Linške oči s konopljo

15.02.2022 | Dom in vrt


… in okusno marmelado so klasika med božičnim pecivom. Linške oči so z marmelado polnjeni dvojni piškoti, posuti s sladkorjem v prahu.
Svoje ime so dobili očitno po pokrovčku z izrezanimi tipičnimi luknjami (oči), skozi katere kuka marmelada. So splošno priljubljeni in obvezni v vsaki božični peki. S konopljino moko recept še dodatno obogatimo in telesu podarimo izdatno količino proteinov in balastnih snovi. Veliko zabave pri peki!

Sestavine za krhko testo:

– 250 g moke
– 50 g konopljine moke
– 200 g masla
– 100 g sladkorja
– 1 zavitek vaniljevega sladkorja
– 2 rumenjaka
– marmelada za polnjenje
– sladkor v prahu za posipanje

Priprava:

Iz masla, sladkorja, vaniljevega sladkorja, rumenjakov, moke in konopljine moke na hitro pognetemo krhko testo in ga damo počivat v hladilnik vsaj za eno uro. Krhko testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo na približno 2,5 mm debeline. Zdaj izrežemo obe polovici piškotov, torej spodnji del in zgornjega – ta ima luknjo. Pri 180° jih spečemo, priporočamo, da v ventilatorski pečici. Nato pa spodnji del premažemo z marmelado in nanjo položimo zgornji del piškota. Posujemo s sladkorjem v prahu.

O PODJETJU
Logo

Avtomatizirana in procesno optimirana predelava in produkcija po najvišjih standardih (HACCP, BIO, GMP). Notranji nadzori, ki jih izvaja Dr. Feurstein Medical Hemp GmbH in neodvisni zunanji nadzori certificiranih laboratorijev.


Ostale objave

Dom in vrt

17.03.2021

Mačja hrana

Kot ljubitelj mačk boste najbrž želeli, da bo vaš kosmati prijatelj živel dolgo, zdravo, srečno in aktivno življenje. Eden najboljših načinov, kako to doseči, je, da poskrbite za pravilno prehrano, ki bo uravnotežena. Mačke so »obvezni« mesojedci Mačke so obvezni mesojedci, kar pomeni, da v svoji prehrani potrebujejo meso, zato za razliko od psov ne … Continued

Preberi več >

Dom in vrt

28.07.2021

Na kratko o kolagenu

KAJ JE KOLAGEN? Kolagen je ena izmed glavnih strukturnih beljakovin v človeškem telesu. Največ ga najdemo v vezivnih tkivih, roženici, kosteh, prebavnem traktu in hrustancu. Njegovo ime izvira iz grške besede ”kolla”, ki pomeni lepilo. V telesu služi kot naravno lepilo, beljakovina, ki veže, podpira telesna tkiva in notranje organe. Naše telo je sposobno tvoriti … Continued

Preberi več >