Otroški avtosedeži – Najpogostejše napake

08.11.2021 | Uncategorised


Preberite si ta članek, nato pa pojdite do svojega avta in preglejte ali je vaš otroški avtosedež tako varen, kot bi moral biti. Morda boste presenečeni nad tem, kaj delate narobe.

Zaščita otrok v prometnih nesrečah se je skozi zadnja leta precej izboljšala. Vendar prometne nesreče žal ostajajo eden najpogostejših vzrokov smrti otrok. Danes je napredni inženiring bistveni del razvoja vozil in pričakuje se, da se bodo ocene varnosti vse bolj zanašale na simulacije.

Različni deli sveta se soočajo z različnimi izzivi v zvezi z zaščito otrok v prometu. V državah, kot sta Indija in Kitajska, se otroci pešci soočajo s precejšnjim tveganjem poškodb.

 

Otroški avtosedeži so pomemben kos avtomobilske varnostne opreme

Otroški avtosedež je eden najpomembnejših kosov varnostne opreme, ki ga boste kdaj uporabljali! Velikokrat se ne zavedamo, da je prav vsaka podrobnost pomembna. Natančno morate vedeti, kdaj je vaš otrok sedež prerasel in kdaj morate kupiti novega.

 

Otroški avtosedež ni dovolj fiksno nameščen

Z obema rokama primite avtosedež na dnu. Varnostnega sedeža ne bi smeli premakniti od strani do strani ali od spredaj nazaj za več kot kakšen centimeter. To je napaka št. 1, ki jo naredijo starši.

 

Varnostni pas je preveč ohlapen

Če lahko po tem, ko otroka pripnete v njegov avtosedež, še vedno stisnete pas med vašimi prsti, je pas preveč ohlapen.

 

Vaš otrok je v sedežu prekmalu obrnjen naprej

Vsi otroci morajo ostati obrnjeni nazaj, dokler ne dosežejo največje višine ali teže avtosedeža.

 

Otroški avtosedež, ni pod pravim kotom

Prepričajte se, da je sedež pod pravim kotom, da otrokova glava ne pade naprej. Preverite navodila, da ugotovite pravilen kot za vaš avtosedež in ga po potrebi prilagodite.

 

Sponka za prsni pas je na napačnem mestu

Zaponka za prsni pas mora biti na sredini prsnega koša, tudi z otrokovimi pazduhami. Sponka namreč zagotavlja, da so pasovi na pravem mestu.

O PODJETJU
Logo

Kikkaboo, je kakovostna in ugodna priznana blagovna znamka, preizkušena ter priznana tudi s strani strokovnjakov. Vse to potrjuje kvalitetno izdelavo naših izdelkov, enostavnost uporabe in dolgo življenjsko dobo.

Topliška cesta 1
8000 Novo Mesto
Slovenija

Phone: 040-462-266


Ostale objave

Uncategorised

18.05.2021

Talne Rešetke

Ecoraster Prednosti uporabe? NE-DRSEČE Naša integrirana peskasta zgornja površina zagotavlja izjemno zaščito proti zdrsu za osebje – v mokrem in mastnem okolju. Pesk je vdelan v zgornjo površino vsake plošče pred strjevanjem. Ta kombinacija celostne konstrukcije in globine vdelanega peska ustvarja dolgotrajno maksimalno protizdrsno zgornjo površino. TALNE REŠETKE IMAJO IZJEMNO ODPORNOST PROTI KOROZIJI Sposobnost naše … Continued

Preberi več >

Profarm ima na voljo prav vse kar potrebujete za vrhunsko kmetovanje. Na njihovi spletni strani si lahko ogledate široko ponudbo prodajnega programa. V njem so na voljo: Kosilnice Obračalniki Zgrabljalniki Nakladalne prikolice Balirke za okrogle bale Plugi Kultivatorji za strnišče Diskaste brane Rotacijske brane Sejalnice Kombinirani kultivatorji Gnojnična mešala Razmetovalniki silaže Znamka Pottinger Kar se … Continued

Preberi več >