Kata

23.08.2021 | Dom in vrt


Shopfitting & Design

Kaj naredi popolno notranjo opremo? Tukaj v KATI globoko razmišljamo ne le o videzu prostora, ampak tudi o tem, kako ga bomo uporabili. Zato si kot zanesljiv notranji oblikovalec prizadevamo razumeti potrebe in želje vseh naših strank. Poglobimo se v njihov življenjski slog, življenjski standard in še več.

Za nas je pomembno, da razumemo in cenimo, kako boste uporabili svoj prostor. Naš studio za notranje oblikovanje bo tesno sodeloval z vami, da bi razložil naše procese in razumel, kaj potrebujete na več ravneh. Z navdušenjem ponujamo sanjske projekte vsem svojim strankam. Vendar menimo, da bi morali biti vaši končni izdelki tako funkcionalni kot spektakularni!

Pri oblikovanju in gradnji s KATO morate upoštevati nekaj stvari.

Funkcionalnost in prilagodljivost

Verjamemo v funkcionalnost in praktičnost celotnega doma. Naš proces notranje opreme se osredotoča na ustvarjanje posebnih con za posebne potrebe. V nekaterih primerih boste morda več časa preživeli v bivalnem prostoru, spet drugi bodo morda raje ohranili svojo kuhinjo kot srce svoje lastnine.

S tem v mislih ustvarimo prednostne prostore. Z načrtovanjem prostora želimo zagotoviti, da bodo sobe, ki jih boste največ uporabljali, tiste, ki so najbolj funkcionalne in najbolj udobne.

Poleg tega bomo pozorno preučili, katere sobe želite ustvariti za svoj notranji prostor. Seveda upoštevamo dnevno sobo in spalnico, kar ima večina polnih nepremičnin. Morda pa bi radi imeli funkcionalno telovadnico, sobo za zabavo ali študij. Tudi če delate z omejenim prostorom, lahko za vas ustvarimo diskretno, funkcionalno notranjo opremo.

Vaš življenjski slog in prioritete

Ko gre za notranje oblikovanje in načrtovanje prostora, nam ni nič pomembnejše od vašega življenjskega sloga. Da, sobe so zgrajene namensko. Vendar morate razmisliti, kaj bo za vas in vašo družino vsak dan najbolj pomembno.

Ali želite ustvariti miren prostor za svojo pisarno, če delate od doma? Morda potrebujete svojo notranjo opremo, da omogočite prost pretok iz salona v kuhinjo, če se redno zabavate. Ekipa KATA vam lahko olajša tudi vsakodnevna opravila. Na primer, pralnico lahko namestimo bližje vašim spalnicam, da se izognemo vzponu po dveh stopnicah od pralnice do spalnice, vse to je treba upoštevati! Ekipi morate sporočiti ključne funkcije in razmisliti o vseh možnostih, s čimer boste imeli preprost prostor za pohajkovanje.

Volumen in ergonomija

Pri načrtovanju prostora bomo skupaj z vami ugotovili, kako kar najbolje izkoristiti vašo obstoječo notranjo opremo in kako lahko vaš volumen deluje za vas. Če imate velik dom, boste seveda imeli več manevrskega prostora. V nasprotnem primeru boste morda raje odprtega načrta, če ustreza vašemu življenjskemu slogu.

V nasprotnem primeru upoštevajte praktične elemente svojega doma. Na primer, višina vaših družinskih članov bo vplivala na višino določenih objektov. Še več, lahko uvedete spremembe lastnine, ki naredijo stvari bolj udobne ali širše odprte v skladu z vašo dnevno rutino. Seveda bomo o vseh teh točkah z vami razpravljali med prvimi posvetovanji in načrtovanjem!

