Menjava baterije pri robotskem sesalniku

11.08.2021 | Dom in vrt


Izberemo pravo baterijo

Postopek iskanja baterije in njene zamenjave ni zapleten. Na začetku moramo preveriti natančen model naprave. Ta se nahaja na napisni ploščici – našli jo boste na dnu sesalnika (gre za nalepko ali natisnjeno besedilo). V primeru naprave iRobot Roomba je vedno preveriti še vrsto celic, ki se uporabljajo. To storite tako, da odstranite baterijo (za podrobna navodila glejte Zamenjava baterije po korakih) in preverite vrsto celic na nalepki – gre za Ni-Mh ali Li-Ion. Nova baterija mora imeti enak tip celic kot prejšnja, sicer ne bo delovala s polnilnikom. Če izberete drugačno vrsto baterije, se pri polnjenju pojavi napaka Error 5.

Ko imamo model naprave, je baterijo najlažje poiskati na spletu. Dandanes je veliko spletnih trgovin, ki ponuja rezervne dela za sesalnike.

Baterijo za vaš sesalnik lahko poiščete na spodnji povezavi:

https://www.outletshop.si/Dom-in-vrt/Sesalniki/Baterije-za-sesalnike-c92c84c100

Baterije se razlikujejo po zmogljivosti – večja kot je, daljši je čas delovanja brez potrebe po polnjenju. V primeru iRobot Roombe ima originalna baterija najpogosteje zmogljivost 3000 mAh, na trgu pa boste našli baterije z zmogljivostjo do 6000 mAh, kar zagotavlja 2-krat daljše delovanje. To je odlična rešitev za ljudi, ki sesalnik uporabljajo na velikih površinah – zaradi nje se naprava ne bo več tako pogosto vračala na priklopno postajo.

Zamenjava baterije po korakih

Postopek menjave baterije je zelo enostaven, zato se ga lahko loti prav vsak. Potrebovali boste le križni izvijač.

1. Obrnite sesalnik.

 

2. Odvite vijake, ki držijo baterijo. Pri starejših modelih Roomba boste morali odstraniti celotno spodnje ohišje, vključno z vijakom za pritrditev krtače.

3. Odstranite baterijo. To je enostavno zaradi trakov na straneh – primite jih in izvlecite baterijo.

4. Novo baterijo namestite na isto mesto. Ne pozabite, da mora biti logotip usmerjen proti vrhu.

5. Privijte nazaj vse pritrdilne vijake.

Sesalnik je pripravljen za uporabo. Zahvaljujoč novi bateriji je lahko kos vsaki umazani površini v vašem domu.

O PODJETJU
Logo

Nagrajena spletna trgovina z izjemno ponudbo baterij, polnilcev, računalnikov, IP nadzornih kamer in druge tehnike po najboljših cenah. Preveri zdaj!

Ulica Franca Baliča 11,
5290 Šempeter pri Gorici,
Slovenija

Phone: 031 666 309


Ostale objave

Dom in vrt

11.08.2021

Učenje nemščine za začetnike

Za izobraževanje in nadgrajevanje znanja ni nikoli prepozno. Učenje nemščine je izjemna naložba, saj nam dobro znanje tega jezika odpira številna vrata v svet. Nemščina nam lahko služi kot odlična odskočna deska v zasebnem in službenem življenju. Zgodnje učenje nemščine po govorni metodi in resnična izpostavljenost jeziku sta pravi način, da lahko spregovorimo kot materni … Continued

Preberi več >

Dom in vrt

15.02.2022

Vnetje mehurja

To je pogosta težava pri mnogih ljudeh, tako pri ženskah kot tudi pri moških. Je težava, ki jo lahko hitro odpravimo če so manjši simtomi. Tudi preventivno lahko marsikaj naredimo sami doma in se izognemo težavam z vnetjem mehurja in sečil. Simptomi vnetja mehurja in sečil Vnetje mehurja se kaže v pogostem in pekočem odvajanju … Continued

Preberi več >