Menjava baterije pri robotskem sesalniku

11.08.2021 | Dom in vrt


Izberemo pravo baterijo

Postopek iskanja baterije in njene zamenjave ni zapleten. Na začetku moramo preveriti natančen model naprave. Ta se nahaja na napisni ploščici – našli jo boste na dnu sesalnika (gre za nalepko ali natisnjeno besedilo). V primeru naprave iRobot Roomba je vedno preveriti še vrsto celic, ki se uporabljajo. To storite tako, da odstranite baterijo (za podrobna navodila glejte Zamenjava baterije po korakih) in preverite vrsto celic na nalepki – gre za Ni-Mh ali Li-Ion. Nova baterija mora imeti enak tip celic kot prejšnja, sicer ne bo delovala s polnilnikom. Če izberete drugačno vrsto baterije, se pri polnjenju pojavi napaka Error 5.

Ko imamo model naprave, je baterijo najlažje poiskati na spletu. Dandanes je veliko spletnih trgovin, ki ponuja rezervne dela za sesalnike.

Baterijo za vaš sesalnik lahko poiščete na spodnji povezavi:

https://www.outletshop.si/Dom-in-vrt/Sesalniki/Baterije-za-sesalnike-c92c84c100

Baterije se razlikujejo po zmogljivosti – večja kot je, daljši je čas delovanja brez potrebe po polnjenju. V primeru iRobot Roombe ima originalna baterija najpogosteje zmogljivost 3000 mAh, na trgu pa boste našli baterije z zmogljivostjo do 6000 mAh, kar zagotavlja 2-krat daljše delovanje. To je odlična rešitev za ljudi, ki sesalnik uporabljajo na velikih površinah – zaradi nje se naprava ne bo več tako pogosto vračala na priklopno postajo.

Zamenjava baterije po korakih

Postopek menjave baterije je zelo enostaven, zato se ga lahko loti prav vsak. Potrebovali boste le križni izvijač.

1. Obrnite sesalnik.

 

2. Odvite vijake, ki držijo baterijo. Pri starejših modelih Roomba boste morali odstraniti celotno spodnje ohišje, vključno z vijakom za pritrditev krtače.

3. Odstranite baterijo. To je enostavno zaradi trakov na straneh – primite jih in izvlecite baterijo.

4. Novo baterijo namestite na isto mesto. Ne pozabite, da mora biti logotip usmerjen proti vrhu.

5. Privijte nazaj vse pritrdilne vijake.

Sesalnik je pripravljen za uporabo. Zahvaljujoč novi bateriji je lahko kos vsaki umazani površini v vašem domu.

O PODJETJU
Logo

Nagrajena spletna trgovina z izjemno ponudbo baterij, polnilcev, računalnikov, IP nadzornih kamer in druge tehnike po najboljših cenah. Preveri zdaj!

Ulica Franca Baliča 11,
5290 Šempeter pri Gorici,
Slovenija

Phone: 031 666 309


Ostale objave

Dom in vrt

09.07.2021

Kolagen Shot

Kolagen shot je visoko koncentrirano prehransko dopolnilo. Vsebuje 500mg ribjega kolagena, 1500 mg MSMja, 30 mg hialuronske kisline, 150 μg biotina, vitamina C in B6 ter cink. Verjetno vam samo naštete sestavine ne povejo veliko o izdelku vendar močno pripomorejo k učinku le tega. Učinki kolagena  Kolagen shot namreč vsebuje ribji kolagen s širokim spektrom … Continued

Preberi več >

Dom in vrt

16.02.2021

Kocke

Zanimiva dejstva o lego kockah, ki jih niste vedeli! Koliko dejansko veste o teh neverjetnih kockah? Se radi igrate z njimi? Spodaj si oglejte nekaj najboljših dejstev. Ime Ustanovitelj kock Ole Kirk Christiansen  je ustvaril ime »Lego«, tako da je vzel prvi dve črki danskih besed LEG GODT, kar pomeni »igraj dobro«. Starost Znamenite Lego … Continued

Preberi več >