Liposomski D3 + K2

15.07.2021 | Uncategorised


Prehransko dopolnilo liposomski D3 + k2 vsebuje vitamin D3 in K2 v liposomski obliki, kar omogoča odlično absorpcijo.

Kaj so prednosti uživanja liposomov?

Prednosti uživanja liposomov so skoraj popolna absorpcija vitaminov/mineralov v kri, dostava aktivnih učinkovin (vitaminov/mineralov) direktno v celico. Za enak učinek potrebujemo manjšo količino vitamina, prav tako pa ne povzročajo neprijetnih prebavnih težav, ki jih lahko povzročajo običajna prehranska dopolnila. Stabilni so pri nizkem pH-ju, zato zlahka dosežejo tanko črevo in se absorbirajo v krvni obtok.

Zakaj uživati vitamin D?

Vitamin D3 igra ključno vlogo pri normalnem delovanju imunskega sistema. V koži ga lahko telo proizvaja samo pod vplivom sončne svetlobe (UVB- sevanje). Predvsem v zimskih mesecih, od oktobra do aprila, UV-sevanje ne zadostuje, zato so dodatni odmerki vitamina D priporočljivi vse leto.

Vitamin D poleg tega, da pripomore k normalnemu delovanju imunskega sistema, v telesu sodeluje pri številnih procesih. Pripomore k ohranitvi zdravih zob, normalnih mišičnih funkcij in zdravih kosti. Prav tako pripomore k normalni absorpciji/ izkoristku kalcija in fosforja.

Zakaj skupaj z vitaminom D zaužiti vitamin K?

Vitamin K2 pripomore k ohranitvi zdravih zob in kosti s tem, da usmerja nalaganje kalcija na prava mesta v telesu. Vitamin D pa poskrbi, da se ta kalcij absorbira. Vitamin D torej omogoča oz. dovoljuje vstop v telo, vitamin K pa poskrbi, da se kalcij ne nalaga na arterijah.

O PODJETJU
Logo

Izdelujemo kozmetiko iz naravnih, negovalnih sestavin za skrbno nego celega telesa.


Ostale objave

Uncategorised

25.03.2021

Hrana za pse

Sestavine hrane za pse za dobro zdravje vašega psa Kar zadeva prehranjevanje vaše družine, iščete najboljše možne sestavine. Veste, kako pomembna so polnozrnata žita, sadje in zelenjava ter puste beljakovine za rast telesa in potrebno energijo. Veste tudi, da življenje brez priboljškov vsake toliko časa preprosto nebi bilo zabavno! Čeprav ne moremo vedno narediti popolnih … Continued

Preberi več >

Otroška soba otroku pomeni več, kot si mogoče lahko predstavljamo. Gre za prostor, ki je samo njegov, kamor se lahko umakne in kjer lahko uresničuje svoje ideje. Zato je zelo pomembno, da je otroška soba opremljena funkcionalno, s kakovostnimi kosi, hkrati pa moramo otroku omogočiti, da pri oblikovanju sobe sodeluje in si jo do določene … Continued

Preberi več >