Zložljivo električno kolo

20.08.2022 | Šport


Zložljivo električno kolo

 

Že kar nekaj časa sem se spogledovala z nakupom električnega kolesa. Z družino veliko potujemo oziroma vsaj poleti čim več časa preživimo na morju, zato sem iskala tudi kolo, ki bi bilo primerno, da gre na potovanje z nami, ne zavzame veliko prostora in je enostavno za prenašanje naokoli. Električna kolesa so sicer precej težka, zato sem že na začetku vedela, da želim podrobneje raziskati zložljiva električna kolesa, ki so veliko lažja in se jih da prilagajati glede na uporabnikove želje.

 

Že na prvi pogled je električno kolo zelo podobno navadnemu, klasičnemu kolesu, skoraj vse ima na istem mestu in deluje na enak način, z izjemo baterije. Električno kolo vam namreč z motorjem in baterijo pomaga pri vrtenju pedal, tako da lahko hitreje, predvsem pa lažje in z manj napora usvojite tudi strmejše klance. Ker je tehnologija že tako zelo napredovala, lahko danes izbirate med številnimi vrstami, barvami in stili električnih koles, je pa pred nakupom zagotovo treba premisliti, kakšen življenjski slog imate in kakšno električno kolo bi bilo za vas najbolj primerno. Električna kolesa so lahko velik finančni zalogaj (povprečno so dražja od klasičnih koles), zato je treba o izbiri dobro premisliti.

 

Sama sem že od začetka vedela, da bi se z električnim kolesom rada vozila v službo, a sem od pisarne oddaljena precej daleč, zato moram vmes uporabiti tudi javni prevoz. Vedela sem, da mestno električno kolo, ki sicer omogoča mirno, nenaporno vožnjo po mestu in s katerim se lahko izognete prometnim konicam, ne bo zame, saj je vseeno pretežko, da bi ga tovorila na vlak in avtobus. Tako je bila popolna odločitev zame zložljivo električno kolo. Nisem mogla verjeti, da se lahko kolo zloži tako kvalitetno, kot origami, v pisarni pa ga brez težav pospravim v omaro.

Prednosti

Prednost zložljivega električnega kolesa je tudi ta, da pri pakiranju ne zavzame veliko prostora in ga lahko, ko gremo na morje, brez težav pospravimo v prtljažnik, avtodom ali prikolico, primerno je tudi za kampiranje, krajše izlete (recimo na Bled) ali pa gremo z njim po manjših opravkih (v kampu na primer do trgovine ali plaže). Električna kolesa delujejo skoraj enako kot običajna kolesa na pedala, vendar imajo vgrajen električni motor in baterijo, ki nudita pomoč, zmanjšujeta napor in pospešujeta vašo pot. Za razliko od električnih skuterjev, ki po prvem zagonu delujejo samodejno, električna kolesa ponujajo pomoč pri pedaliranju in nadgradijo vaš trud, ki ga vložite v vsak vrtljaj pedala. To pomeni, da boste do končnega cilja vseeno morali vložiti nekaj truda, zagotovo pa na cilj ne boste prišli popolnoma izčrpani.

 

Kaj lahko pričakujete od zložljivega električnega kolesa? Povprečno se bo tako manjše električno kolo polnilo od štiri do šest ur, kar pomeni, da ga lahko polnite tudi v službi, če imate to možnost (sploh če je tudi baterija odstranljiva), z napolnjeno baterijo pa ima dosega povprečno med 25 in 30 kilometri. Če ga boste torej uporabljali tako kot jaz, za kombinirano vožnjo z javnim prometom, je baterija več kot dovolj vzdržljiva. Po zaslugi preglednega večfunkcijskega zaslona, ki ga ima skoraj vsako tako kolo, boste lahko med vožnjo kadarkoli tudi preverili nivo napolnjenosti baterije in spremljali prevožene razdalje in hitrost vožnje (povprečno dosegajo hitrosti do 25 kilometrov na uro). Kolesa so težka v povprečju okoli 20 kilogramov, imajo nosilnost več kot 100 kilogramov, večina pa ima vgrajene tudi prestave za lažje upravljanje.

 

Vse več proizvajalcev si prizadeva ustvariti ultimativno mini električno kolo, zato je izbira res velika in kakovostna. Zložljiva električna kolesa so lažja in idealna, da jih vzamete na vlak ali avtobus ter z njimi opravite del poti med končno postajo javnega prevoza in delovnim mestom. Obenem boste naredili še nekaj za svoje telo, se razgibali in nadihali svežega zraka. Ko imate kolesarjenja dovolj, pa kolo enostavno samo zložite, pospravite v prtljažnik avtomobila in se odpeljete domov. Enostavneje ne gre!

O PODJETJU
Logo

Za montažo bele tehnike ali klimatskih naprav, za namestitev televizorja, namestitev in popravilo računalnikov ter programske opreme, kadarkoli potrebujete strokovnjaka, zrihtamo vse!

Savska cesta 3a
1000 Ljubljana
Slovenija

Phone: 01 43 76 333


Ostale objave

Če poskušate izgubiti kilograme, bi bil čaj zagotovo vaš novi najboljši prijatelj. Ne samo, da lahko ponudi nič kalorij alternativo nekaterim vašim sladkim pijačam, ampak ima tudi lastnosti, ki lahko zavirajo vaš apetit, podpirajo vaš metabolizem in vam na koncu pomagajo doseči vaše cilje – to je, dokler spoštujejo tudi zdravo prehrano. Čajev ne bi … Continued

Preberi več >

Čiščenje stekel je dejavnost, ki se morda na prvi pogled zdi enostavna, vendar je lahko zapletena, če ne poznate pravih tehnik. Ne glede na to, ali gre za čiščenje okenskih stekel doma, avtomobilskih stekel ali stekla v poslovnem okolju, morate vedeti, kako pristopiti k čiščenju le teh. Da bi vam pomagali, smo pripravili napotke o … Continued

Preberi več >