Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Bio krompirjeve vlaknine

02.12.2021 | Nega in zdravje


BIO krompirjeve vlaknine se pridobivajo iz ekološkega krompirja, ki mu med pridelovalnim postopkom odvzamejo celoten škrob in tako ostanejo samo vlaknine. Te vlaknine pa imajo izredno veliko sposobnost vezanja vode.
Bistvena razlika med krompirjem in krompirjevimi vlakninami je v vsebnosti ogljikovih hidratov in hranilni vrednosti. Krompirjeve vlaknine vsebujejo zelo malo ogljikovih hidratov, to je samo okoli 10g na 100g izdelka.

Zaradi dobre sposobnosti vezave vode in drugih tekočin je odličen nadomestek za zgoščevanje juh, omak, enolončnic, testenin, njokov, ter pri uporabi pekovskih izdelkov (kruha, peciva, biskvita). Vlaknine lahko kombiniramo skupaj z drugimi žitnimi mokami in zdrobi. So izredno lahkotne, zato dajejo kruhu in pecivu rahlost, polnost in izboljša teksturo testa.

 

Prednosti krompirjevih vlaknin:

  • Brez glutena.
  • Brez škroba.
  • Ekološko pridelane vlaknine.
  • Visoka vsebnost vlaknin (75%).
  • Nizka vsebnost ogljikovih hidratov.
  • Visoko vpojne vlaknine.
  • Nizek glikemični indeks.
  • Primerno za diabetike, vegane, vegetarijance.
  • Primerno za LCHF dieto in Keto način prehranjevanja.
  • 100% naravno pridelane vlaknine brez dodatkov.

 

Uporaba krompirjevih vlaknin:

  • Poljubno vzamemo količino krompirjevih vlaknin, jih zmešamo z vodo ali drugo tekočino in vmešamo v jed. Vlaknine lahko vmešamo tudi direktno v juhe in omake tekom kuhanja.

 

Hranilna vrednost: Na 100g:
Energija 811 kJ/194 kcal
Maščobe <0,5 g
od tega nasičene maščobne kisline <0,1 g
Od tega nenasičene maščobne kisline <0,4 g
Ogljikovi hidrati 10 g
od tega sladkorji <0,5 g
Prehranske vlaknine 75 g
Beljakovine 6 g
Sol <0,2 g
O PODJETJU
Logo

Podjetje BITAX d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2003. Je uvoznik in distributer različnih blagovnih znamk, ter proizvajalec lastne blagovne znamke My Nuti. V svoji ponudbi zastopa prehranska dopolnila, živila in kozmetiko.

Attemsov trg 9B
3342 Gornji Grad
Slovenija

Phone: 051/636-652


Ostale objave

Izbira popolnega darila za rojstni dan za prijateljico je lahko zahtevna naloga, ki zahteva premišljenost, poznavanje osebe in kanček ustvarjalnosti. Ko se bliža pomemben dan, želimo podariti nekaj, kar bo resnično odmevalo in pokazalo, koliko nam prijateljica pomeni. Rojstni dnevi so intimni prazniki, ki označujejo še eno leto rasti, izkušenj in spominov – in darilo, … Continued

Preberi več >

Prednosti cvrenja krofov v cvrtniku na zrak Cvrenje krofov je tradicionalno povezano z globokim oljem in visokimi temperaturami, vendar se je s prihodom cvrtnika na zrak ta proces drastično spremenil. Cvrtnik na zrak omogoča pripravo krofov z minimalnim dodatkom olja ali starega olja ali celo brez njega, kar rezultira v bolj zdravi različici te priljubljene … Continued

Preberi več >