Električno kolo

28.01.2021 | Šport


Kolesarjenje je dejavnost, ki jo lahko počne vsa družina skupaj. Študije so pokazale, da presenetljivo na otroke vplivajo odločitve staršev glede vadbe, kolesarjenja ipd. Preprosto povedano. Če vas otroci vidijo kolesariti, menijo, da je to normalno in bodo želeli slediti vašemu zgledu.

Električna kolesa postajajo vse bolj priljubljena

Prav zato vam tehnologija električnega kolesa  prinaša dodatno pomoč, ki jo potrebujete za premagovanje razdalje z malo truda. Vedno lahko izkoristite večnamenski kolesarski pas in manj prometne poti v mestu in si tako skrajšate čas vožnje. Električna kolesa postajajo vse bolj priljubljena v mestih, saj oblasti ljudi pozivajo, naj se ljudje odpovedo avtu, kadar je le mogoče. Ključna razloga sta predvsem manjše emisije in izboljšanje počutja oziroma zdravja.

Razvoj električnih koles je bil v zadnjih letih res bliskovit. Posledično je trenutna razvoja stopnja pripeljala do rešitev, ko je izgled električnega kolesa na zunaj skoraj enak običajnim kolesom. Baterije so namreč popolnoma vgrajene v okvir kolesa in tudi velikost ter postavitev električnega motorja praktično na zunaj ne izdaja več. Pri nekaterih električnih motorjih jih izdaja zvok motorja, pri električnih motorjih Bafang pa še tega ni zaznati. Praktično to občuti samo kolesar. Izkoristite razvojne in oblikovne dosežke električnih koles ter njihovo trajnost, da vas drugi ne prehitijo.

Glavne prednosti uporabe električnih koles

 

  1. Pomoč pri kolesarjenju

E-kolesa delujejo na principu “pomoči pri pedaliranju” s pomočjo električne energije iz baterije. Električni motor je vgrajen v osno-pogonski del kolesa in vam na osnovi zaznavanja senzorja/senzorjev ter izbrane stopnje pomoči dodaja pomoč med pedaliranjem. Tako lahko bistveno zmanjšate pritisk na kolena in stegna, ki so še posebej izraziti pri strmih klancih. Na drugi strani pa se lahko poslovite od potenja med vožnjo in uporabite električno kolo kot prevozno sredstvo do službe, trgovine, ipd.!

Obstajajo E-kolesa, ki imajo v električni motor vgrajene senzorje vrtenja in senzorje pritiska na pedala. Le ta  vam pomaga pri premagovanju hribov in vzponov, zato vam ni treba skrbeti za kolesarjenje po zahtevnih terenih. Ljudje vseh starosti in zdravja lahko z E-kolesom vozijo brezhibno, brezskrbno in dlje kot z običajnim kolesom. Premagovanje daljših razdalj z električnim kolesom pomeni več možnosti za izlete v naravo in postanek za kosilo!

  1. Izboljšuje kondicijo

Glede na študijo znanstvenikov s švicarske univerze v Baslu je vožnja z E-kolesom enako učinkovita za izboljšanje kondicije kot uporaba klasičnega kolesa. Čeprav nam pri kolesarjenju z E-kolesom pomaga električni motor, je to kljub vsemu vaja in zato dobro za vaše zdravje – duševno in fizično. Če se intenzivno ukvarjate s kolesarjenjem, lahko izberete električna kolesa za vaš konkreten namen – gorska E-kolesa, treking E-kolesa ipd. Pred nakupom jih testirajte in primerjajte, da boste izbrali za vas najprimernejše E-kolo.

  1. Zmanjšujejo stroške

Če namesto avtomobila ali drugega motornega vozila uporabite električno kolo, boste dolgoročno prihranili denar. Goriva niso poceni, prav tako ne stroški investicije in vzdrževanja. Vse to pa resnično vpliva na vaš proračun. E-kolesa lahko kupite že za zelo ugodno ceno z baterijo, ki vam omogočajo doseg

Če namesto avtomobila ali drugega motornega vozila uporabite električno kolo, boste dolgoročno prihranili denar. Goriva niso poceni, prav tako ne stroški investicije in vzdrževanja. Vse to pa resnično vpliva na vaš proračun. E-kolesa lahko kupite že za zelo ugodno ceno z baterijo, ki vam omogočajo doseg 100 km ali več. Odvisno od stopnje pomoči, ki jo uporabljate, teže kolesarja in terena, po katerem se vozite. Baterijo pa lahko polnite čez noč, ko je cena elektrike nižja ali pa kar v službi. Baterije so namreč snemljive in jih lahko prinesete v pisarno ter tam napolnite. Trenutni strošek za uporabo cca. 100 dni na leto ne bo večji kot 20 EUR.

