HP poslovni prenosniki najbolj popularni med slovenskimi podjetniki

30.06.2022 | Tehnika


Časi enega zaposlenega na eno pisarniško mizo so mimo. Meja med delom in zasebnim življenjem se je v zadnjih letih zabrisala, HP pa se odziva na potrebe sodobnega delovnega mesta. HP poslovni prenosniki se uvrščajo na vrh priljubljenosti med slovenskimi podjetniki. Gre za proizvajalca, ki je tudi v svetovnem merilu prva izbira poslovnih uporabnikov. HP svoje prenosnike deli v številne linije, ki se razlikujejo po zmogljivosti, varnosti, teži prenosnikov in številnih drugih faktorjih. Serija Pro je namenjena poceni, a vsestranski pisarniški uporabi (v službi ali domači pisarni). Serijo Elite odlikuje vrhunska kakovost v čudovitem ohišju z dodatnimi varnostnimi funkcijami. Serija ZBook pa omogoča vrhunske zmogljivosti za raziskovalce in razvijalce.

Zaščitite svoje podatke in digitalno identiteto

Večstopenjski pristop k varovanju vaših podatkov in zasebnosti je danes potreben bolj kot kdaj koli prej. Vsak dan se namreč pojavljajo novi načini kraje digitalne identitete in zaupnih podatkov na napravah, povezanih z internetom. HP na svojih novih modelih HP Elite in ZBook ponuja edinstvene varnostne funkcije. Povečajte varnost s prijavo v prenosni računalnik prek prstnega odtisa ali prepoznave obraza (biometrija). S funkcijo HP Sure View preprečite radovednim očem, da bi se pasle na vašem zaslonu, ko delate v javnih prostorih, npr. v kavarni.

Če pa se zgodi najhujše in postanete žrtev spletnega kriminala, vam funkcija HP Sure Run omogoča, da bodo vaše aplikacije še naprej delovale, tudi če zlonamerna programska oprema stori vse, kar je v njeni moči, da bi to preprečila. Izbrani prenosniki imajo tudi HP Sure Click, dodatno zaščito pred zlonamerno programsko opremo, virusi in izsiljevalskimi programi (ransomware).

Najboljši poslovni prenosniki

Najboljši poslovni prenosniki so zasnovani za tiste, ki želijo doseči več – ne glede na to, ali ste tehnični ali kreativni strokovnjak, ki išče vrhunsko zmogljivost, ali podjetnica, ki želi optimizirati svoje vire in hkrati ohraniti varnost podatkov. Opremljeni z neprekosljivimi procesorji, varnostnimi funkcijami poslovnega razreda in specifikacijami za povečanje produktivnosti bodo najboljši poslovni prenosniki presenetljivo lahkotno prevzeli breme zahtevnih delovnih nalog.

Kakšna pa je sploh razlika med prenosniki za poslovno in domačo uporabo? Prenosni računalniki za potrošnike so poceni in jih je na voljo veliko. Prenosni računalniki poslovnega razreda pa ponujajo funkcije, ki jih na splošno ni v prenosnih računalnikih za domačo uporabo. Podaljšana garancija, vzdržljiva zasnova in tradicionalen dizajn so osnovne značilnosti poslovnih prenosnikov. Začetni stroški za te funkcije pomenijo, da poslovni prenosniki običajno stanejo več kot potrošniški prenosniki. Vendar je potrebno upoštevati, da je poslovne prenosnike lažje popraviti prav zaradi podaljšane garancije in razpoložljivosti rezervnih delov. Zmožnost ohranjanja in pravočasnega servisiranja poslovnih prenosnikov je ključnega pomena za nemoteno poslovanje.

