Otekanje nog

05.07.2022 | Nega in zdravje


Otekanje nog

Kako ukrepati ob otekanju nog?

 

Do otekanja stopal in nog pride zaradi zastajanja krvi in limfne tekočine v spodnjih okončinah. Najpogosteje se pojavi pri osebah, ki imajo težave z ožiljem ali povišanim krvnim tlakom. V poletnih mesecih pa je otekanju stopal izpostavljenih še več ljudi, saj telo težje “odvaja” odvečno vodo in spodnjih okončin. V Centrih medicinske pedikure AN.NIKA se že več kot 15 let ukvarjamo s problemtikai stopal, zato bomo z vami delili nekaj nasvetov, s katerimi si lahko pomagate, če vam otekajo stopala. Pri močnem in vsakodnevnem otekanju stopal pa priporočamo obisk osebnega zdravnika. 

 

Kako lahko omilimo otekanje nog?

Če opazimo, da so nam otekla stopala, si lahko pomagamo s hitrimi vajami.

 

  • Vaje z nogami

Če imamo pretežno sedeče delo je zelo pomembno, da med sedenjem razmigamo svoja stopala. Odlična vaja, ki jo lahko izvajamo med sedenjem je kroženje stopal v gležnju.

 

  • Mrzla kopel za stopala

V lavor si pripravimo hladno vodo in namakamo stopala vsaj 10 min. Če ne gre za otekanje stopal zaradi zdravstenega stanja, bomo hitro opazili razliko.

 

  • Dvig nog

Zelo ugodno za otekle noge je dvig stopal v linijo srca. Tako spodbudimo čiščenje iz odvajanje vode iz nog kar zmanjša oteklost.

 

Kako izboljšamo cirkulacijo?

Cirkulacijo lahko izboljšamo z nekaj preprostimi triki. Pomembno je, da vaje za izboljšanje cirkulacije izvajamo redno, saj si tako zagotovimo uspeh na dolgi rok.

 

  •  Toplo-hladne prhe

Izmenjajoče toplo hladne prhe so zelo priporočljive, tudi za ljudi, ki nimajo težav s prekrvavitvijo. Hladna voda zoži naše žile in s tem poveča pretok krvi v notranje organe. Topla voda naredi ravno obratno, razširi žili in s tem spodbudi odstranjevanje odpadnih in strupenih snovi iz naših organov in telesa.

 

  • Pravilno sedenje

Če imamo pretežno sedeče delo je zelo pomembno, sedimo pravilno. Med kolenom in stegnom mora bit kot 90°, prsti morajo bit naravnost in hrbtenica zravnana. Izogibamo se “puklasti” drži naprej, kjer imamo prepognjen trebuh. 

 

  • Uravnotežena ne(pre)slana hrana

Z zmanjšanjem soli v telo s hrano lahko uspešno pripomoremo z izboljšanju cirkulacije in zmanjšanju otekanja nog, saj se voda tako ne zadržuje v telesu.

 

Dobra cirkulacija za zdrava stopala in nohte

Boljši kot je pretok krvi in limfne tekočine po telesu boljša je oskrba celic s kisikom in hranilnimi snovmi. Prav tako se izboljša tudi odnašanje odpadnih in škodljivih snovi iz telesa, kar pripomore k zdravju telesa in boljšem počutju. 

 

Slaba cirkulacija lahko vodi v slabše odvajanje strupov iz telesa in posledično nihanje telesnega ravnovesja kar se lahko kaže tudi kot glivična okužba nohtov. Glivične okužbe nohtov zdravniki povezujejo z razvojem rakavih obolenj in težav z jetri.

V Centrih medicinske pedikure AN.NIKA uspešno rešujemo težave z glivičnimi obolenji nohtov že več kot 15 let. Razvili smo lastne metode in učinkovite produkte, za katere verjamemo da bodo pomagali tudi vam. Nailodon obnovitveni lak proti glivicam na nohtih deluje kot produkt tri v enem, saj vsebuje sestavine, ki delujejo antimikotično, antibakterijsko in protivnetno. 

 

Nailodon za zdrave in čvrste nohte

Nailodon obnovitveni lak proti glivicam na nohtih je edinstven produkt, ki temelji na naravnih eteričnih oljih klinčkov, timijana in čajevca. Eterično olje klinčkov deluje antimikotično in protivnetno, prav tako delujeta antimikotično in antimikrobno tudi eterični olji timijana in čajevca. Vsakodnevno se srečujemo s strankami, ki imajo glivice že več let, po redni uporabi Nailodona obnovitvenega laka proti glivicam, se tovrstna problematika uspešno reši.

 

Če so tudi vaši nohti zadebeljeni in rumeni, imajo bele lise, vas srbi koža okoli nohtov ali na podplatih potem vam priporočamo uporabo Nailodona obnovitvenega laka proti glivicam na nohtih, ki bo vaših stopalom in nohtov povrnil zdrav videz.

O PODJETJU
Logo

AN.NIKA d.o.o.
Aškerčeva ulica 14
3000 Celje

Phone: 051 661 665


Ostale objave

Učenje jezikov v jezikovni šoli je primerno za vse starostne skupine in ponuja najhitrejšo pot do razširitve jezikovnega obzorja in samozavestnega govornega nastopa v tujem jeziku. Jezikovna šola Lingula izvaja jezikovne tečaje na različnih ravneh, ki potekajo po različnih programih, vendar vselej največji pomen pripisujejo (po)govoru. Na poti do večjezičnosti vam bo namreč največ koristi … Continued

Preberi več >

Nega in zdravje

28.07.2021

Na kratko o kolagenu

KAJ JE KOLAGEN? Kolagen je ena izmed glavnih strukturnih beljakovin v človeškem telesu. Največ ga najdemo v vezivnih tkivih, roženici, kosteh, prebavnem traktu in hrustancu. Njegovo ime izvira iz grške besede ”kolla”, ki pomeni lepilo. V telesu služi kot naravno lepilo, beljakovina, ki veže, podpira telesna tkiva in notranje organe. Naše telo je sposobno tvoriti … Continued

Preberi več >