Liposomski D3 + K2

15.07.2021 | Uncategorised


Prehransko dopolnilo liposomski D3 + k2 vsebuje vitamin D3 in K2 v liposomski obliki, kar omogoča odlično absorpcijo.

Kaj so prednosti uživanja liposomov?

Prednosti uživanja liposomov so skoraj popolna absorpcija vitaminov/mineralov v kri, dostava aktivnih učinkovin (vitaminov/mineralov) direktno v celico. Za enak učinek potrebujemo manjšo količino vitamina, prav tako pa ne povzročajo neprijetnih prebavnih težav, ki jih lahko povzročajo običajna prehranska dopolnila. Stabilni so pri nizkem pH-ju, zato zlahka dosežejo tanko črevo in se absorbirajo v krvni obtok.

Zakaj uživati vitamin D?

Vitamin D3 igra ključno vlogo pri normalnem delovanju imunskega sistema. V koži ga lahko telo proizvaja samo pod vplivom sončne svetlobe (UVB- sevanje). Predvsem v zimskih mesecih, od oktobra do aprila, UV-sevanje ne zadostuje, zato so dodatni odmerki vitamina D priporočljivi vse leto.

Vitamin D poleg tega, da pripomore k normalnemu delovanju imunskega sistema, v telesu sodeluje pri številnih procesih. Pripomore k ohranitvi zdravih zob, normalnih mišičnih funkcij in zdravih kosti. Prav tako pripomore k normalni absorpciji/ izkoristku kalcija in fosforja.

Zakaj skupaj z vitaminom D zaužiti vitamin K?

Vitamin K2 pripomore k ohranitvi zdravih zob in kosti s tem, da usmerja nalaganje kalcija na prava mesta v telesu. Vitamin D pa poskrbi, da se ta kalcij absorbira. Vitamin D torej omogoča oz. dovoljuje vstop v telo, vitamin K pa poskrbi, da se kalcij ne nalaga na arterijah.

O PODJETJU
Logo

Izdelujemo kozmetiko iz naravnih, negovalnih sestavin za skrbno nego celega telesa.


Ostale objave

Pnevmatski žebljalnik je močno orodje, brez katerega v delavnici ali pri gradbenem projektu skorajda ne gre več. Ta vrsta žebljalnika uporablja zračni tlak za sprožitev žebla, kar omogoča hitrejše in učinkovitejše delo. Če gradite lesen šotor, vam lahko pnevmatski žebljalnik prihrani veliko časa in truda v primerjavi z ročnim zabijanjem žebljev. V nadaljevanju vam predstavljamo … Continued

Preberi več >

Motivacija in razlogi za vključitev športne prehrane v jedilnik se od posameznika do posameznika razlikujejo. V splošnem velja, da je pri resnem ukvarjanju s športom zelo težko doseči dobre rezultate brez ustrezne prehrane, ki spremlja redne treninge. Če smo še bolj natančni, gre dejansko za bolj celosten pristop, saj mora profesionalni športnik za dosego vrhunskih … Continued

Preberi več >