Ideje za majhne otroške sobe

23.12.2021 | Dom in vrt


Ideje za majhne otroške sobe so lahko pravi izziv, ko gre za dekoracijo. Vsak starš si želi, da bi imeli otroci svetel, neobremenjen prostor za igro in domačo nalogo, vendar se zaradi težav s prostorom pogosto zatakne pri manjših sobah ali sobah, ki so nenavadnih oblik.

Brez skrbi, z malo navdiha in nekaj idejami za majhne otroške sobe je to lahko preprosto in ugodno spremeniti majhen prostor v zabavno, elegantno in organizirano sobico.

Ne glede na to, ali iščete ideje za sobo za punčke ali za fante, je pomembno, da začnete z bistvenim – posteljo in prostorom za shranjevanje. Iz tega izhodišča obstaja veliko možnosti, da se prepustite očarljivi dekoraciji za dodajanje osebnosti. Čeprav je treba upoštevati možnost, da vaš otrok kmalu preraste osnovo, vam nič ne preprečuje, da poskrbite, da bo imel prostor za počitek in ustvarjalnost.

Obdržite majhno pohištvo tako dolgo kot ga lahko

Otroške posteljice ne nadgrajujte do zadnje minute. Večina otroških posteljic se spremeni v otroške postelje in presenečeni boste nad razliko v velikosti v primerjavi s standardno enojno. Odvisno od individualne velikosti in rasti vaš otrok ne bi smel potrebovati postelje polne velikosti, dokler ne doseže osnovne šolske starosti. Enako velja za omare in komode. Majhna oblačila zavzamejo majn prostora, zato se čim dlje držite majhnega pohištva, da imajo otroci več prostora za igro.

Poskrbite, da je vse enostavno dostopno

Če imate majhno otroško sobo še ne pomeni, da bo otrok imel kaj manj stvari. Pravzaprav so igrače za mlajše otroke znano večje – zato poskrbite za dobro shranjevanje. Spodbujajte urejenost majhnega prostora in zagotovite, da je omara lahko dostopna in dosegljiva za malčke. Ustvarite knjižnico za velike knjige. Odstranite vgrajena vrata garderobne omare za neobremenjen in zračen videz ter jih zamenjajte s policami za košare.

Hranite igrače pod posteljo

Shramba pod posteljo je res pravi dar v otroških sobah, saj je igrače mogoče organizirati in jih spraviti na nevidno mesto. Poleg vsega pa lahko malčki zlahka dostopajo do tega, kar potrebujejo (in upajmo, da tudi pospravijo). Za poenostavljen videz izberite posteljo, ki je opremljena z ujemajočim se podstavnim vozičkom na kolesih.

Investirajte v skrinjo za igrače

Obstaja razlog, da so trdne lesene skrinje z igračami prisotne že stoletja – so zelo uporabne! Deluje lahko kot shramba, barvna klop z mehko sedežno podlogo in kot nočna omarica. Naj bo praktična tako, da shranite predmete, ki jih ne uporabljate vsak dan, na primer svežo posteljnino, tople odeje ali oblačila izven sezone.

Postavite izvlečno mizo pod dvignjeno posteljo

Ko je prostor čudovit, je stiskanje mize v otroško sobo lahko nepraktično. Namesto tega izberite »kabinsko posteljo« ali ležišče za spanje, ki je opremljeno z izvlečno mizo in se lahko uporablja takrat, ko je potrebno.

Ustvarite več prostora z visoko posteljo

V otroški sobi je površina dragocena, to je »gradbena cona« za kocke, vlake, pravljična kraljestva in ure zabave. V majhni sobi ohranite večjo igralno površino z uporabo visoke postelje. V tej sobi je prostor pod posteljo lahko spremenjen v marsikaj.

Ko vaš otrok odraste, se ta prostor lahko prilagodi, da zagotovi dodaten prostor za shranjevanje oblačil ali mize.

Naj bo barvna shema uravnotežena

Majhne otroške sobe lahko zlahka preplavi nered in živahne barve, zaradi česar lahko dajejo občutek utesnjenosti. Zaradi tega se splača ohraniti prostor bel, vendar to ne pomeni, da barv in vzorca ni mogoče uporabiti za dodajanje zabave in značaja. Ideje za obdelavo oken in posteljnina so popolna sredstva za pisane prizore in vzorce ter bodo postelje in žaluzije ali zavese v beli sobi popeljali v oster relief

Dodajte razpršene blazine in preproge, da povečate učinek. Druga možnost je, da barvo povrnete na nekaj ključnih dodatkov, kot so namizne svetilke ali stenska umetnost za bolj nadzorovano shemo. Upoštevajte, da so predmeti in igrače, ki so namenjen otrokom, pogosto svetlih barv ali vzorcev.

Investirajte v večnamensko pohištvo

Majhna pisalna miza, ki služi kot nočna omarija je odlična rešitev za majhno sobico. Dobrodošli so stoli, ki ga lahko uporablja tako mama za pravljico med spanjem kot otrok za domače naloge ali barvanje. Mehki kontrast med rožnato in modro barvno shemo poskrbi, da se oko premika po prostoru tako, da se ne zdi, da stagnira.

O PODJETJU
Logo

Vsak začetek je poseben izziv in tako je bilo tudi leta 1994, ko se je začela pisati zgodba podjetja Prevc, saloni pohištva. Najprej z enim salonom v ljubljanskem BTC-ju v hali A, nato je podjetje leta 1998 razširilo svojo dejavnost na Gorenjsko, saj se je v Žabnici odprl pohištveni salon na 700 m2 , število zaposlenih pa se je iz dveh povečalo na sedem. Iz našega salona pa je prišla prva kuhinja po meri.

Dorfarje 17
4209 Žabnica
Slovenija

Phone: 051 314 568


Ostale objave

Dom in vrt

12.12.2023

Čiščenje sončne elektrarne

Čiščenje sončne elektrarne je pomemben del vzdrževanja, da se zagotovi optimalno delovanje in učinkovitost solarnih panelov. Postopek običajno vključuje naslednje korake: Pregled Panelov: Najprej je treba preveriti panele, da ugotovimo, ali so na njih vidne umazanija, prah, listje, ptičji iztrebki ali druge nečistoče. Izbira Čistilnega Sredstva: Uporabiti je treba neabrazivno čistilno sredstvo, ki ne bo … Continued

Preberi več >

Dom in vrt

05.02.2021

Klimatska naprava pred poletjem?

Bliža se poletje s svojimi prijetnimi temperaturami, ki so včasih vendarle nekoliko previsoke, vi pa še vedno brez klime. Ste se odločili, da je to leto končno tisto, ko si boste privoščili nakup klimatske naprave? Morda pa bi radi zgolj iztrošeno klimo zamenjali z novo. Ne glede na razlog, pa je dobro poznati tudi najugodnejši … Continued

Preberi več >