Uravnoteženje arhitekturnih podrobnosti in praktičnih potreb

Kadar koli načrtujete kateri koli element notranje opreme, za dom ali podjetje, razmislite o praktičnih učinkih vsake podrobnosti po meri. Na primer, ali bodo vaše sanjske izbire notranje opreme vplivale na varnost ali praktičnost? Upoštevajte dolgoročne ukrepe: čiščenje, povečanje računov za električno energijo, zaščito otrok. Vse te točke je treba ugotoviti, preden se zaljubite v svoj sanjski izdelek ali predstavite gradbene elemente, ki jih je težko obrniti. S tem se izognete izgubi časa in prihranku pri prihodnjih stroških, če vam nekaj, kar ste zamislili, ne deluje ali ustreza vaši vsakodnevni rutini. Pomembno je upoštevati, da čeprav so nekatere oblikovalske izbire videti čudovito, na praktični ravni za nas ne bodo vedno najboljše ali primerne.

Razmisliti morate o oblikovanju, ki ustreza vaši osebnosti in življenjskemu slogu ter vam bo dolgoročno dostopno in praktično.

Pametne rešitve in postavitve pohištva

Ko gre za sodobno pohištvo in rešitve za shranjevanje, je pomembno kreativno razmišljati. Ko delate z notranjim oblikovalcem na obstoječem prostoru, boste morda morali dobro premisliti, kaj bi radi obdržali in kaj bi radi zavrgli. Pred poglabljanjem v proces načrtovanja morate oblikovalcu svetovati o vseh kosih, ki jih želite obdržati, da bi našli popolno lokacijo, ki bi lahko ustrezala slogu in zasnovi vaše nepremičnine! Na primer, kiparstvo, umetniško delo ali starinski predmet pohištva bo morda treba skrbno premisliti, saj ga ni mogoče postaviti nikamor v postavitev sobe. Vse te majhne podrobnosti je treba razpravljati in se dogovoriti že zgodaj med postopkom oblikovanja, da se zagotovi nemoten napredek in projekt.

Tukaj v KATI  imamo radi načrtovanje prostora tako radi, kot dodajanje okrasnih pridihov. Lahko bi vam pomagali ustvariti nekaj resnično elegantnih izjav in na primer namestiti sodobno umetnost, ki bi vam lahko vdihnila novo življenje. Kar zadeva shranjevanje, vam lahko pomagamo pri skrivanju vaših vsakdanjih predmetov na pametne načine, ki dobro sodelujejo z vašo celotno zasnovo doma.

KATA

Shopfitting & Design

Ali načrtujete novo hišo ali prenavljate obstoječo nepremičnino? Danes stopite v stik z izkušenim notranjim oblikovalcem v podjetju KATA, Shopfitting & Design. Naša strokovna ekipa ter notranja oprema in studio za gradnjo vam bodo z veseljem pomagali najti najboljše rešitve za načrtovanje prostora, shranjevanje in postavitev. Pomagali vam bomo od zasnove do namestitve! Za nasvete si oglejte našo spletno stran in nas kontaktirajte za takojšnjo ponudbo.

O PODJETJU
Logo

Smo izkušena ekipa arhitektov in oblikovalcev, ki se že več kot 25 let ukvarja z oblikovanjem in opremljanjem prodajnih in vseh ostalih prostorov in ambientov.

Pelechova 15
1235 Radomlje
Slovenija


Ostale objave

Še nedolgo nazaj so ljudje ob omembi toplotne črpalke enostavno odmahnili z roko. Češ, da je predraga, neučinkovita in podobno. Popolnoma brez osnove seveda. Danes je ogrevanje s pomočjo teh naprav tema številka ena vseh graditeljev in lastnikov, ki si želijo znižati strošek ogrevanja. Uporaba toplotnih črpalk je vsekakor smiselna v vseh objektih, a je … Continued

Preberi več >

Pregled trenutnih tehnoloških trendov V zadnjem desetletju smo priča neverjetnemu napredku na področju inovacij in tehnologije. Vsak dan se pojavljajo nove naprave, storitve in tehnologije, ki imajo moč, da korenito spremenijo naš vsakdan. Ena od glavnih gonilnih sil te spremembe je nenehno iskanje boljših rešitev za obstoječe težave, hkrati pa te tehnologije ustvarjajo nove priložnosti … Continued

Preberi več >