Otroški avtosedeži – Najpogostejše napake

08.11.2021 | Uncategorised


Preberite si ta članek, nato pa pojdite do svojega avta in preglejte ali je vaš otroški avtosedež tako varen, kot bi moral biti. Morda boste presenečeni nad tem, kaj delate narobe.

Zaščita otrok v prometnih nesrečah se je skozi zadnja leta precej izboljšala. Vendar prometne nesreče žal ostajajo eden najpogostejših vzrokov smrti otrok. Danes je napredni inženiring bistveni del razvoja vozil in pričakuje se, da se bodo ocene varnosti vse bolj zanašale na simulacije.

Različni deli sveta se soočajo z različnimi izzivi v zvezi z zaščito otrok v prometu. V državah, kot sta Indija in Kitajska, se otroci pešci soočajo s precejšnjim tveganjem poškodb.

 

Otroški avtosedeži so pomemben kos avtomobilske varnostne opreme

Otroški avtosedež je eden najpomembnejših kosov varnostne opreme, ki ga boste kdaj uporabljali! Velikokrat se ne zavedamo, da je prav vsaka podrobnost pomembna. Natančno morate vedeti, kdaj je vaš otrok sedež prerasel in kdaj morate kupiti novega.

 

Otroški avtosedež ni dovolj fiksno nameščen

Z obema rokama primite avtosedež na dnu. Varnostnega sedeža ne bi smeli premakniti od strani do strani ali od spredaj nazaj za več kot kakšen centimeter. To je napaka št. 1, ki jo naredijo starši.

 

Varnostni pas je preveč ohlapen

Če lahko po tem, ko otroka pripnete v njegov avtosedež, še vedno stisnete pas med vašimi prsti, je pas preveč ohlapen.

 

Vaš otrok je v sedežu prekmalu obrnjen naprej

Vsi otroci morajo ostati obrnjeni nazaj, dokler ne dosežejo največje višine ali teže avtosedeža.

 

Otroški avtosedež, ni pod pravim kotom

Prepričajte se, da je sedež pod pravim kotom, da otrokova glava ne pade naprej. Preverite navodila, da ugotovite pravilen kot za vaš avtosedež in ga po potrebi prilagodite.

 

Sponka za prsni pas je na napačnem mestu

Zaponka za prsni pas mora biti na sredini prsnega koša, tudi z otrokovimi pazduhami. Sponka namreč zagotavlja, da so pasovi na pravem mestu.

O PODJETJU
Logo

Kikkaboo, je kakovostna in ugodna priznana blagovna znamka, preizkušena ter priznana tudi s strani strokovnjakov. Vse to potrjuje kvalitetno izdelavo naših izdelkov, enostavnost uporabe in dolgo življenjsko dobo.

Topliška cesta 1
8000 Novo Mesto
Slovenija

Phone: 040-462-266


Ostale objave

Uncategorised

13.12.2023

Radarska Slika Padavin

V svetu meteorologije igra radarska slika padavin ključno vlogo pri napovedovanju vremena in razumevanju atmosferskih pojavov. Zahvaljujoč naprednim tehnološkim dosežkom, danes meteorologi s pomočjo radarjev lahko z neverjetno natančnostjo opazujejo in analizirajo padavine. Ta sposobnost je bistvena ne samo za napovedovanje vremena, ampak tudi za razumevanje in obvladovanje naravnih nesreč, kot so poplave in orkani. … Continued

Preberi več >

Uncategorised

21.10.2021

Potenje in naravna zaščita

Zakaj se potimo? Vsak človek se poti, saj je to nujen naravni proces. Potenje ni nekaj neobičajnega, ampak je proces, ko se ob povečani telesni aktivnosti poviša temperatura in se telo ohladi s tem, ko se potimo ali znojimo. Z gibanjem in fizično aktivnostjo so mišice in telo obremenjeni in takrat proizvajamo več toplote kot … Continued

Preberi več >