Ustvarite otroku kraljestvo, v katerem bo lahko blestel

16.11.2022 | Dom in vrt


Otroška soba otroku pomeni več, kot si mogoče lahko predstavljamo. Gre za prostor, ki je samo njegov, kamor se lahko umakne in kjer lahko uresničuje svoje ideje. Zato je zelo pomembno, da je otroška soba opremljena funkcionalno, s kakovostnimi kosi, hkrati pa moramo otroku omogočiti, da pri oblikovanju sobe sodeluje in si jo do določene mere tudi uredi v skladu s svojimi željami in potrebami.

Pri nakupu otroške sobe moramo biti zelo pozorni na kakovost elementov, še bolj pa na varnost. Pametno je, da je pohištvo izdelano s čim manj ostrimi robovi in da poskrbimo, da je možnost padca čim manjša. Vsi vemo, da otroci pri svoji igri včasih niso najbolj nežni, zato je pomembno, da so uporabljeni materiali trpežni in odporni na poškodbe. Pri izbiri moramo biti pozorni tudi na to, da bo čiščenje in urejanje sobe enostavno in hitro, saj lahko tako za čiščenje porabimo manj časa, le-tega pa porabimo za pomembnejše stvari.

Sestavi otroških sob

Večina trgovcev s pohištvom ponuja sestave za otroško sobo, ki vsebujejo vse, kar otrok potrebuje za udobno bivanje. Običajno so v sestavu osnovni elementi, kot je postelja, omara in pisalna miza, večkrat pa so vključene tudi dodatne omarice, odprti poličniki in stenske police, ki ponujajo dodaten prostor za shranjevanje, hkrati pa dajejo sobi bolj razgiban videz. Glavna prednost sestavov za otroško sobo je enostaven nakup in ugodna cena v primerjavi z nakupom po elementih. Slabost takega nakup pa je ta, da se standardni elementi mogoče v naš prostor ne prilegajo najbolje, ali pa niso usklajeni z potrebami našega otroka. Pri trgovcih je dobro preveriti, ali se da polega sestava dokupiti tudi kakšne dodatne elemente iz istega programa, s katerim lahko zapolnimo preostali prostor in sobo lepše prilagodimo našim potrebam.

Omare za otroško sobo

Otroške postelje

Garderobna omara je pomemben element v otroški sobi. Če izberemo primerno omaro, je organizacija otroških stvari enostavnejša, kar olajša tako pospravljanje kot tudi iskanje stvari. Omare za otroško sobo so pogosto nižje od klasičnih omar, kar ima svoje prednosti in slabosti. Glavna prednost je, da tudi mlajši otroci lahko dosežejo celotno notranjost omare in so tako lahko bolj samostojni.

Dodatna prednost nižjih omar je v tem, da manj utesnjujejo prostor, kar še posebej pride do izraza v manjših sobah. Slabost nižjih omar je v slabšem izkoristku prostora, saj pri enakih dimenzijah omare pridobimo manj prostora za shranjevanje.

Na kaj moramo še paziti pri nakupu otroške omare? Razporeditev notranjosti je zelo pomembna, saj mora biti usklajena z našimi navadami, da lahko čim lažje in čim bolj pregledno organiziramo otrokove stvari. Paziti moramo tudi na to, da so površine obdelane z materialom, ki je enostaven za čiščenje in odporen na praske. Mehko zapiranje vrat in predalov tudi močno poveča udobje pri uporabi.

 

Otroške postelje

Nakup kakovostne postelje je prav tako zelo pomemben, saj že odrasla oseba v postelji preživi skoraj tretjino življenja, pri otrocih pa je ta delež pogosto še večji. Običajno se v otroški sobi uporablja postelja 90×200 cm, v zadnjih časih pa popularne postajajo širše postelje, običajno dimenzije 120×200 cm. Prednost širše postelje je, da pri mlajših otrocih lahko občasno prespi tudi starš, pri večjih otrocih pa širša postelja omogoča, da včasih pri njemu prespi tudi kakšne prijatelj. Ker imajo otroci običajno veliko igrač in oblačil, je pametno pri nakupu postelje razmisliti tudi o dodatnem prostoru za shranjevanje, bodisi v obliki podposteljnega prodala ali pa dvižne postelje.

O PODJETJU

Ostale objave

Dom in vrt

08.06.2021

Kuhinje DANKUCHEN

Ne glede na to, ali načrtujete prenovo kuhinje  ali kupujete novo, obstaja nekaj posebnih prednosti za tiste, ki se odločijo za sodoben slog in nakupovanju nove DANKUCHEN kuhinje. Izraz sodoben spominja na besede, kot so »moderno«, »trendovsko« in celo »visokotehnološko«, vendar gre tudi za sodoben slog, ki odraža trenutno estetiko v oblikovanju stanovanj in kuhinj. … Continued

Preberi več >

Dom in vrt

13.12.2023

Duševno zdravje

Duševno zdravje je osnovni temelj celovitega blagostanja posameznika, ki je ključnega pomena za kakovostno življenje. V tem članku bomo raziskali različne vidike duševnega zdravja, vključno s praktičnimi aplikacijami, koristmi in znanstvenimi spoznanji. Razumevanje duševnega zdravja Duševno zdravje se nanaša na stanje naše psihične in emocionalne dobrobiti. To ni le odsotnost duševnih motenj, ampak tudi sposobnost … Continued

Preberi več >