Angleščina za otroke

15.04.2021 | Izobraževanje


Učenje angleščine s prebiranjem pravljic

Angleščina za začetnike je izjemna naložba, zgodnje učenje in prava izpostavljenost jeziku pa sta najboljša podlaga za to, da otrok resnično osvoji tuj jezik. Učenja angleščine se v zgodnji mladosti seveda lotimo povsem drugače, kot če se z jezikom prvič srečamo kot odrasli. Otroci se z angleščino namreč najlažje spoznavajo ob zabavnih in igrivih dejavnostih, kot je denimo prebiranje pravljic ali drugih zgodbic. Ker otroci radi poslušajo pravljice, so te izvrstna podlaga za učenje angleščine. Zbrali smo nekaj odličnih pravljic in knjig, prek katerih se otroci lahko pobliže spoznajo z angleškim jezikom.

  1. The cat in the hat

 Slikanica, ki je v slovenskem jeziku izšla pod naslovom Muc kapuc, je primerna za bralce začetnike, saj je skrbno izbrano besedišče kot nalašč za prvi stik s tujim jezikom. Theodor Geisel je pod psevdonimom dr. Seuss izdal preprosto, a nadvse zabavno zgodbico, ki jo je opremil tudi z lastnimi barvitimi ilustracijami.

  1. Curious George

 Radovedni George je ena izmed najbolj priljubljenih zbirk otroških pravljic, prvo zgodbico pa sta skupaj izdala mož in žena Hans Augusto Rey in Margret Reyleta leta 1941. Pripoved o nagajivi opici so med drugim prilagodili tudi za televizijske ekrane, v svetovnem merilu pa so prodali več kot 75 milijonov knjižnih izvodov.

  1. Peter Pan

Le kdo ne pozna zgodbe o prebrisanem dečku, ki si želi za vselej ostati otrok, saj je prepričan, da odraščanje človeka oropa domišljije? Po vznemirljivi zgodbi, ki jo je ustvaril škotski pisatelj James Mattew Barrie, radi posegajo tako mladi kot tudi odrasli bralci, poleg tega pa je doživela tudi številne filmske, televizijske in gledališke priredbe.

  1. Carlie and the Chocolate Factory

Britanski pisatelj Roald Dahl je znan po svojih nadvse domiselnih zgodbah, ki jih radi berejo mlajši in starejši bralci. Poleg otroškega romana Čarli in tovarna čokolade je nadvse priljubljena tudi njegova knjižna uspešnica Matilda, zgodbi pa sta primerni za učence, ki so se z angleškim jezikom že srečali in želijo nadgraditi svoj besedni zaklad.

Do znanja angleščine na zabaven način

Angleščina za otroke v jezikovni šoli Lingula poteka po dokazano učinkoviti govorni metodi Lingula Kids, po kateri se najmlajši tečajniki z angleškim jezikom spoznavajo v sproščenem vzdušju. Izkušeni učitelji z zanimivimi temami pritegnejo pozornost otrok ter jim angleščino približajo prek igre in s pomočjo raznovrstnih interaktivnih vaj, zato otroci v angleškem jeziku spregovorijo veliko hitreje kot ob klasičnem pristopu.

O PODJETJU
Logo

S pomočjo edinstvenega načina poučevanja tujih jezikov Lingula - Your Licence to Speak™ vam jamčimo, da boste hitro pridobili samozavest pri komuniciranju v tujih jezikih.

Šmartinska c. 152
1000 Ljubljana
Slovenija


Ostale objave

Izobraževanje

05.05.2021

Zunanja Senčila

S trendom, da postajajo priljubljeni zunanji prostori in ločeno območje za sprostitev, je življenje na prostem postalo ključni del vidika oblikovanja domov. Uporaba zunanjih senčil vrhunske kakovosti lahko pomaga najti pravo ravnovesje pri delu na zunanji zasnovi. Rolo senčila ponujajo številne prednosti, če so pravilno vključena v zasnovo hiše ali poslovne nepremičnine. Oglejmo si prednosti … Continued

Preberi več >

Izobraževanje

17.09.2021

Bio hrana

Bio hrano pridelamo po ekološkem načinu kmetovanja tako, da se ne uporabljajo kemična sredstva za zaviranje insekticidov in škropila za boljšo in hitrejšo rast; temveč se uporabljajo izključno »bio gnojila« preverjenega porekla. Ekološko pridelana hrana je polnejšega okusa, z večjo aromo in svežino ter višjo hranilno vrednostjo. Ta bio hrana je prijazna do okolice, narave, … Continued

Preberi več >