Liposomski D3 + K2

15.07.2021 | Uncategorised


Prehransko dopolnilo liposomski D3 + k2 vsebuje vitamin D3 in K2 v liposomski obliki, kar omogoča odlično absorpcijo.

Kaj so prednosti uživanja liposomov?

Prednosti uživanja liposomov so skoraj popolna absorpcija vitaminov/mineralov v kri, dostava aktivnih učinkovin (vitaminov/mineralov) direktno v celico. Za enak učinek potrebujemo manjšo količino vitamina, prav tako pa ne povzročajo neprijetnih prebavnih težav, ki jih lahko povzročajo običajna prehranska dopolnila. Stabilni so pri nizkem pH-ju, zato zlahka dosežejo tanko črevo in se absorbirajo v krvni obtok.

Zakaj uživati vitamin D?

Vitamin D3 igra ključno vlogo pri normalnem delovanju imunskega sistema. V koži ga lahko telo proizvaja samo pod vplivom sončne svetlobe (UVB- sevanje). Predvsem v zimskih mesecih, od oktobra do aprila, UV-sevanje ne zadostuje, zato so dodatni odmerki vitamina D priporočljivi vse leto.

Vitamin D poleg tega, da pripomore k normalnemu delovanju imunskega sistema, v telesu sodeluje pri številnih procesih. Pripomore k ohranitvi zdravih zob, normalnih mišičnih funkcij in zdravih kosti. Prav tako pripomore k normalni absorpciji/ izkoristku kalcija in fosforja.

Zakaj skupaj z vitaminom D zaužiti vitamin K?

Vitamin K2 pripomore k ohranitvi zdravih zob in kosti s tem, da usmerja nalaganje kalcija na prava mesta v telesu. Vitamin D pa poskrbi, da se ta kalcij absorbira. Vitamin D torej omogoča oz. dovoljuje vstop v telo, vitamin K pa poskrbi, da se kalcij ne nalaga na arterijah.

O PODJETJU
Logo

Izdelujemo kozmetiko iz naravnih, negovalnih sestavin za skrbno nego celega telesa.


Ostale objave

V članku bodo na kratko predstavljene nekatere teme, dejstva in vprašanja s področja prava intelektualne lastnine. Ta članek je namenjen vsem, ki so imeli mali ali nič stika z intelektualno lastnino in je zasnovan kot kratka začetnica za poudarjanje določenih elementov tega področja. #1 Vrste intelektualne lastnine Intelektualna lastnina je razdeljena na dve osnovni kategoriji: … Continued

Preberi več >

Uncategorised

16.04.2021

Nega las in lasišča

Da bi prišli do korenin težav z nego las, začnite z lasiščem. Tako kot kožo na preostalem delu telesa je treba tudi lasišče redno čistiti, luščiti in hidrirati. In če ne? No, vaše lasišče je tam, kjer so nameščeni vsi vaši lasni mešički, tako da, verjetno, če vaše lasišče ni v vrhunski obliki, tudi vaši … Continued

Preberi več >