Računalniška očala

11.04.2021 | Tehnika


Očala, ki so posebej zasnovana za izboljšanje vašega vida z zmanjšanjem bleščanja in obremenitve oči; izboljšanje kontrasta in izboljšanje tega, kar vidite skozi leče, ko gledate digitalne zaslone, so splošno znani kot računalniška očala. Računalniška očala se na več načinov za izboljšanje vida razlikujejo od običajnih bralnih očal. Povečajo produktivnost uporabnika računalnika, tako da jim olajšajo daljši pogled na zaslon.

V čem je posebnost računalniških očal?

 Premaz: Računalniška očala so posebej prevlečena z antirefleksom, ki zmanjšuje bleščanje in modro svetlobo, ki se odbija od digitalnih zaslonov, vendar nimajo vsa očala enake antirefleksne prevleke, večina vrhunskih očal ima boljšo prevleko, ki preprečuje umazanijo in madeže če se med uporabo držijo stekla, medtem ko cenejše izdelke običajno zajemajo umazanijo in madeže, zaradi česar mora uporabnik večkrat očistiti steklo med uporabo. Tudi nova prevlečena očala so veliko boljša od prejšnjih modelov. Starejši modeli so se hitro opraskali in olupili, kar je posledično povzročilo neprijetne razpoke. Novejši premaz je veliko trpežnejši in bolje odseva.

Obarvana barva: Večina računalniških očal ima tudi značilen odtenek, običajno rumen, namenjen izboljšanju kontrasta na zaslonu in blokiranju ostrega in neprijetnega svetlobnega spektra, da pomiri vaše očesne mišice.

 

Zakaj potrebujemo ta očala?

 Med dolgotrajnim delovanjem na zaslonu se običajno pojavijo zamegljeni vid, rdeče oči, naprezanje oči in drugi CVS (sindrom računalniškega vida). To je zato, ker so za razliko od večine drugih dejavnosti vizualne zahteve pri delu z računalnikom drugačne.

Večina uporabnikov računalnikov pogosto konča z obremenitvijo oči, zamegljenim vidom ali slabostjo brez računalniških očal – znakov CVS. Računalniška očala namestijo najboljšo moč leč točno tja, kjer jo potrebujete za neposredno in široko vidno polje, ne da bi bilo treba za prikaz računalniškega zaslona odvečne ostrenje ali neprijetne položaje.

Raziskave na univerzi tudi dokazujejo, da lahko prilagojena oblačila za oči znatno povečajo produktivnost posameznika.

Te steklene leče so določile spremenjeno energijo leč, da uporabnikovemu računalniškemu zaslonu zagotovijo najbolj priročen vid, to so leče z enim vidom. Ta moč leče sprosti količino ohišja, potrebnega za vpogled slik v dolžino zaslona računalnika, in ponuja največje vidno polje.

Enovidne leče so običajno predpisane otrokom in mladostnikom, ki potrebujejo očala na recept. Takšne leče popravijo kratkovidnost in astigmatizem uporabnika, leča znotraj očesa pa se samodejno spremeni, da zagotovi dodatno povečevalno moč, potrebno za računalniški vid.

O PODJETJU
Logo

Nagrajena spletna trgovina z izjemno ponudbo baterij, polnilcev, računalnikov, IP nadzornih kamer in druge tehnike po najboljših cenah. Preveri zdaj!

Ulica Franca Baliča 11,
5290 Šempeter pri Gorici,
Slovenija

Phone: 031 666 309


Ostale objave

Tehnika

15.02.2022

Vnetje mehurja

To je pogosta težava pri mnogih ljudeh, tako pri ženskah kot tudi pri moških. Je težava, ki jo lahko hitro odpravimo če so manjši simtomi. Tudi preventivno lahko marsikaj naredimo sami doma in se izognemo težavam z vnetjem mehurja in sečil. Simptomi vnetja mehurja in sečil Vnetje mehurja se kaže v pogostem in pekočem odvajanju … Continued

Preberi več >

V iskanju popolnega darila za vašega fanta se pogosto znajdemo na razpotju med praktičnostjo in sentimentalnostjo. Darilo za fanta ni le predmet, temveč odraz pozornosti in razumevanja njegovih želja in potreb. Od tehnoloških pripomočkov do personaliziranih izkušenj, tukaj je nekaj predlogov, ki bodo vašemu fantu pokazali, kako zelo vam je mar. Ko izbiramo darilo za … Continued

Preberi več >