Linške oči s konopljo

15.02.2022 | Dom in vrt


… in okusno marmelado so klasika med božičnim pecivom. Linške oči so z marmelado polnjeni dvojni piškoti, posuti s sladkorjem v prahu.
Svoje ime so dobili očitno po pokrovčku z izrezanimi tipičnimi luknjami (oči), skozi katere kuka marmelada. So splošno priljubljeni in obvezni v vsaki božični peki. S konopljino moko recept še dodatno obogatimo in telesu podarimo izdatno količino proteinov in balastnih snovi. Veliko zabave pri peki!

Sestavine za krhko testo:

– 250 g moke
– 50 g konopljine moke
– 200 g masla
– 100 g sladkorja
– 1 zavitek vaniljevega sladkorja
– 2 rumenjaka
– marmelada za polnjenje
– sladkor v prahu za posipanje

Priprava:

Iz masla, sladkorja, vaniljevega sladkorja, rumenjakov, moke in konopljine moke na hitro pognetemo krhko testo in ga damo počivat v hladilnik vsaj za eno uro. Krhko testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo na približno 2,5 mm debeline. Zdaj izrežemo obe polovici piškotov, torej spodnji del in zgornjega – ta ima luknjo. Pri 180° jih spečemo, priporočamo, da v ventilatorski pečici. Nato pa spodnji del premažemo z marmelado in nanjo položimo zgornji del piškota. Posujemo s sladkorjem v prahu.

O PODJETJU
Logo

Avtomatizirana in procesno optimirana predelava in produkcija po najvišjih standardih (HACCP, BIO, GMP). Notranji nadzori, ki jih izvaja Dr. Feurstein Medical Hemp GmbH in neodvisni zunanji nadzori certificiranih laboratorijev.


Ostale objave

Še nedolgo nazaj so ljudje ob omembi toplotne črpalke enostavno odmahnili z roko. Češ, da je predraga, neučinkovita in podobno. Popolnoma brez osnove seveda. Danes je ogrevanje s pomočjo teh naprav tema številka ena vseh graditeljev in lastnikov, ki si želijo znižati strošek ogrevanja. Uporaba toplotnih črpalk je vsekakor smiselna v vseh objektih, a je … Continued

Preberi več >

Dom in vrt

02.12.2021

Bio krompirjeve vlaknine

BIO krompirjeve vlaknine se pridobivajo iz ekološkega krompirja, ki mu med pridelovalnim postopkom odvzamejo celoten škrob in tako ostanejo samo vlaknine. Te vlaknine pa imajo izredno veliko sposobnost vezanja vode. Bistvena razlika med krompirjem in krompirjevimi vlakninami je v vsebnosti ogljikovih hidratov in hranilni vrednosti. Krompirjeve vlaknine vsebujejo zelo malo ogljikovih hidratov, to je samo … Continued

Preberi več >