Hladno stiskana hrana za pse

15.03.2021 | Nega in zdravje


7 prednosti hladno stiskane hrane za pse

Hladno stiskana hrana za pse je edinstven način kuhanja, ki zadrži čim več hranil s hladnim stiskanjem peletov pri nizkih temperaturah. Standardno se pasja hrana kuha pri izredno visokih temperaturah, kar uniči večino dobrih sestavin, zato so veliko prehranskih elementov tam izgubi.

Kakšne so torej koristi?

Nižje temperature – Več hranil

Visoke temperature povzročijo uničenje beljakovin, hranil in kompleksiranje škroba (sladkorjev), kar zmanjša prebavljivost in s tem absorpcijo v črevesu. S kuhanjem pri nižji temperaturi tako ostane več hranil, olj in naravnih arom. Vsi naravni encimi, vitamini in vlaknine ostanejo nedotaknjeni. Izdelek je tako lahko prebavljiv in hraniljiv!

Hladno stiskana hrana za pse je lažja je za prebavo

Največja korist hladno stiskane hrane je, da se peleti raztopijo od zunaj, kar pomeni, da se po tem, ko se enkrat prebavijo ne razširijo. Zaradi tega je odličen za občutljive želodce, saj se izdelek hitro razgradi in tako je absorpcija hranil hitrejša in brez napenjanja.

Največji približek suhe prehrane

Zaradi zmanjšane predelave in nezahtevnega kuhanje je hladno stiskana pasja hrana največji približek suhe prehrane. Metoda hladnega stiskanja pomaga ohranjati hranilno celovitost uporabljenih surovin, vključno z encimi, občutljivimi na toploto, mesnimi vlakni, maščobami in vitamini.

Visoka hranilna vrednost

Zaradi načina pridelave živil, so rezultat bogate hranilne snovi, kar pomeni, da boste volumensko za vašega ljubljenčka potrebovali 30% manj hrane.

Idealna za občutljive pse

V receptih za hladno stiskano hrano ni polnil, zrn ali pšenice. Zaradi preprostih, naravnih in zdravih sestavin je hladno stiskana hrana za pse idealna za vse kužke z alergijami, intoleranco in občutljivimi želodci.

Primerna tudi za manjše pse in mladiče

Če vas skrbi, da je hrana »trda« ali pa če ima vaš pes raje mehkejšo hrano, jo lahko pred hranjenjem namočite s toplo vodo. Zaradi tega je odlična za mladičke in manjše pse.

Lahko se kombinira s suho prehrano

Ker se hladno stiskana pasja hrana prebavlja s podobno hitrostjo kot suha, jo lahko kombiniramo z obema. Prav tako je bolj priročna alternativa, če gre pes z vami na počitnice ali kampiranje ter nimate dostopa do zamrzovalnika.

O PODJETJU
Logo

Za nami je že več kot deset let zdravljenja in dela z živalmi. Izkušnje in znanje, ki smo jih pridobili v tem času so zagotovilo, da boste svoje ljubljence v težkih časih bolezni predali v prave in zanesljive roke. Že od vsega začetka smo predani eksotičnim živalim. S širokim znanjem in izkušnjami na tem področju nam je bila zaupana naloga, da skrbimo za zdravje in dobro počutje živali tudi v ljubljanskem živalskem vrtu.

Rožna dolina 5
1290 Grosuplje
Slovenija


Ostale objave

Nega in zdravje

28.10.2021

Joga – koristi zunaj joga podlage

Joga, starodavna praksa in meditacija, je v današnji zaposleni družbi vse bolj priljubljena. Za mnoge ljudi joga pomeni umik od njihovega kaotičnega in zasedenega življenja.  Joga prinaša številne druge duševne in telesne koristi.   Vrste joge Obstaja veliko vrst joge. Hatha (kombinacija številnih stilov) je eden najbolj priljubljenih stilov. Je bolj fizična vrsta joge in … Continued

Preberi več >

Nega in zdravje

17.09.2021

Bio hrana

Bio hrano pridelamo po ekološkem načinu kmetovanja tako, da se ne uporabljajo kemična sredstva za zaviranje insekticidov in škropila za boljšo in hitrejšo rast; temveč se uporabljajo izključno »bio gnojila« preverjenega porekla. Ekološko pridelana hrana je polnejšega okusa, z večjo aromo in svežino ter višjo hranilno vrednostjo. Ta bio hrana je prijazna do okolice, narave, … Continued

Preberi več >