Linške oči s konopljo
15.02.2022 | Dom in vrt
… in okusno marmelado so klasika med božičnim pecivom. Linške oči so z marmelado polnjeni dvojni piškoti, posuti s sladkorjem v prahu.
Svoje ime so dobili očitno po pokrovčku z izrezanimi tipičnimi luknjami (oči), skozi katere kuka marmelada. So splošno priljubljeni in obvezni v vsaki božični peki. S konopljino moko recept še dodatno obogatimo in telesu podarimo izdatno količino proteinov in balastnih snovi. Veliko zabave pri peki!
Sestavine za krhko testo:
– 250 g moke
– 50 g konopljine moke
– 200 g masla
– 100 g sladkorja
– 1 zavitek vaniljevega sladkorja
– 2 rumenjaka
– marmelada za polnjenje
– sladkor v prahu za posipanje
Priprava:
Iz masla, sladkorja, vaniljevega sladkorja, rumenjakov, moke in konopljine moke na hitro pognetemo krhko testo in ga damo počivat v hladilnik vsaj za eno uro. Krhko testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo na približno 2,5 mm debeline. Zdaj izrežemo obe polovici piškotov, torej spodnji del in zgornjega – ta ima luknjo. Pri 180° jih spečemo, priporočamo, da v ventilatorski pečici. Nato pa spodnji del premažemo z marmelado in nanjo položimo zgornji del piškota. Posujemo s sladkorjem v prahu.
Avtomatizirana in procesno optimirana predelava in produkcija po najvišjih standardih (HACCP, BIO, GMP). Notranji nadzori, ki jih izvaja Dr. Feurstein Medical Hemp GmbH in neodvisni zunanji nadzori certificiranih laboratorijev.