7 odličnih idej za domače pisarne

06.01.2022 | Dom in vrt


Se spomnite, ko ste se vozili v pisarno? V zadnjem letu, ko so mnogi prešli na delo od doma, so se domovi posledično spremenili v pisarne. Ne glede na to, ali imate namensko sobo ali ste si prisvojili kotiček svoje spalnice / dnevne sobe / kuhinje, sigurno želite, da je vaš delovni prostor miren, urejen in eleganten.

#1 Izberite barvne odtenke, ki so vam všeč

Izberite barve, ki vas resnično osrečujejo. Morda boste ugotovili, da rumena barva poživlja, medtem, ko se nekaterim morda zdi moteča. Lahko vam bo všeč umirjenost sive barve, nekomu drugemu pa ne.

#2 Dobro razmislite o izbiri mize in stola

Dober stol naredi veliko razliko.  Ne pozabite, da morate v njem udobno sedeti ves dan – in morda ni nujno, da je to eleganten, ergonomski pisarniški stol z visokim naslonjalom. Pri izbiri mize in stola sigurno želimo zagotoviti praktičnost in kakovost, ki bo trajala. Prepričajte se, da velikost ustreza vašemu prostoru in, da se lahko udobno premikate ter vstajate iz stola. Na voljo je veliko različnih stilov, vključno z industrijskim slogom s toplim lesom in kovinami ali bolj svežim videzom pisalne mize v nevtralni barvi z elementi iz medenine ali marmorja.

#3 Dekoracija je ključnega pomena

Ohranjajte svoj delovni prostor čist. Omislite si tudi luštno skodelico za kavo ali čaj. Dobra ideja je tudi difuzor, ki bo osveževal zrak. Morda vam bo všeč tudi ovčja koža, ki bo ogrela vaš pisarniški stol in preproga pod nogami. Nepogrešljiva pa je seveda tudi namizna svetilka.

#4 Investirajte v nekaj zelenja

Sobne rastline poskrbijo, da je kateri koli prostor videti dobro in so odličen izgovor, da se malo raztegnete in vstanete, ko jih je treba zaliti. Odlična ideja pa je tudi posušeno cvetje, ki traja zelo dolgo.

#5 Organizirajte svoj prostor za shranjevanje

Z dobrim načinom shranjevanja boste lahko vse moteče elemente skrili od oči. Odlične so police za knjige, ki se stalno uporabljajo ali pa modra tudi samo za dekoracijo. Smiseln je tudi voziček na kolesih, ki je večopravilen.

#6 Dajte stenam nekaj ljubezni

»Plavajoče police« so trenutno zelo priljubljene v okolju vsake domače pisarne. Lahko dodajo značaj sicer povsem običajnih stenam. Poskusite jih dekorirati s 3D predmete, umetniškimi deli in rastlinami, da jim vdihnete nekaj sloga. Ali pa se odločite za umetnine. Uporabite mešanico slik in 3D predmetov ter eksperimentirajte z nenavadnimi okvirji. Lahko se tudi odločite za eno veliko umetniško delo, če bolj ustreza vašemu prostoru.

#7 Naredite majhne popravke

Če imate omejen proračun, vložite v kakovostno barvo in ročaje za preoblikovanje obstoječih kosov pohištva. To je preprosto, a tako učinkovito, da vaši domači pisarni dodate svež videz. Medtem bi lahko na okna dodali nekaj tkanine, ki bo zmehčala naravno svetlobo, ki vstopa v prostor. Uporabite tkanino, ki še vedno dopušča svetlobo v prostor.

O PODJETJU
Logo

Vsak začetek je poseben izziv in tako je bilo tudi leta 1994, ko se je začela pisati zgodba podjetja Prevc, saloni pohištva. Najprej z enim salonom v ljubljanskem BTC-ju v hali A, nato je podjetje leta 1998 razširilo svojo dejavnost na Gorenjsko, saj se je v Žabnici odprl pohištveni salon na 700 m2 , število zaposlenih pa se je iz dveh povečalo na sedem. Iz našega salona pa je prišla prva kuhinja po meri.

Dorfarje 17
4209 Žabnica
Slovenija

Phone: 051 314 568


Ostale objave

Dom in vrt

24.02.2022

Kako urediti edinstveno jedilnico

Pri ureditvi naših domov vsi želimo ustvariti prostor, ki je dovolj edinstven, da fascinira tiste, ki vanj vstopijo. Najboljše mesto v domu, kjer lahko pokažete svoj izrazit in individualen občutek za slog, je dnevna soba in jedilnica, kjer boste gostili goste. Če na primer ustvarite edinstveno jedilnico, ne samo, da boste v prostoru izražali svojo … Continued

Preberi več >

Dom in vrt

20.07.2022

KOLAGEN – Ga telo res potrebuje?

Človeško telo je sestavljeno iz različnih gradnikov, med njimi je eden najbomembnejših, ki se imenuje KOLAGEN. To je beljakovina, ki naši koži daje prožnost, skrbi za lep izgled in polnost kože, daje sklepom potrebno gibljivost ter lasem in nohtom trdnost. Brez njega ne bi normalno funkcionirali, imeli bi kar naprej polomljene kosti, ostali bi brez … Continued

Preberi več >