Sesalniki za industrijo | kako veste kaj potrebujete?

04.08.2022 | Dom in vrt


Industrijsko odsesavanje se uporablja v industriji za sesanje specifične snovi, večjih površin ali večjih kosov kot tudi za vakuumski transport snovi med proizvodnimi linijami. V industrijah kot so kovinska, živilska, farmacevtska, kemična, tekstilna industrija ali opekarna so nepogrešljivi, saj lahko delajo brez prestanka. Kjer se v proizvodnem procesu ustvarja prah, emulzija, opilki ali kakšen drug odpadni material zadevo rešujemo z avtomatskim odsesavanjem na sami proizvodnji liniji.

Kako se industrijski sesalniki razlikujejo med seboj?

Industrijske sesalnike razlikujemo po številu in moči motorjev, sesalni glavi, načinu pogona stroja, vrsti sesanju delcev in snovi ter po posebnih varnostnih ukrepih, kjer je prepovedana uporaba električnih strojev in premičnih delov (atex).

Delijo se na enofazne sesalnike, trifazne sesalnike, sesalnike za eksplozivna okolja (atex), sesalnike za olja in tekočine, sesalnike namenjene farmacevtskim in prehrambnim obratom in industrijam (white line), sesalnike centralnih sistemov in pnevmatske transporterje.

Kakšne prednosti prinašajo industrijski sesalniki?

Prednost industrijskih sesalnikov je tudi sestavljanju, dodajanju in menjavanju pripomočkov in rezervnih delov, ki so med seboj poenoteni in so kompatibilni z vsemi industrijskimi sesalniki. Pri izbiri moramo biti pozorni na karakteristike medija, ki se odsesava, količino medija, dimenzije in območje uporabe (atex).

Varno delovno okolje je ključnega pomena

Delavcem je potrebno zagotoviti varen delovni prostor in ker prah negativno vpliva na naše zdravje je potrebno problematiko pršenja pravilno rešiti. Največ prahu se generira v panogah, ki se ukvarjajo z brušenjem, poliranjem, izdelavo lesenih izdelkov, poliranjem, živilsko industrijo ipd. Najustreznejša zaščita je odsesavanje prahu in ustrezno prezračevanje prostorov.

Delovanje industrijskega sesalnika

Pravilen način odstranjevanja prašnih delcev bo pripomogel k bolj čistemu delovnemu prostoru in posledično zmanjšanim stroškov čiščenja. Priporočamo uporabo sesalnikov, namenjeni industrijskemu odsesavanju delcev. Sesalnik za sesanje snovi in delcev deluje na električni pogon ali zrak s pomočjo podtlaka preko filtrov, ventilatorjev ali venturijevega principa. Težji deli snovi se tako posedajo v zbirni posodi, medtem ko lažji delci sledijo zračnemu toku skozi filtre, ki ustavijo še preostale mikro delce, da izstopi prečiščen zrak.

Kako izbrati pravi industrijski sesalnik, ki bo zadostil vašim potrebam?

Kateri sesalnik potrebujemo, se odločimo glede na delovne pogoje, pogostost uporabe, hitrost in moč delovanja, zanesljivost, učinkovitost, možnosti namestitve in mere sesalnika ter čim enostavnejše čiščenje in vzdrževanje. Na podlagi vseh danih možnosti se odločimo med profesionalnim in industrijskim sesalnikom.

Profesionalni sesalniki so namenjeni čistilnim servisom, delavnicam in manjšim proizvodnjam, so še vedno dovolj lahki, ekonomični in enostavni za uporabo tudi za več sesanja in na večjih površinah.

Industrijski sesalniki so namenjeni za potrebe, ki ostale presegajo, so bolj robustni in močnejši, z večjimi in boljšimi filtri, v različnih izvedbah glede na potrebo industrije in so primerni v industrijah in večjih obratih (farmacevtska, kemična, prehrambna, gradbena, metalurška, letalska, keramična, tobačna, elektronska, energetska, ladjedelniška, zlatarska, optična, termohidravlična, transportna, barvna, steklarska, tekstilna, drevesna, gumarska, plastična, avtomobilska, tiskarska, kozmetična, medicinska), uporablja se jih tudi za posebne namene, kjer je potrebna posebna dodatna oprema in dodatni varnostni ukrepi.

Pri pravilni izbiri primernega sesalnika glede na vaše potrebe in prostor vam bodo pomagali specialisti iz podjetja Bent excellent.

O PODJETJU
Logo

Ponujamo zelo širok asortima opreme za čiščenje in različnih strojev in zato vam pri svetovanju lahko ponudimo optimalen stroj za vaše potrebe.

Dragomelj 82
1230 Domžale
Slovenija


Ostale objave

Dom in vrt

14.01.2021

Klimatske naprave nekoč in danes

Človek je že od nekdaj poznal in cenil pomen uravnavanja temperature zraka. V zimskem času se je moral znati ogreti, poleti pa na nek način ohladiti. Na samem začetku iskanja optimalne rešitve so ljudje prišli do prvih ugotovitev. In sicer, da je poleti pod zemljo, ali v votlini, precej bolj prijetno kot zunaj na vročem … Continued

Preberi več >

Dom in vrt

18.11.2021

Barvni kontrasti v kuhinji Dankuchen

Pozabite na dolgočasne barvne kombinacije, ki se jih boste kmalu naveličali. Drznite si v svoj dom, predvsem pa v kuhinjo, prinesti barvne kontraste. Ti poživijo dom in polepšajo vsak dan, preživet med štirimi stenami. Danküchen kuhinja Danküchen kuhinja, model Living je ena izmed tistih, s katero bo vaš dom vse prej kot dolgočasen. S kombinacijo … Continued

Preberi več >