MSM

02.12.2021 | Nega in zdravje


Je skupaj s kolagenom in vitaminom C popolna kombinacija aktivnih učinkovin

MSM ali metilsulfonilmetan je novejše prehransko dopolnilo, ki poleg lepotnih učinkov izkazuje tudi protivnetno delovanje. Zanj slišimo same hvalnice- kako izboljša teksturo kože, lasje hitreje rastejo, nohti so trši. Od kod pridejo vsi ti učinki? Predvideva se, da MSM deluje kot donor žvepla keratinu. Keratin je gradnik naših las in nohtov in je sestavljen večinoma iz žvepla.

MSM – organsko žveplo v hrani

Molekula MSM vsebuje približno 33% žvepla v organski obliki. Žveplo je esencialen mineral in je takoj za kalcijem ter fosforjem, tretji najbolj obilno prisoten mineral v naših telesih. Žveplo lahko vnesemo v telo z hrano, ki je bogata s beljakovinami.

Človeško telo vsebuje 20 aminokislin, le 2 aminokislini, ki tvorijo beljakovine v našem telesu, pa vsebujeta žveplo. Metionin je ena izmed aminokislin, ki vsebuje žveplo in je za telo esencialna. Cistein pa je neesencialna aminokislina, ki jo telo lahko sintetizira, za sintezo pa potrebuje žveplo iz hrane.

MSM- zakaj je pomemben za naše telo?

MSM se v nahaja v nekaterih prehranskih izdelkih, predvsem v beljakovinskih živil in sveži zelenjavi, vendar je njegova vsebnost v hrani zelo nizka. Enostaven način za povečanje vnosa organskega žvepla v telo, je uživanje prehranskih dopolnil z MSMjem.

Pomanjkanje žvepla je namreč povezano s težavami s kožo, sklepi pa tudi z depresijo in psihofizično utrujenostjo. Številne znanstvene raziskave pa potrjujejo, da lahko žveplo, ki ga vsebuje MSM pomaga pri težavah s kožo, poveča proizvodnjo kolagena in keratina, poveča gibljivost sklepov ter lajša vnetja in iz telesa izloča težke kovine.

MSM + vitamin C + kolagen – popolna kombinacija?

Pri formuliranju recepture za Kolagen shot smo želeli, da izdelek vsebuje ribji kolagen s širokim spektrom velikosti molekul peptidov, MSM in vitamin C. Zakaj? Ker kombinacija teh treh aktivnih učinkovin odlično izpopolnjuje delovanje vsake posamezne učinkovine.

Zakaj so ravno kolagen, vitamin C in MSM tako učinkovita kombinacija za nohte, lase in kožo?

Z vnosom kolagena telesu zagotovimo gradnike za tvorbo lastnega kolagena, vendar pa kolagen ne spada med popolna beljakovinska živila, kar pomeni, da ne vsebuje vseh aminokislin. V kolagenu je zelo malo cisteina (spomnimo se, da je to ena izmed le 2 aminokislin v telesu, ki vsebuje žveplo). Tu nastopi MSM, ki predstavlja vir žvepla, ki je potreben za tvorbo cisteina.

Zakaj pa je sploh pomemben cistein? Cistein je potreben za tvorbo keratina. Keratin pa je beljakovina, ki je glavni gradnik nohtov in las, je pa tudi sestavina kože. Torej za tvorbo kreatina, ki gradi nohte, kožo in lase je potreben cistein, za tvorbo cisteina pa je potrebno žveplo, ki ga dobimo iz MSMja. Popolna kombinacija kajne?

Z uživanjem Kolagen shota 10.000, ki vsebuje 2000 mg MSMja v kombinaciji s kolagenom in vitaminom C, tako poskrbite za lepši videz kože, ohranjanje lepih in sijočih las, trdne nohte in boljšo gibljivost sklepov, ter za normalno delovanje imunskega sistema.

O PODJETJU

Ostale objave

Nega in zdravje

28.10.2021

Joga – koristi zunaj joga podlage

Joga, starodavna praksa in meditacija, je v današnji zaposleni družbi vse bolj priljubljena. Za mnoge ljudi joga pomeni umik od njihovega kaotičnega in zasedenega življenja.  Joga prinaša številne druge duševne in telesne koristi.   Vrste joge Obstaja veliko vrst joge. Hatha (kombinacija številnih stilov) je eden najbolj priljubljenih stilov. Je bolj fizična vrsta joge in … Continued

Preberi več >

Nega in zdravje

08.11.2021

Suha koža stopal

Prav nihče od nas si ne želi suhe, hrapave in razpokane kože na stopalih. Žal pa to ni nobena redkost. Razlogi za nastanek suhe, hrapave, luskave in srbeče kože so lahko različni; a v vsakem primeru koža potrebuje intenzivno nego in ustrezno terapijo. Le na strokoven način bo koža na stopalih ponovno gladka in elastična. … Continued

Preberi več >