Sušilec za lase

20.04.2021 | Nega in zdravje


Kako pravilno uporabljati sušilec za lase?

Tu je eksistencialno vprašanje: Ali bi morali uporabiti sušilec za lase?

Če želite več nadzora nad svojim slogom las, bi morali. Če želite več volumna, še posebej, če se redči, potem da, uporabite sušilec za lase. Če se morate posušiti, a ne verjamete v brisače, uporabite sušilec za lase.

Nadaljnje vprašanje je: Kako dejansko uporabljate sušilec za lase? Kako maksimizirate njegov potencial in v tem procesu povečate potencial las? Do tega bomo prišli.

 

Lase najprej umijte in posušite z brisačo

Nočete, da včerajšnji izdelek za lase posega v današnji slog, zato si morate lase umiti ali vsaj sprati in kondicionirati, nato pa jih posušiti z brisačo, da se ne začnejo močiti, ko začnete sušiti. Pripeljati ga morate do mesta, kjer bi ga običajno pustili, da se sam posuši na zraku – tam boste začeli postopek feniranja. To je tudi takrat, ko nanesete želeni izdelek za lase – tisti, ki deluje na vlažne lase, kot je pasta ali krema.

 

Uporabite toplotno zaščitno sredstvo

Ker je glavna nevarnost sušenja las vročinska škoda zaradi vročine, so številne salonske blagovne znamke oblikovale izdelke, ki lase ščitijo pred toplotnimi poškodbami (in tudi pred UV-žarki!). Nekatere podvojijo kot oblikovalce, druge pa lahko za ta namen pomešate z običajnim stylerjem.

Styling in ščitnik,  balzam ali zaščitno sredstvo proti pršenju lahko na lase nanesete pred sušenjem s pihanjem. Prva deluje kot oblikovalec s prilagodljivim držanjem za kodraste ali ravne lase, slednjo pa lahko po nanosu izdelka napršite v lase, kot je zgornji premaz nad lasmi, ki preprečuje, da bi se zmrznili in obrabili.

 

Upoštevajte toploto, dajte prednost moči

Izberite sušilnik približno 1800 vatov, da zagotovite veliko moči. Nočete se spoprijeti s čim šibkejšim od 1200, še posebej, ker večja moč pomeni, da lahko znižate toploto. (Več vetra in manj toplote je dobra kombinacija.) In če vlagate v ionski sušilni stroj, vam ga ni treba uporabljati tako dolgo: deluje hitro in lase še hitreje posuši. Učinkovite so, če sušilnik izklopite vsakih 20 ali 30 sekund, da ugotovite, ali so lasje dejansko suhi ali ne. (Z lahkoto pretiravamo, če lasje nenehno pihajo in ne morete potrditi, ali ste končali.)

 

Usmerite slog, ko lase sušite

Splošna ideja za oblikovanje je, da ga namestite na suho. Če želite napihnjen pompadour, potem morate lase razstreliti, še bolje pa je, da jih z zaobljeno krtačo oblikujete na svoje mesto. Nato občasno ustavite feniranje, da ga razčešete in postavite v položaj. (Ne morete natančno izpopolniti sloga z vsem tistim vetrom, ki vam piha v obraz.)

Ko se sušite, najprej usmerite korenine. To je ista logika kot pri nanašanju izdelka za lase na korenine: Tu dobite največ nadzora nad svojim slogom, vendar nadzirate in usmerjate osnovo las.

 

Z gumbom za hladen zrak zaklenite svojo frizuro

Verjetno na ročaju prepoznate majhen gumb, na katerem piše “mraz” ali spominja na snežinko. Če to potisnete, se vroč zrak ustavi in začnete se šišati. V resnici pa ni mrzel zrak; gre le za ventilator, nameščen znotraj sušilnika, ki zajema zrak v prostoru in ga brez dodatne toplote piha na vas. Tako da je v redu.

Glavni namen tega gumba je poleg tega, da je res draga alternativa ventilatorju poleti, da zaklene svoj slog. Vroč zrak ohranja izdelek aktiviran in pomaga lase usmeriti na svoje mesto, vendar ga hladen zrak pritrdi na svoje mesto in jim prihrani malo večje škode zaradi vročine.

O PODJETJU
Logo

Podjetje Estela d.o.o. je bilo ustanovljeno v Sloveniji leta 1992. Delujemo na področju kozmetike in frizerstva. Z leti se širimo in postajamo večji. Trenutno smo največji ponudnik frizerskih in kozmetičnih izdelkov v Sloveniji.

Šmartinska cesta 152
Ljubljana
Slovenija

Phone: 01/585-2890


Ostale objave

Znanje tujih jezikov je izjemna naložba. Najbolj razširjen svetovni jezik pa je zagotovo angleščina. Učenje angleščine je tako za mnoge odskočna deska do uspeha v poslovnem ali zasebnem življenju, saj dobro znanje jezika odpira številna vrata v svet. Znanje angleščine je danes postalo pravzaprav nuja in ni več posebna prednost tistih, ki so se za … Continued

Preberi več >

Nega in zdravje

22.12.2020

Tečaj Nemščine

Kako najhitreje do odličnega znanja nemščine Tečaj nemščine je odlična priložnost, da se pobliže spoznate s tem germanskim jezikom, ki odpira številna vrata v svet. Nemčija je ena od vodilnih svetovnih industrijskih držav, zaradi svoje kulturne, zgodovinske in naravne dediščine pa je priljubljena destinacija tudi za turiste. Je država z največ prebivalci v Evropski uniji, … Continued

Preberi več >