Našli boste veliko delov strojne opreme, ki se uporabljajo tako v poslovnih kot v potrošniških prenosnikih. Trdi diski SSD so dobra možnost za poslovne prenosnike. Ti diski nimajo gibljivih komponent, kot jih imajo običajni vrteči se pogoni, zato veliko bolje vzdržijo nenamerne padce. Druge pomembne funkcije, ki jih najdete v poslovnem prenosniku, vključujejo spletno kamero za videokonference, veliko USB vhodov za uporabo zunanjih naprav in, kot že omenjeno, celo biometrični bralnik prstnih odtisov za varnost. Številni poslovni prenosniki imajo vgrajen modem 3G za mobilno širokopasovno povezavo. Ta funkcija ohranja poslovneže priključene na splet, ne glede na to, kje se nahajajo.

 

Odlična vzdržljivost

Poslovni prenosni računalniki se od običajnih ločijo tudi po vzdržljivosti. Zasnovani so za delo na poti in neprestano premikanje med pisarno in drugimi lokacijami. To pogosto pomeni, da je ohišje poslovnih prenosnikov izdelano iz več kovine v primerjavi z ohišjem potrošniških prenosnikov, ki uporabljajo plastiko. Odpornost na udarce pomaga zaščititi poslovne prenosnike pred padci in zahtevno uporabo. Tipke, gumbi in druge komponente so izdelane tako, da vzdržijo dolgotrajno uporabo, hkrati pa so odporne na nenamerno politje tekočin.

 

Daljša standardna garancija

Poslovni prenosniki imajo pogosto daljšo standardno garancijo kot potrošniški prenosniki. Potrošniški prenosniki so običajno opremljeni z enoletno garancijo, medtem ko imajo poslovni prenosniki lahko triletno garancijo. To se ujema z načrtovanim ciklom nadgradnje opreme za mnoga podjetja. Garancija oziroma podpora na lokaciji je priljubljena funkcija za podjetja. To pomeni, da bo na vašo lokacijo poslan serviser (ali rezervni del), da odpravi morebitne težave, ki jih pokriva garancija.

 

Klasičen in robusten videz

Še ena lastnost, ki poslovne prenosnike ločuje od običajnih, je videz. Številni potrošniški prenosniki so na voljo v svetlih barvah, osvetljenih tipkovnicah in privlačnem dizajnu. Poslovni prenosni računalniki pa so klasičnega in robustnega videza. To jim pomaga, da se zlijejo z vsakim poslovnim okoljem in uporabniku prenosnika dajejo profesionalen videz. Kljub temu niso vsi poslovni prenosniki le umirjenih črnih barv. V zadnjih letih trend k bolj sproščenemu delovnemu okolju pomeni tudi več možnosti barv in oblikovanja za kupce poslovnih prenosnikov.

O PODJETJU
Logo

Za montažo bele tehnike ali klimatskih naprav, za namestitev televizorja, namestitev in popravilo računalnikov ter programske opreme, kadarkoli potrebujete strokovnjaka, zrihtamo vse!

Savska cesta 3a
1000 Ljubljana
Slovenija

Phone: 01 43 76 333


Ostale objave

V svetu notranje opreme je usnjena sedežna garnitura simbol elegance in trajnosti. Njena brezčasna privlačnost ni zgolj v videzu, temveč tudi v vzdržljivosti, ki jo usnje kot material ponuja. Usnje je naravni material, znan po svoji trpežnosti in sposobnosti, da sčasoma razvije edinstven značaj. To ni le sedežna garnitura; je investicija v trajnost in stil. … Continued

Preberi več >

Tehnika

17.03.2021

Mačja hrana

Kot ljubitelj mačk boste najbrž želeli, da bo vaš kosmati prijatelj živel dolgo, zdravo, srečno in aktivno življenje. Eden najboljših načinov, kako to doseči, je, da poskrbite za pravilno prehrano, ki bo uravnotežena. Mačke so »obvezni« mesojedci Mačke so obvezni mesojedci, kar pomeni, da v svoji prehrani potrebujejo meso, zato za razliko od psov ne … Continued

Preberi več >