Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Linške oči s konopljo

15.02.2022 | Dom in vrt


… in okusno marmelado so klasika med božičnim pecivom. Linške oči so z marmelado polnjeni dvojni piškoti, posuti s sladkorjem v prahu.
Svoje ime so dobili očitno po pokrovčku z izrezanimi tipičnimi luknjami (oči), skozi katere kuka marmelada. So splošno priljubljeni in obvezni v vsaki božični peki. S konopljino moko recept še dodatno obogatimo in telesu podarimo izdatno količino proteinov in balastnih snovi. Veliko zabave pri peki!

Sestavine za krhko testo:

– 250 g moke
– 50 g konopljine moke
– 200 g masla
– 100 g sladkorja
– 1 zavitek vaniljevega sladkorja
– 2 rumenjaka
– marmelada za polnjenje
– sladkor v prahu za posipanje

Priprava:

Iz masla, sladkorja, vaniljevega sladkorja, rumenjakov, moke in konopljine moke na hitro pognetemo krhko testo in ga damo počivat v hladilnik vsaj za eno uro. Krhko testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo na približno 2,5 mm debeline. Zdaj izrežemo obe polovici piškotov, torej spodnji del in zgornjega – ta ima luknjo. Pri 180° jih spečemo, priporočamo, da v ventilatorski pečici. Nato pa spodnji del premažemo z marmelado in nanjo položimo zgornji del piškota. Posujemo s sladkorjem v prahu.

O PODJETJU
Logo

Avtomatizirana in procesno optimirana predelava in produkcija po najvišjih standardih (HACCP, BIO, GMP). Notranji nadzori, ki jih izvaja Dr. Feurstein Medical Hemp GmbH in neodvisni zunanji nadzori certificiranih laboratorijev.


Ostale objave

Dom in vrt

11.12.2023

Kuhinje po meri

V sodobnem svetu, kjer je poudarek na individualnosti in prilagoditvah, so kuhinje po meri postale zelo priljubljene. Ta koncept omogoča, da se kuhinja oblikuje in izdela v skladu z osebnimi potrebami, željami in stilom posameznika. Namen tega članka je raziskati praktične aplikacije, prednosti in znanstvene vpoglede, povezane s kuhinjami po meri. Razumevanje Koncepta Kuhinje po … Continued

Preberi več >

Dom in vrt

23.06.2023

Prevoz razsutega tovora danes

V današnjem hitro spreminjajočem se svetu se zdi, da je prevoz razsutega tovora enako poveljevanju ogromni ladji na burnem morju logistike. Kakšne ovire in izzive prinaša to pomembno področje? Če pogledamo lahko vidimo, da je ta naloga vse prej kot preprosta. Začnemo lahko z opazovanjem, kako se razsut tovor razlikuje od običajnih pošiljk. Za razsut … Continued

Preberi več >