  1. So prihodnost prevoza

Vsi smo videli prevozna sredstva bodočnosti v znanstvenofantastičnih filmih. Elegantna vozila, ki ne spuščajo dima. Električno kolo je naslednji korak na področju prevoza k podobnim vozilom.

Številne države jugovzhodne Azije so prevzele vodilno vlogo pri uporabi električna kolesa kot trajnostnega načina prevoza, saj tako rešujejo problem naraščajočega onesnaženja ozračja v mestih.  E-kolesa čaka še velika prihodnost pri zmanjševanju izpustov in izboljšanju zdravja ljudi.

  1. Naravi prijazno

Podnebne spremembe in globalno segrevanje so resna vprašanja in vsi moramo prispevati svoj delež. E-kolesa so primer dosegljivega prevoznega sredstva za večino ljudi, ki lahko bistveno prispeva k manjšemu onesnaženju našega naravnega okolja. Električna kolesa ne oddajajo nobenih izpustov kot motorna kolesa in avtomobili. Pomagate si lahko s primerjavo uporabe E-kolesa in bencinskega ali dizelskega avtomobila. E-kolesa uporabljajo povprečno moč e-mtorja od 100 do 150 W, medtem ko motor v avtomobilu uporablja povprečno moč 15.000 W. Pomeni kar 100-150x več.  Posledično to pripomore k izboljšanju kakovosti zraka.

  1. Široka paleta modelov

Razvoj tehnologije E-koles je tako hiter, da danes na trgu lahko vidite različne modele E-koles za različne namene. Vsak si lahko izbere sebi primerno E-kolo. Nekatera pa so prirejena celo tako, da jih lahko uporabljate z dvojnim namenom – npr. kot gorsko in treking kolo. Danes praktično najdete E-kolo, ki ustreza skoraj vsakemu posamezniku.

  1. Enostavno ga dobite

V zakonih nekaterih držav se E-kolesa še vedno štejejo za kolesa, če ustrezajo predpisanim normativom glede moči motorja in načina delovanja. Pomeni, da ga lahko kupite in uporabljate kot običajno kolo. Brez registracije, registrskih tablic in dodatnega zavarovanja. Lahko ga kupite že danes. Pri E – MePoganja je to zelo enostavno! Pridete, si ogledate, testirate in izberete.

O PODJETJU
Logo

Smo družinsko podjetje, ki se zaveda, da živimo v času hitrih sprememb. Ena od teh je tudi uporaba električnih motorjev na zelo različnih področjih. Odločili smo se, da naredimo v Sloveniji nov korak in odpremo prvo podjetje, ki se ukvarja s prodajo, najemom, predelavo in servisiranjem samo električnih lahkih vozil kot so električna kolesa, električni skiroji, predelava v električna kolesa ipd.

V Karlovce 31
1261 Ljubljana-Dobrunje
Slovenija


Ostale objave

Človek je že od nekdaj poznal in cenil pomen uravnavanja temperature zraka. V zimskem času se je moral znati ogreti, poleti pa na nek način ohladiti. Na samem začetku iskanja optimalne rešitve so ljudje prišli do prvih ugotovitev. In sicer, da je poleti pod zemljo, ali v votlini, precej bolj prijetno kot zunaj na vročem … Continued

Preberi več >

Človeško telo je sestavljeno iz različnih gradnikov, med njimi je eden najbomembnejših, ki se imenuje KOLAGEN. To je beljakovina, ki naši koži daje prožnost, skrbi za lep izgled in polnost kože, daje sklepom potrebno gibljivost ter lasem in nohtom trdnost. Brez njega ne bi normalno funkcionirali, imeli bi kar naprej polomljene kosti, ostali bi brez … Continued

Preberi več >