Liposomski D3 + K2

15.07.2021 | Uncategorised


Prehransko dopolnilo liposomski D3 + k2 vsebuje vitamin D3 in K2 v liposomski obliki, kar omogoča odlično absorpcijo.

Kaj so prednosti uživanja liposomov?

Prednosti uživanja liposomov so skoraj popolna absorpcija vitaminov/mineralov v kri, dostava aktivnih učinkovin (vitaminov/mineralov) direktno v celico. Za enak učinek potrebujemo manjšo količino vitamina, prav tako pa ne povzročajo neprijetnih prebavnih težav, ki jih lahko povzročajo običajna prehranska dopolnila. Stabilni so pri nizkem pH-ju, zato zlahka dosežejo tanko črevo in se absorbirajo v krvni obtok.

Zakaj uživati vitamin D?

Vitamin D3 igra ključno vlogo pri normalnem delovanju imunskega sistema. V koži ga lahko telo proizvaja samo pod vplivom sončne svetlobe (UVB- sevanje). Predvsem v zimskih mesecih, od oktobra do aprila, UV-sevanje ne zadostuje, zato so dodatni odmerki vitamina D priporočljivi vse leto.

Vitamin D poleg tega, da pripomore k normalnemu delovanju imunskega sistema, v telesu sodeluje pri številnih procesih. Pripomore k ohranitvi zdravih zob, normalnih mišičnih funkcij in zdravih kosti. Prav tako pripomore k normalni absorpciji/ izkoristku kalcija in fosforja.

Zakaj skupaj z vitaminom D zaužiti vitamin K?

Vitamin K2 pripomore k ohranitvi zdravih zob in kosti s tem, da usmerja nalaganje kalcija na prava mesta v telesu. Vitamin D pa poskrbi, da se ta kalcij absorbira. Vitamin D torej omogoča oz. dovoljuje vstop v telo, vitamin K pa poskrbi, da se kalcij ne nalaga na arterijah.

O PODJETJU
Logo

Izdelujemo kozmetiko iz naravnih, negovalnih sestavin za skrbno nego celega telesa.


Ostale objave

Uncategorised

14.01.2021

Klimatske naprave nekoč in danes

Človek je že od nekdaj poznal in cenil pomen uravnavanja temperature zraka. V zimskem času se je moral znati ogreti, poleti pa na nek način ohladiti. Na samem začetku iskanja optimalne rešitve so ljudje prišli do prvih ugotovitev. In sicer, da je poleti pod zemljo, ali v votlini, precej bolj prijetno kot zunaj na vročem … Continued

Preberi več >

Uncategorised

14.07.2023

E kolesa so vedno bolj popularna

E kolesa niso le trenutna moda ali muha enodnevnica, temveč predstavljajo pomemben del vizije trajnostne prihodnosti. Začenja se nova doba mobilnosti na Kitajskem, v kateri so vedno bolj popularna. Kitajska, največja država na svetu po prebivalstvu, je prepoznala potencial e koles in izkoristila njihove prednosti za izboljšanje svoje infrastrukture in zmanjšanje emisij toplogrednih plinov. E … Continued

Preberi več >