in znesek za elektriko na položnici.

Po drugi pa zato, ker boste dobro informirani kupili klimatsko napravo, ki bo ustrezala vašim potrebam. Zelo pomemben podatek pred nakupom je namreč kvadratura, oziroma površina prostora kjer bo klimatska naprava nameščena. Ne želite si klime, ki ne bi imela dovolj moči za maksimalen izkoristek.

Kakšno klimo izbrati?

Povsem osnovno vprašanje, ki vsakemu kupcu pred nakupom na veliko sveti pred očmi. Svetujemo vam, da se pred nakupom dobro informirate na ustreznih spletnih forumih, pri sosedu, prijatelju ali na specializiranih spletnih straneh. Pomislite kje točno bo klimatska naprava nameščena. Pod stropom, pri tleh, …

Zadnji korak pred končno odločitvijo pa naj bo vsekakor odprt pogovor s prodajalcem na prodajnem mestu. Pred nakupom klimatske naprave potrebujete nasvet strokovnjaka, in v trgovini boste zrli prav vanj. Izrazite mu svoje dvome, postavite vsa odprta vprašanja in prisluhnite argumentom.

Boste samo hladili, ali pa bi pozimi tudi greli?

Zelo pomembno vprašanje, saj so danes na trgu tudi klimatske naprave, ki omogočajo oboje. Torej, prijetno hladen zrak poleti, in pomoč pri ogrevanju jeseni in v zimskem času. Z ustrezno klimo lahko ogrevate tudi brez drugih ogrevalnih virov, a se o tem vsekakor prej posvetujte s strokovnjakom.

Nikoli ne kupujte klimatske naprave na način »toliko denarja je na voljo«. Kaj hitro lahko namreč ugotovite, da bi vas nekoliko višji začetni vložek stal mnogo manj v prihodnosti. Morda o tem ta hip ne razmišljate, ampak s pravilno izbiro klime lahko na koncu precej prihranite.

Definitivno pred poletjem

Ne želite si o klimi razmišljati sredi vročinskega vala, ko vam bo praktično vseeno kakšno napravo boste kupili. Tudi izbire ne bo tako veliko, saj bo povpraševanja ogromno. Prav tako pa se utegne zatakniti pri montaži, saj bodo monterji zasedeni skozi celo poletje.

Torej, podelili smo nekaj dobrih nasvetov, lahko pa vam namignemo še enega. Se sprašujete katero znamko izbrati, da bo v paketu prišla kvaliteta in dobra pokritost servisnih storitev? Vsekakor ne boste zgrešili z izbiro klimatskih naprav znamk; Fujitsu, LG in Cooper&Hunter.

O PODJETJU
Logo

Podjetje Dines je bilo ustanovljeno že leta 1989 in uspešno delujemo že več kot 20 let. Predvsem nas že od samega začetka zaznamuje sodelovanje s korporacijo FUJITSU.

Cesta na Brdo 85
1000 Ljubljana
Slovenija


Ostale objave

Dom in vrt

20.04.2021

Sušilec za lase

Kako pravilno uporabljati sušilec za lase? Tu je eksistencialno vprašanje: Ali bi morali uporabiti sušilec za lase? Če želite več nadzora nad svojim slogom las, bi morali. Če želite več volumna, še posebej, če se redči, potem da, uporabite sušilec za lase. Če se morate posušiti, a ne verjamete v brisače, uporabite sušilec za lase. … Continued

Preberi več >

Dom in vrt

14.01.2021

Crussis

Razvoj električnih koles podjetja Crussis skozi njihovo zgodovino Podjetje CRUSSIS je mlado inovativno podjetje iz Češke republike, ki je nastalo leta 2012 v bližini glavnega mesta Prage. Ekipa ljudi je bila zelo zagnana in njihova vizija so bila električna kolesa, ki bi bila kvalitetna in široko dostopna. Že leta 2013 so izdelali prvo serijo električnih … Continued

Preberi več >