Kuhinje DANKUCHEN

08.06.2021 | Dom in vrt


Ne glede na to, ali načrtujete prenovo kuhinje  ali kupujete novo, obstaja nekaj posebnih prednosti za tiste, ki se odločijo za sodoben slog in nakupovanju nove DANKUCHEN kuhinje. Izraz sodoben spominja na besede, kot so »moderno«, »trendovsko« in celo »visokotehnološko«, vendar gre tudi za sodoben slog, ki odraža trenutno estetiko v oblikovanju stanovanj in kuhinj. Gre tudi za sprejemanje inovacij.

Pravzaprav moderna kuhinja pogosto pritegne pozornost in je izjemno učinkovita, elegantna in hkrati vabljiva. Večina jih ima odprt načrt, zaradi česar so veliko bolj privlačne tako za skupine kot posameznike, večina modernih kuhinj pa uporablja vrsto materialov, ki jim dajo privlačen videz.

Ali so to edine prednosti, če se odločite za sodoben slog, ko načrtujete prenovo kuhinje ? Pri DANKUCHEN kuhinjah, obstajajo tudi ugodnosti, kot so:

Vrhunska tehnologija

Uporaba besede »sodoben« pri opisovanju kuhinje pomeni, da je v prostor mogoče vključiti vse trenutne tehnološke dosežke. Ne samo, da kuhinja deluje na veliko višji ravni funkcionalnosti, ampak je lahko na koncu tudi varnejša. Z vsemi časovniki in napravami, vgrajenimi v prostor, je priprava hrane, upravljanje nastavitev in celo spremljanje inventarja v domu preprostejša kot kdaj koli prej.

Seveda pa so sodobne kuhinje tudi nekatere najbolj “zabavne”, ko je sodoben napredek vključen v njihov dizajn. To pomeni, da lahko preoblikovanje kuhinje  pripomore k temu, da kuhinjo spremenite v zabaviščni prostor, tako kot v funkcionalen.

Napredni aparati

Seveda je pri kakršni koli prenovi kuhinje pravi trenutek za predstavitev sodobnih aparatov. Medtem ko so stvari, kot so pomivalni stroji in novi hladilniki, očitna možnost, upoštevajte, da lahko preoblikovanje kuhinje pomeni ogrevanje predalov, hladilnikov vina, vgradnih konvekcijskih pečic, hladilnih predalov in še več. In njihovo vključevanje v zasnovo in prostor izjemno vpliva na celoten videz in pretok kuhinje.

Vse možnosti naprav lahko temeljijo na načinu kuhanja, ki ga najpogosteje uporabljate. Če uživate v zabavi in peki, se lahko odločite za široko paleto in dvojno pečico. Hkrati boste morda želeli globoko korito v kmečki hiši, ki bo pomagalo pri pripravi in čiščenju. Velike družine se lahko odločijo tudi za podobne možnosti in izredno velik hladilnik v komercialnem slogu. Vse je v načinu življenja, ki ga živite, in oblikovanju kuhinje za izboljšanje vaše funkcionalnosti in učinkovitosti.

Center produktivnosti

Ne glede na izbrane naprave in nadgradnje mora biti vaša kuhinja učinkovita in produktivna. Želite, da kuhinja teče in vam omogoča dostop do vsega, kar potrebujete, ko jo potrebujete. Med preoblikovanjem kuhinje bodite posebej pozorni na delovna območja, prostor za pult in dostopnost, da zagotovite čim boljšo izrabo prostora. Sledite “delovnemu trikotniku”, tako da imate na vogalih trikotnika najpogosteje uporabljane naprave za največjo učinkovitost.

Včasih ne gre samo za kuhanje, ki se izvaja v kuhinji. Kuhinja je pogosto središče dejavnosti. Če imate družino, boste morda želeli izredno velik prostora z možnostjo sedenja, tako da lahko otrokom pomagate, medtem ko opravljajo domače naloge. Morda boste želeli tudi mini pisarniški prostor ali računalniško postajo. Možnosti je neskončno.

