Prebava in presnova: Telesna teža – Prečiščevalni čaj

08.06.2021 | Nega in zdravje


Če poskušate izgubiti kilograme, bi bil čaj zagotovo vaš novi najboljši prijatelj. Ne samo, da lahko ponudi nič kalorij alternativo nekaterim vašim sladkim pijačam, ampak ima tudi lastnosti, ki lahko zavirajo vaš apetit, podpirajo vaš metabolizem in vam na koncu pomagajo doseči vaše cilje – to je, dokler spoštujejo tudi zdravo prehrano.

Čajev ne bi smeli šteti za načrt” hujšanja “, temveč le kot drug način za podporo delu uravnotežene prehrane in vadbe.

Skeptični? Ne samo, da strokovnjaki odobravajo dodajanje čaja k vaši prehrani, ampak so študije dejansko dokazale, da imajo številne prednosti pri hujšanju. Torej, prižgite grelnik za vodo in preberite, kako lahko kar najbolje izkoristite to zdravo navado.

 

Prečiščevalni čaj nadomesti brezumni prigrizek

 Pomembno je, da poslušate signale svojega telesa, ko resnično začutite bolečine lakote in nekaj pojeste. Včasih pa na koncu brez misli prigriznete iz drugega razloga. Mogoče ste dehidrirani in svojo žejo zamenjate z lakoto. Ali pa vam je preprosto dolgčas. Kakor koli že, vam svetujemo, da vzamete vrečko čaja, ko se sprehajate po shrambi.

Skuhana vroča skodelica čaja nam lahko zagotovi potrebno “polnilo” in se potem počutimo siti in zadovoljni. Tudi ko svoje telo napajamo pravilno in pogosto, je manj verjetno, da bomo lačni med obroki. Če si vzamete trenutek za skodelico čaja, je odličen način, da ugotovite, ali ste resnično lačen ali pa vaše telo sproži tak občutek iz drugih razlogov.

 

Prečiščevalni čaj okrepi vaš metabolizem

Ste vedeli, da čaji dokazano pospešijo vaš metabolizem?

Ko se staramo, se naš metabolizem začne naravno upočasnjevati, toda ko ga pravilno napajamo, ga lahko ohranjamo. Nekateri čaji poleg tega, da jemo telo s pravimi hranili, idealnimi porcijami in v razumnih intervalih, prevzamejo lastnosti, ki spodbujajo presnovo.

 

Nadomestek visokokaloričnih pijač

Če pogosto konzumirate gazirane pijače, športne pijače ali druge sladke pijače, lahko nadomeščanje s čajem močno prispeva k podpiranju prizadevanj za hujšanje.

Lahko prihrani kalorije, ne da bi se počutili prikrajšani.

 

Zmanjša napihnjenost

Če sumite, da napihnjenost morda sabotira vaše napore pri hujšanju, lahko regratov čaj, ki deluje kot naravni diuretik, spremeni igro. Vam lahko pomaga, da se znebite odvečne tekočine v telesu, da postanete takoj vitkejši.

Znano je tudi, da čaj razstruplja jetra. To je ključnega pomena, ker kadar je naša funkcija jeter optimalna, bolj učinkovito absorbiramo hranila, to pa okrepi metabolizem.

Je lahko tudi odlična možnost za izločanje napihnjenosti.

 

Vašemu telesu lahko pomaga blokirati maščobe

Antioksidanti v čaju lahko tudi podpirajo presnovno zdravje na splošno z zniževanjem oksidativnega stresa – poleg tega pa pomagajo ohranjati bolj uravnoteženo raven sladkorja v krvi, kar je koristno za nadzor shranjevanja maščob.

Prečiščevalni čaj vam pomaga pri uravnavanju ravni hormonov

Ne glede na to, ali to veste ali ne, je težje izgubiti težo, ko hormoni niso v rokah – še posebej s staranjem. Čaj lahko zmanjša stresne hormone, ki sprožijo lakoto in kopičenje maščob.

Pomaga vam lahko pri vadbi z večjo intenzivnostjo

Kofein doseže največ 30 do 60 minut, da doseže najvišjo raven v krvi in ​​običajno traja 3 do 5 ur, zato imejte to v mislih, če poskušate čas za pitje čaja pravočasno oskrbeti z vadbo.

Pitje čaja bodisi z zajtrkom bodisi v eni uri po prebujanju – zlasti pri kofeinskih sortah. Če čaju dodate veliko sladkorja, lahko to negativno vpliva na vaše cilje glede izgube teže, zato svetujemo, da jih nadomestite z limoninim ožemom, da izboljšate okus, ne da bi dodali toliko kalorij.

Limona je odličen vir vitamina C in lahko podpira stabilizacijo krvnega sladkorja, kar je bistvo dolgotrajnega hujšanja in pospeševanja metabolizma. Ni nič narobe, če dodamo kanček mandljevega, kokosovega ali običajnega mleka, če imate takšen okus raje.

O PODJETJU
Logo

Gorenjske lekarne smo javni lekarniški zavod, ustanovljen za izvajanje lekarniške dejavnosti na območju vseh 18 Gorenjskih občin. Izvajamo lekarniško dejavnost v 23 lekarniških enotah po celotni Gorenjski, razen na območju občine Naklo. Za proizvodnjo zdravil imamo organiziran galenski in kontrolno analizni laboratorij.

Gosposvetska ulica 12
4000 Kranj
Slovenija

Phone: 04 20 16 100


Ostale objave

Nega in zdravje

28.10.2021

Joga – koristi zunaj joga podlage

Joga, starodavna praksa in meditacija, je v današnji zaposleni družbi vse bolj priljubljena. Za mnoge ljudi joga pomeni umik od njihovega kaotičnega in zasedenega življenja.  Joga prinaša številne druge duševne in telesne koristi.   Vrste joge Obstaja veliko vrst joge. Hatha (kombinacija številnih stilov) je eden najbolj priljubljenih stilov. Je bolj fizična vrsta joge in … Continued

Preberi več >

Nega in zdravje

14.01.2021

Klimatske naprave nekoč in danes

Človek je že od nekdaj poznal in cenil pomen uravnavanja temperature zraka. V zimskem času se je moral znati ogreti, poleti pa na nek način ohladiti. Na samem začetku iskanja optimalne rešitve so ljudje prišli do prvih ugotovitev. In sicer, da je poleti pod zemljo, ali v votlini, precej bolj prijetno kot zunaj na vročem … Continued

Preberi več >