Kocke

16.02.2021 | Zabava


Zanimiva dejstva o lego kockah, ki jih niste vedeli!

Koliko dejansko veste o teh neverjetnih kockah? Se radi igrate z njimi? Spodaj si oglejte nekaj najboljših dejstev.

Ime

Ustanovitelj kock Ole Kirk Christiansen  je ustvaril ime »Lego«, tako da je vzel prvi dve črki danskih besed LEG GODT, kar pomeni »igraj dobro«.

Starost

Znamenite Lego Kocke, s katerimi se danes igramo, so stare že več kot 50 let. Kocke, narejene leta 1958, se še vedno popolnoma ujemajo s tistimi, s katerimi se danes igrate!

Kalupihttps://www.bimbo.si/kocke

Kalupi, ki se uporabljajo za izdelavo kock, so natančni do dva tisočaka milimetra (0,002mm!). Zaradi te visoke stopnje natančnosti je na vsak milijon proizvedenih le okoli 18 kock, ki ne ustrezajo visokim standardom kakovosti podjetja.

Najvišji stolp

Najvišji stolp iz kock na svetu je visok 28,7m – izdelan pa je kar iz 465.000 kock!

Lego prebivalstvo

Lego figurice so po številčnosti največje prebivalstvo na svetu, saj jih je več ko 4 milijarde!

Kocke in Božič

V božični sezoni se vsako sekundo proda skoraj 28 Lego kompletov.

Lego atrakcije

Na Lego atrakcijah, kot je npr. Legoland, so ljudje zaposleni kot »Master Model Builders«. Super delo!

Zakaj so Lego kocke tako popularne?

Ko je izumitelj na Dansko uvozil novo modno opremo, imenovano stroj za brizganje plastike, so ljudje mislili, da je izgubil razum. Kirk je bil mojster in tesar, ki je izdeloval lesene igrače, ki so se torej prodajale pod blagovno znamko Lego. Stroj je stal skoraj 7 odstotkov letnih prihodkov podjetja, toda Kirk je menil, da ni nobene omejitve glede tega, kaj lahko proizvaja z novo tehnologijo. Lahko bi celo preoblikoval staromodne gradnike.

Po skromnem napredku s prepletajočimi se vdolbinami – konceptom, izposojenim pri drugem proizvajalcu igrač so se lotili mehanizma za povezovanje blokov. Po letih poskusov in napak je bil izpopolnjen sistem spenjanja, ki do danes definira Lego. Sistem je zahteval, da je postopek oblikovanja natančen do 0,005mm. V desetletjih je sledilo nešteto sprememb oblik. Približno 700 milijard kosov Lego je rezultat igrače, ki se nikoli ne postara.

Bimbo ponudba kock

Kocke so ene najbolj priljubljenih igrač že mnoga leta. Sprostijo otrokovo domišljijo, kreativnost ter pripomorejo k izboljšanju otrokove ustvarjalnosti in koordinacije.

O PODJETJU
Logo

Spletna trgovina Bimbo je spletna trgovina z otroškimi vozički, otroško opremo, igračami, šolskimi torbami in vsem kar potrebuje otrok od rojstva pa vse tja do začetka šole. Bimbo je nastal po iskanju otroške opreme za naše malčke, ko smo ugotovili, da je pri nas določene priznane blagovne znamke skoraj nemogoče kupiti, zato z veseljem napišemo, da je Bimbo nastal od staršev za starše.

Južna cesta 20
6310 Izola
Slovenija

Phone: 040 722 021


Ostale objave

Profarm ima na voljo prav vse kar potrebujete za vrhunsko kmetovanje. Na njihovi spletni strani si lahko ogledate široko ponudbo prodajnega programa. V njem so na voljo: Kosilnice Obračalniki Zgrabljalniki Nakladalne prikolice Balirke za okrogle bale Plugi Kultivatorji za strnišče Diskaste brane Rotacijske brane Sejalnice Kombinirani kultivatorji Gnojnična mešala Razmetovalniki silaže Znamka Pottinger Kar se … Continued

Preberi več >

Zabava

15.03.2021

Hladno stiskana hrana za pse

7 prednosti hladno stiskane hrane za pse Hladno stiskana hrana za pse je edinstven način kuhanja, ki zadrži čim več hranil s hladnim stiskanjem peletov pri nizkih temperaturah. Standardno se pasja hrana kuha pri izredno visokih temperaturah, kar uniči večino dobrih sestavin, zato so veliko prehranskih elementov tam izgubi. Kakšne so torej koristi? Nižje temperature … Continued

Preberi več >