Crussis

14.01.2021 | Šport


Razvoj električnih koles podjetja Crussis skozi njihovo zgodovino

Podjetje CRUSSIS je mlado inovativno podjetje iz Češke republike, ki je nastalo leta 2012 v bližini glavnega mesta Prage.

Ekipa ljudi je bila zelo zagnana in njihova vizija so bila električna kolesa, ki bi bila kvalitetna in široko dostopna. Že leta 2013 so izdelali prvo serijo električnih koles za prodajo na češkem trgu. Električna kolesa so imela zadnji pogon in baterije montirane na okvirju. Izdelovali so električna kolesa s 27,5” platišči.

Kolesa so imela 250W električne motorje vgrajene v zadnjem platišču. Baterija je imela kapaciteto 9 Ah kar je pomenilo 324 Wh. Z 1 polnenjem so takrat oglaševali doseg do 100 km kar je v realnosti pomenilo do 60 km.

Leta 2014 so proizvodni program razširili na izdelavo koles s platišči velikosti 29”

V letu 2015 so naredili preskok v oblikovanju baterije. Iz valjaste oblike so prešli na pravokotno obliko. Le ta je omogočila boljšo pritrditev na okvir kot tudi enostavnejše odstranjevanje/pritrjevanje baterije.

V letu 2016 večjih tehničnih sprememb ni bilo. Je pa opazen oblikovni preskok in sicer predvsem v povezovanju baterije z okvirjem.

Prvi večji preskok podjetja Crussis

Sledil je prvi večji razvojni preskok in sicer v letu 2017. Podjetje CRUSSIS prvič ponudi električno kolo s centralnim pogonom z motorjem Bafang M400, ki je za tiste čase ponujal zavidljiv navor 80 Nm.

V letu 2018 podjetje Crussis postane pomemben ponudnik električnih koles na češkem trgu. Predstavili so široko kolekcijo električnih koles na zadnji in centralni pogon s prepoznavnim oblikovanjem na več kot 100 prodajnih mestih po celi državi. Podjetje pa začne svoja električna kolesa tudi izvažati v sosednje države.

Nato je prišlo naslednje prelomno leto 2019. Podjetje Crussis je naredilo še enega izmed velikih korakov v ponudbi električnih koles. Kot prvi v tem cenovnem razredu so ponudili delno in popolnoma vgrajeno baterijo v okvir koles. V ponudbi sta bili bateriji kapacitete 522 Wh in 630 Wh, ki sta obljubljali doseg z 1 polnenjem do 130km in do 150 km. V realnosti pa ste lahko dosegali že več kot 100 km dosega. V tem letu pride tudi do intenzivnejšega sodelovanja med podjetjem Center E-vozil d.o.o. iz Slovenije, ki začne električna kolesa CRUSSIS prodajati s sloganom POGLEJ-TESTIRAJ-ODPELJI. Prodaja je začela strmo naraščati in sledilo je sodelovanje s področja servisiranja ter marketinških aktivnosti.

Naslednji razvojni korak

Naslednji razvojni korak električnih koles Crussis smo opazili v letu 2020. Več kot 40 različnih modelov električnih koles s prepoznavnim dizajnom in prenovljeno blagovno znamko je bilo dovolj, da je podjetje nakazalo svojo prihodnost – postati eden izmed največjih in prodornih proizvajalcev električnih koles, kjer kupec za svoj denar dobi največ. Ne samo najsodobnejšo tehnologijo in dizajn temveč tudi inovacije, ki so postale prepoznavni znak podjetja.

V svoj program električnih koles so dodali serijo 9.5, kjer so uvedli nov električni motor Bafang M500. Le ta je ponujal odličnih 95Nm navora in v kombinaciji z baterijo kapacitete 630Wh doseg do 150 km.

Svojo vodilno mesto je podjetje Crussis še utrdilo s predstavitvijo električnih koles Crussis modelnega leta 2021. Več kot 50 modelov, 3 različni dobavitelji električnih motorjev (Bafang, Bosch in Oli Sport) ter baterije kar 4 različnih kapacitet (522 Wh, 630 Wh, 720 Wh in 900 Wh) so dodobra pretresli trg električnih koles. Z 1 polnjenjem lahko z baterijo 900 Wh prevozite prvič tudi 200km razdalje. Gre za nov mejnik v razvoju električnih koles.

Podjetje Crussis vodilno na področju razvoja

Podjetje CRUSSIS je tako dokončno postalo vodilno na področju razvoja, oblikovanja in proizvodnje električnih koles v srednjem cenovnem razredu. Proizvodnja preko 36.000 električnih koles, 5 različnih modelnih nivojev ter izbo 3 različnih električnih motorjev in baterij 5 različnih kapacitet omogočajo kupcem izbrati pravo električno kolo za njihove potrebe in finančne zmožnosti. In še ne dolgo tega smo lahko le sanjali o dosegu električnega kolesa z 1 polnjenjem do 200 km. Danes je to resničnost z električnimi kolesi CRUSSIS in baterijo L, ki ima kar 900 Wh kapacitete.

Razvoja električnih koles pa s tem seveda še ni konec. Vsi že nestrpno pričakujemo, kaj nam bo podjetje Crussis ponudilo v naslednjih letih

O PODJETJU
Logo

Smo družinsko podjetje, ki se zaveda, da živimo v času hitrih sprememb. Ena od teh je tudi uporaba električnih motorjev na zelo različnih področjih. Odločili smo se, da naredimo v Sloveniji nov korak in odpremo prvo podjetje, ki se ukvarja s prodajo, najemom, predelavo in servisiranjem samo električnih lahkih vozil kot so električna kolesa, električni skiroji, predelava v električna kolesa ipd.

V Karlovce 31
1261 Ljubljana-Dobrunje
Slovenija


Ostale objave

Šport

31.03.2021

Mul’c – Štartaj Slovenija

Zagotovo se spomnete projekta Mul’c iz oddaje Štartaj Slovenija! Mul’c obroki so zdravi, odličnega okusa in pripravljeni v nekaj minutah Pripravite Mul’c obrok svojim otrokom za zajtrk, malico ali večerjo. Otroci vam bodo sigurno hvaležni, vi pa ne boste imeli slabe vesti, saj boste vedeli, da sta zanje naredili le najboljše! Mul’c linija bio žitnih … Continued

Preberi več >

Šport

13.12.2023

Zdravo življenje mladostnikov

Zdravo življenje se pogosto zdi kot težka naloga, še posebej za mladostnike, ki se soočajo z različnimi življenjskimi izzivi. Vendar je prav v tem občutljivem življenjskem obdobju ključno, da se mladi naučijo osnov zdravega življenja, ki bo osnova za njihovo dolgoročno zdravje in blaginjo. Pomen pravilne prehrane Pravilna prehrana je temelj zdravega življenja. Mladostniki potrebujejo … Continued

Preberi več >