Premium prostor za shranjevanje

Če se med preoblikovanjem odloči za modernejši slog, lahko lastnik uživa tudi v optimalnem prostoru za shranjevanje, ki omogoča enostaven dostop do naprav in opreme. Kot primer je sodobno shramba za majhne aparate, posodo in opremo veliko bolj funkcionalna in preprečuje, da bi bila kuhinja videti neurejena.

Namesto pulta, obloženega z mešalnikom, opekačem kruha, živilskim procesorjem in vsem ostalim, moderna omarica ponuja elegantno prikrivanje, hkrati pa lastniku omogoča enostavno odpiranje predala ali omarice in pridobivanje potrebnega. Poleg tega vam popustne police za stoječe mešalnike in druge naprave nudijo tudi dodaten delovni prostor.

Otoki vam lahko zagotovijo dodaten prostor za shranjevanje v obliki omar, predalov ali celo majhnih aparatov, kot je hladilnik vina. Otoke lahko uporabite tudi kot postaje za kuhanje in čiščenje, tako da dodaten delovni prostor ostane ob stenah in dodatne možnosti za shranjevanje.

Ne pozabite, da lahko postanete kreativni tudi s svojimi omaricami. Omarice, namenjene za začimbe, pločevinke ali celo lonce in ponve, so priljubljeni načini prikrivanja nereda, hkrati pa zagotavljajo dodatno raven organiziranosti. Od visokega do najnižjega lahko izkoristite prostor na steni, da zagotovite prostor za shranjevanje loncev in posod, posode in drugega.

Energetska učinkovitost

Nazadnje je pri načrtovanju prenove kuhinje, ključnega pomena prepoznati priložnost, da naredimo prostor čim bolj energetsko učinkovit. Resnična prenova lahko omogoči prehod naprav iz električnega v plinski in izboljšanje splošne zasnove vsega, od razsvetljave do vodovoda, glede učinkovitosti.

Obstaja toliko načinov, da sodobna kuhinja lastniku prinese vrsto prednosti. Pri načrtovanju preoblikovanja je pomembno, da razmislite o tem posebnem slogu in določite, ali bo dobro deloval v domu. V naši Dankuchen ponudbi kuhinj res imate rešitev za vsak problem, ter predlog za izpolnitev vsake vaše želje.

O PODJETJU
Logo

Vsak začetek je poseben izziv in tako je bilo tudi leta 1994, ko se je začela pisati zgodba podjetja Prevc, saloni pohištva. Najprej z enim salonom v ljubljanskem BTC-ju v hali A, nato je podjetje leta 1998 razširilo svojo dejavnost na Gorenjsko, saj se je v Žabnici odprl pohištveni salon na 700 m2 , število zaposlenih pa se je iz dveh povečalo na sedem. Iz našega salona pa je prišla prva kuhinja po meri.

Dorfarje 17
4209 Žabnica
Slovenija

Phone: 051 314 568


Ostale objave

Eko-inovacije: alge kot sredstvo za čiščenje zraka v klimatskih sistemih Sodobna tehnologija vse bolj posega po naravnih rešitvah, ki ne le izboljšujejo učinkovitost, temveč tudi zmanjšujejo negativne vplive na okolje. Ena izmed takih inovacij je uporaba alg za čiščenje zraka v klimatskih sistemih. Alge, ki so znane po svojih izjemnih sposobnostih fotosinteze in absorpcije škodljivih … Continued

Preberi več >

Dom in vrt

18.01.2021

Taste of the Wild

Psi in mačke so naši sopotniki že tisočletja. Kljub udomačitvi pa so naši štirinožni prijatelji obdržali DNK, ki je v določeni meri še vedno podoben genetskemu zapisu volkov oziroma divjih mačk. Le-ta jim med drugim narekuje, da mora njihova prehrana še vedno vsebovati dovolj velik delež beljakovin živalskega izvora. Blagovna znamka hrane za pse Taste of … Continued

Preberi več >